Troba la teva recepta

10 coses que no sabíeu del meló

Aquesta fruita estiuenca és un refresc dolç per apaivagar la set i, alhora, nodreix l'organisme de manera natural

Meló

Meló

  1. Segons l'escorça, la polpa, la forma... De melons n'hi ha de molts tipus, però a l'Estat espanyol els més comuns són el gàl·lia, el de pell de granota, el cantalup, el groc i el verd.
  2. A l'hora de triar un meló ens hem de fixar que no tingui cops ni taques a la pela. És important que faci una olor dolça, això indica que és madur. El més pesat serà més gustós, ja que els que tenen la pela gruixuda són més bons.
  3. Una hidratació saludable i nutritiva. El meló és molt ric en aigua, un 92% del seu pes, aproximadament, per la qual cosa és una fruita que hidrata com poques durant els mesos de calor.
  4. Una fruita i una verdura a la vegada. El meló pertany a la família de les cucurbitàcies, com la carbassa i el cogombre; per tant, és una fruita que pertany a un gènere de verdures.
  5. Els colors de la polpa. Hi ha melons de molts tipus, però interiorment els diferenciem pels de polpa blanca o grogosa i els de polpa ataronjada.
  6. De digestió molt ràpida, se sol menjar cru. El meló es pot consumir de diverses maneres. La més comuna és com a fruita o formant part d'amanides, i sempre cru, però tenim l'opció de cuinar-lo lleugerament a la planxa o a la brasa.
  7. Triturats refrescants. Amb meló podem fer cremes, sopes fredes, gelats i mousses, triturant-ne la polpa.
  8. Un clàssic de l'estiu: meló amb pernil. Casa perfectament amb productes salats: la combinació de meló i pernil salat, probablement, és la més destacada.
  9. Bones combinacions amb dolços i salats. Podem gaudir del meló tallat a trossos, a daus, a boletes, en amanides, com a postres, com a guarnició de begudes, com a guarnició de plats salats, com a aperitiu i entrant, ja que combina tant amb ingredients dolços com salats.
  10. A temperatura ambient. A l'hora de consumir-lo, la temperatura ambient és una bona aliada per potenciar-ne el sabor. Un cop obert, la millor manera de conservar-lo és a la nevera, tapat amb plàstic (film).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

05 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

07 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

21 nov - 08 des

II Quinto Tapa Corbera

Del 21 de novembre al 8 de desembre, les barres dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat s’ompliran...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto