Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La xia, molt més que un aliment

Així doncs, aquesta llavor dona per a tant?

DAVID CABALLERO / ADRIÁN ROQUE

06/03/2024
01 Galetes d'alvocat i llavors de xia

Galetes d'alvocat i llavors de xia

Galetes d'alvocat i llavors de xia

La xia és la llavor de la 'Salvia hispanica', una planta de la família de la menta originària de Mèxic i de Guatemala.

I, què hi ha de més mexicà que l'alvocat, amb el qual fan el famós guacamole? A CUINA us deixem una recepta de xia amb alvocat per fer honor al seu origen!

02 Batut de xocolata, xia i espinacs

Batut de xocolata, xia i espinacs

Batut de xocolata, xia i espinacs

Les llavors de xia tenen un gust que pot recordar la nou, i una cosa que cal tenir en compte és que no contenen gluten.

Aquí us deixem una recepta sense gluten, perquè tothom pugui gaudir del gust de la xia!

03 Granola xia púding Marlene i Green Mama

Granola xia púding Marlene i Green Mama

Granola xia púding

La xia és una gran font d'àcids grassos omega-3, proteïnes i fibra. També té un gran nombre de vitamines i minerals.

I, parlant d'àcid, què us sembla si agafeu una poma àcida i proveu de fer aquesta recepta?

04 Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes

La xia s'acostuma a menjar barrejada amb cremes, sopes, amanides, llegums o verdures, galetes, iogurts, melmelades i purés.

CUINA us deixa una recepta de crema amb xia boníssima!

05 Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

Per consumir xia, el millor és deixar-la que s'hidrati en algun líquid (aigua, iogurt, crema, etc.); això farà que tregui la gelatina i sigui molt més fàcil de consumir.

Aquí teniu una recepta per fer amb gelatina!

06 Púding de xia, plàtan i crema de cacau casolana

Púding de xia, plàtan i crema de cacau casolana

Púding de xia, plàtan i crema de cacau casolana

Darrerament, la xia s'ha convertit en un producte molt de moda en dietes, ja que satisfà la gana, però un consum excessiu pot provocar problemes gastrointestinals.

Malgrat això, segur que amb aquestes postres voldreu estar ben tips!

07 Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia

Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia

Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia

La xia pot ser un espessidor natural i, en nombroses receptes veganes, es fa servir aquesta propietat com a substitut de l'ou.

Aquesta recepta vegana és molt bona. Plàtan, mango i xia... Què us pot sortir malament?

08 Llavors de xia

Llavors de xia

De llavors de xia, en podem trobar al mercat senceres o en pols, i de color negre o blanc (aquestes darreres amb més proteïnes que les negres).

09 Copa de beguda d'arròs, xia i fruites d'estiu

Copa de beguda d'arròs, xia i fruites d'estiu

Copa de beguda d'arròs, xia i fruites d'estiu

El consum de xia ajuda a prendre d'una manera ràpida la quantitat de fibra que necessitem diàriament, ja que una porció de xia de 30 grams conté 11 grams de fibra.

Perquè no deixeu de banda la vostra dosi diària de fibra, us oferim una recepta increïble!

10 Púding de xia

Púding de xia

Púding de xia

Les llavors de xia es fan servir molt en pastisseria, ja que es poden incorporar en galetes, pans de pessic o pans, així com en batuts i púdings.

Com no podria ser d'una altra manera, tanquem aquest receptari amb un plat de rebosteria molt fàcil de fer!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: