Troba la teva recepta

Vine a tastar el pa de 1714!

El dijous 10 d’abril a El 300 del Born

El 300 del Born

El 300 del Born

Al cor de la guerra de Successió, els barcelonins de 1714 patien com mai l’escassetat de pa per les dificultats de l’arribada del blat a la ciutat.

El dijous 10 d’abril, a El 300 del Born, el gastrònom Francesc Murgadas, col·laborador de CUINA, farà un repàs històric dels efectes que ha provocat l’abundància o la mancança del pa a les societats i de com el pa va passar d’aliment de supervivència a llaminadura convertit en coca dolça. I ho farà acompanyat pel mestre forner de Triticum, Xevi Ramon, que completarà la xerrada amb un tast de diversos pans, que ens parlaran de la tradició fornera catalana i de les noves tendències dels forners.

Sobre el cicle Cuina 1714
Sabeu com es menjava a la Barcelona del segle XVIII? Amb el cicle Cuina 1714, organitzat per CUINA amb la col·laboració de Moritz, podreu assistir a un seguit de xerrades il·lustratives sobre aquesta temàtica en un entorn immillorable: l’espai El 300 del Born, la cafeteria que Moritz ha obert dins del recinte del Born Centre Cultural.

Cada primer dijous de mes, a les 19 h, hi ha programada una sessió dedicada monogràficament a un dels ingredients identificadors de la gastronomia de l’època. En cadascuna, el biòleg, gastrònom i col·laborador de CUINA Francesc Murgadas introduirà el producte corresponent. A partir d’aquí, encetarà un diàleg amb un cuiner, elaborador, comerciant o erudit expert en la matèria, que dirigirà també el tast de la menja o la beguda en qüestió.

L’assistència als diàlegs és gratuïta i no cal reservar plaça.

Dijous, 10 d’abril de 2014
A El 300 del Born
El Born Centre Cultural
Barcelona

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

16 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

17 gen

Taller per escalfar-nos Nou! 2020

El divendres 17 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es durà a terme al Centre Cívic Sagrada Família un...

19 gen

Fira del Fesol 2020

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

19 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 235

SUPER SANS! TRUCS PER ESTRENAR BÉ EL 2020

  • Formatges singulars
  • L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto