Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 coses que heu de saber de la taronja i 10 receptes per cuinar-la

CUINA arriba amb els secrets del cítric més famós arreu del món

DAVID CABALLERO

10/01/2024

Sí, és un cítric. Sí, té molta vitamina C. I sí, acostumeu a prendre-la en sucs acabada d'esprémer... Però la taronja té molts secrets, propietats i maneres de cuinar-la! Sabíeu que prové de la Xina? I que és el cítric més consumit arreu del planeta?... A CUINA us informem de 10 secrets sobre aquesta fruita i, com no pot ser d'una altra manera, us els acompanyem d'unes receptes boníssimes! Gaudiu-ne!

01 'Burrito' de conill al pibil, romesco picant amb taronja i calçot

'Burrito' de conill al pibil, romesco picant amb taronja i calçot Becky Lawton

'Burrito' de conill al pibil, romesco picant amb taronja i calçot

Actualment, la taronja és el cítric més consumit a tot el món. N'existeixen plantacions als Estats Units d'Amèrica, al Brasil, a Mèxic, a l'Índia i, evidentment, a Espanya. Viatjarem a l'altra banda de l'oceà amb una recepta de gustos mexicans.

02 Flam xinès amb plàtan caramel·litzat, amaretto i taronja

Flam xinès amb plàtan caramel·litzat, amaretto i taronja

Flam xinès amb plàtan caramel·litzat, amaretto i taronja

La taronja prové originàriament d'Àsia, més concretament, de la Xina. A Europa la van portar els portuguesos. Per començar, aquí teniu una recepta que us transportarà als seus orígens.

03 Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma

Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma Becky Lawton

Batut de taronja, pastanaga, maca i cúrcuma

La taronja és una font molt important de vitamina C: 100 grams de taronja tenen el 64% de la quantitat diària recomanada de vitamina C. És més fàcil prendre-la en forma de suc, però també podeu incloure-la en un bon batut com aquest.

04 Crema cremada de flor de taronger i taronja

Crema cremada de flor de taronger i taronja

Crema cremada de flor de taronger i taronja

La flor del taronger (tarongina) es fa servir molt en rebosteria, en forma d'essència, per donar un cert toc cítric a algunes preparacions, com ara brioixos i galetes... És el que s’anomena 'aigua de flor de taronger'. CUINA us vol proposar un repte: una recepta dolça amb aquesta part més desconeguda de la taronja, la seva flor.

05 Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Gaspatxo de taronja, gingebre, pastanaga i iogurt grec

Se solen consumir taronges per fer-ne suc i taronges que s'anomenen 'de taula', sovint molt més grosses. Com en el cas del batut, us presentem una altra recepta per fer-ne un bon suc i ben fresquet: un gaspatxo de taronja!

06 Torró de xocolata blanca amb taronja i festucs americans

Torró de xocolata blanca amb taronja i festucs americans

Torró de xocolata blanca amb taronja i festucs americans

La taronja es pot fer servir tant en preparacions dolces com salades, funciona molt bé combinada en postres amb xocolata i la pela pot aromatitzar, per exemple, cremes. En aquest cas, us proposem una recepta dolça i boníssima, un torró molt especial.

07 Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Gelat de coco amb salsa de taronja amarga

Hi ha dos grans grups de taronges, les dolces i les amargues. Pel que fa a les dolces, podem trobar les navel, les blanques i les sanguines. Jugueu amb totes les possibilitats i prepareu aquest gel tan refrescant.

08 Mousse de mató amb melmelada de taronja, safrà i vainilla

Mousse de mató amb melmelada de taronja, safrà i vainilla

Mousse de mató amb melmelada de taronja, safrà i vainilla

De la taronja, en podem fer suc, consumir-la com a fruita, fer-ne servir la pela ratllada per aromatitzar plats o la pela pelada per donar gust a cremes i salses. També en podem fer melmelada o un sorbet, o confitar-ne la pela per a pastisseria. Intenteu fer aquesta mousse, us sorprendrà!

09 Llom a la sal amb taronja

Llom a la sal amb taronja Ada Parellada

Llom a la sal amb taronja

En plats salats, les taronges es poden utilitzar per fer vinagretes i amanides, per aromatitzar cremes, sopes i salses i per acompanyar plats de peix, 'cebiches' o, fins i tot, plats de caça i de porc. Prepareu aquest llom a la sal i comproveu-ho.

10 Amanida de mongetes tendres i taronja amb bacallà esqueixat

Amanida de mongetes tendres i taronja amb bacallà esqueixat

Amanida de mongetes tendres i taronja amb bacallà esqueixat

A l'Estat espanyol, la principal varietat de taronja consumida és la navelate, formada per una fruita dins l'altra; d'aquí ve que se'n digui 'melic', per la forma de melic al final del fruit.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto