A la revista CUINA de setembre us parlem de granges, però sense animals. Uns establiments nostrats de la capital catalana on milers de petits (i no tan petits) ens hem delectat amb esmorzars i berenars amb xocolata desfeta, suïssos, xurros, melindros… Un paradís llaminer que no volem perdre!
VIADER
En funcionament des del 1870, aquesta granja emblemàtica d’estil clàssic fa cinc generacions que pertany a la mateixa família. Creadors del Cacaolat, no us perdeu la seva xocolata, és addictiva!
LA PALLARESA
El carrer més dolç de Barcelona és el de Petritxol, on es concentren granges tradicionals com aquesta. Antiga vaqueria, el 1947 es convertia en cafeteria. Heu de tastar sí o sí el seu deliciós suís, servit per cambrers vestits a l’antiga.
DULCINEA
D’ençà del 1941, és una de les xocolateries més reconegudes de la ciutat. La xocolata desfeta i els suïssos s’acompanyen de melindros i xurros. Una visita obligada.
ESCRIBÀ
Un local de rebosteria històric. Fundat el 1906, avui Christian Escribà, la quarta generació de la família propietària, té com a lema “il·lusionar, sorprendre i crear moments únics i irrepetibles” per als clients.
CAFÈ DE L’ÒPERA
Al passeig més transitat de la ciutat i amb la inauguració del Liceu, el 1837, es va convertir en un punt de trobada de l’aristocràcia i l’alta burgesia. La xocolata amb xurros és una de les seves especialitats.
LA GRANJA 1872
Una cafeteria del Call que manté l’encant modernista de l’època en què es va inaugurar, amb una entrada espectacular i amb restes de la muralla romana de la ciutat a la paret. La xocolata és boníssima i el cafè se serveix amb una escuma densa.
CAELUM
Podeu tocar el cel dolç amb la seva rebosteria artesana, elaborada en convents de clausura i monestirs. La planta superior és botiga i el bar-cafeteria és al soterrani, on antigament hi havia unes termes romanes.
LA VALENCIANA
Des del 1910 mantenen la tradició torronaire i gelatera de Xixona a l’Eixample barceloní, però també serveixen xocolata i pastissos.
LA NENA
Xocolateria artesana oberta fa una vintena d’anys. Un lloc ideal per anar amb la canalla, on no trobareu alcohol, però sí uns esmorzars i uns berenars més que bons.
XURRERIA SANT ANDREU
Doncs això, els xurros i les porres són les estrelles del local, on la xocolata també és deliciosa. Una xurreria de barri amb molt d’encant.