Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 coses que no sabíeu del meló

Aquesta fruita estiuenca és un refresc dolç per apaivagar la set i, alhora, nodreix l'organisme de manera natural

Meló

Meló

  1. Segons l'escorça, la polpa, la forma... De melons n'hi ha de molts tipus, però a l'Estat espanyol els més comuns són el gàl·lia, el de pell de granota, el cantalup, el groc i el verd.
  2. A l'hora de triar un meló ens hem de fixar que no tingui cops ni taques a la pela. És important que faci una olor dolça, això indica que és madur. El més pesat serà més gustós, ja que els que tenen la pela gruixuda són més bons.
  3. Una hidratació saludable i nutritiva. El meló és molt ric en aigua, un 92% del seu pes, aproximadament, per la qual cosa és una fruita que hidrata com poques durant els mesos de calor.
  4. Una fruita i una verdura a la vegada. El meló pertany a la família de les cucurbitàcies, com la carbassa i el cogombre; per tant, és una fruita que pertany a un gènere de verdures.
  5. Els colors de la polpa. Hi ha melons de molts tipus, però interiorment els diferenciem pels de polpa blanca o grogosa i els de polpa ataronjada.
  6. De digestió molt ràpida, se sol menjar cru. El meló es pot consumir de diverses maneres. La més comuna és com a fruita o formant part d'amanides, i sempre cru, però tenim l'opció de cuinar-lo lleugerament a la planxa o a la brasa.
  7. Triturats refrescants. Amb meló podem fer cremes, sopes fredes, gelats i mousses, triturant-ne la polpa.
  8. Un clàssic de l'estiu: meló amb pernil. Casa perfectament amb productes salats: la combinació de meló i pernil salat, probablement, és la més destacada.
  9. Bones combinacions amb dolços i salats. Podem gaudir del meló tallat a trossos, a daus, a boletes, en amanides, com a postres, com a guarnició de begudes, com a guarnició de plats salats, com a aperitiu i entrant, ja que combina tant amb ingredients dolços com salats.
  10. A temperatura ambient. A l'hora de consumir-lo, la temperatura ambient és una bona aliada per potenciar-ne el sabor. Un cop obert, la millor manera de conservar-lo és a la nevera, tapat amb plàstic (film).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: