Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Part de l’arrel, degudament engruixida formant un nap, de la planta de la família de les cols, de la qual es consumeixen també les fulles (els 'grelos'). Pertanyent a l’espècie 'Brassica napobrassica', originària de Suècia, de les diferents varietats, la de mida més gran, coneguda també com a 'rutabaga', amb polpa groguenca i més densa, és la més apreciada, i es va difondre per Europa a finals del segle XVII, encara que avui, en haver estat el principal aliment dels temps de penúria de la Segona Guerra Mundial, no hagi recuperat l’estima que havia tingut. Malgrat poder menjar-se crua en amanida, el més habitual és preparar-la en puré un cop bullida, dolç o salat. Però sense oblidar coure’l i gratinar-lo amb pa ratllat, o fregir-lo com si fossin patates fregides, un preparat en què agafa un lleuger toc dolcenc que recorda el moniato

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: