Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4, 11 i 18 de desembre - Visita oleoturística al molí nou del Celler Masroig

Es farà un recorregut per les instal·lacions per conèixer les diferents fases del procés d’elaboració de l’oli

Visita oleoturística al Celler Masroig

Visita oleoturística al Celler Masroig

El Celler Masroig, al Priorat, està immers en la campanya de l’oli nou. Fa una aposta per l’oleoturisme, amb una nova experiència que consisteix a visitar les instal·lacions del molí d’oli, a la serra d’Almos i, alhora, viure de primera mà tot el procés de producció de l’oli d’oliva verge extra: Les Sorts, emparat en la DOP Siurana, que té el reconegut prestigi mundial.

Els visitants podran fer un recorregut pel molí i conèixer les diverses fases del procés d’elaboració: des de l’entrada de les olives fins al primer raig d’oli, acabant amb un tast guiat de l’oli d’oliva verge extra. L’activitat, que requereix reserva prèvia, començarà el dissabte 4 de desembre, amb tres torns disponibles: 11 h, 12.30 h i 16 h. L'experiència oleoturística es podrà realitzar també els dissabtes 11 i 18 de desembre, a les 16 h. Un cop passades aquestes dates, es podrà tancar la visita per a grups concrets amb reserva prèvia. L’experiència oleoturística, que té una durada d’una hora, aproximadament, té un cost de 8 € per persona, preu que es veu reduït fins a 4 € en nens més grans de 10 anys. Els menors d’aquesta edat tindran la visita gratuïta.

Previsió de la campanya de l’oli

La campanya de l’oli d’oliva verge extra del Celler Masroig va començar a finals d’octubre i s’allargarà fins pràcticament finals de desembre. La previsió de la campanya és molt positiva, pel que fa a la qualitat i la quantitat d’olives recollides. Les olives han tingut una bona maduració, així que el resultat és un oli d’oliva molt afruitat, més fresc i dolç que el de la collita anterior, amb un picant més moderat.

Les oliveres plantades als marges de les terres de conreu són una part important del paisatge del Priorat, tal com l’oli d’oliva és un element indispensable de la dieta mediterrània. L’arbequina és l’oliva protagonista del Celler Masroig i el molí produeix un oli de qualitat verge extra de reconegut prestigi mundial.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: