Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 coses que no sabíeu del meló

Aquesta fruita estiuenca és un refresc dolç per apaivagar la set i, alhora, nodreix l'organisme de manera natural

Meló

Meló

  1. Segons l'escorça, la polpa, la forma... De melons n'hi ha de molts tipus, però a l'Estat espanyol els més comuns són el gàl·lia, el de pell de granota, el cantalup, el groc i el verd.
  2. A l'hora de triar un meló ens hem de fixar que no tingui cops ni taques a la pela. És important que faci una olor dolça, això indica que és madur. El més pesat serà més gustós, ja que els que tenen la pela gruixuda són més bons.
  3. Una hidratació saludable i nutritiva. El meló és molt ric en aigua, un 92% del seu pes, aproximadament, per la qual cosa és una fruita que hidrata com poques durant els mesos de calor.
  4. Una fruita i una verdura a la vegada. El meló pertany a la família de les cucurbitàcies, com la carbassa i el cogombre; per tant, és una fruita que pertany a un gènere de verdures.
  5. Els colors de la polpa. Hi ha melons de molts tipus, però interiorment els diferenciem pels de polpa blanca o grogosa i els de polpa ataronjada.
  6. De digestió molt ràpida, se sol menjar cru. El meló es pot consumir de diverses maneres. La més comuna és com a fruita o formant part d'amanides, i sempre cru, però tenim l'opció de cuinar-lo lleugerament a la planxa o a la brasa.
  7. Triturats refrescants. Amb meló podem fer cremes, sopes fredes, gelats i mousses, triturant-ne la polpa.
  8. Un clàssic de l'estiu: meló amb pernil. Casa perfectament amb productes salats: la combinació de meló i pernil salat, probablement, és la més destacada.
  9. Bones combinacions amb dolços i salats. Podem gaudir del meló tallat a trossos, a daus, a boletes, en amanides, com a postres, com a guarnició de begudes, com a guarnició de plats salats, com a aperitiu i entrant, ja que combina tant amb ingredients dolços com salats.
  10. A temperatura ambient. A l'hora de consumir-lo, la temperatura ambient és una bona aliada per potenciar-ne el sabor. Un cop obert, la millor manera de conservar-lo és a la nevera, tapat amb plàstic (film).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

29-30 mar

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

06-30 mar

Mes del caviar a la Vall d'Aran 2020

Una desena de restaurants aranesos elaboraran, del 6 al 29 de març, un menú que té el caviar com...

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto