Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Part de l’arrel, degudament engruixida formant un nap, de la planta de la família de les cols, de la qual es consumeixen també les fulles (els 'grelos'). Pertanyent a l’espècie 'Brassica napobrassica', originària de Suècia, de les diferents varietats, la de mida més gran, coneguda també com a 'rutabaga', amb polpa groguenca i més densa, és la més apreciada, i es va difondre per Europa a finals del segle XVII, encara que avui, en haver estat el principal aliment dels temps de penúria de la Segona Guerra Mundial, no hagi recuperat l’estima que havia tingut. Malgrat poder menjar-se crua en amanida, el més habitual és preparar-la en puré un cop bullida, dolç o salat. Però sense oblidar coure’l i gratinar-lo amb pa ratllat, o fregir-lo com si fossin patates fregides, un preparat en què agafa un lleuger toc dolcenc que recorda el moniato

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

15 mai

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada 249

BOJOS PER LES TRUITES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodie' de debò
  • Rafel Muria

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto