Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De coques, a tot Catalunya n'hi ha de moltes menes, de dolces i de salades. Però quan parlem dels orígens de la coca de recapte hem de mirar cap a terres lleidatanes i tarragonines. Hi ha qui la situa a la llerda romana, perquè s'assembla a la pizza italiana, o fins i tot a la comunitat àrab. Sigui com sigui, el mot recapte fa referència a proveir-se de productes que es puguin consumir. Abans, a les cases no hi havia forn. Es passaven a recollir (o recaptar) els ingredients per cada casa, que donava el que tenia, i així el flequer feia les coques i després les repartia. Una base de massa de pa i, al damunt, pebrots i albergínia escalivada, botifarra de sal i pebre, tomàquets, ceba, tonyina, sardines… Avui dia, el valor de la coca de recapte és vigent i mereixeria tenir la popularitat que la pizza italiana.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: