DAVID CABALLERO / ADRIÁN ROQUE
06/03/2024Galetes d'alvocat i llavors de xia
La xia és la llavor de la 'Salvia hispanica', una planta de la família de la menta originària de Mèxic i de Guatemala.
I, què hi ha de més mexicà que l'alvocat, amb el qual fan el famós guacamole? A CUINA us deixem una recepta de xia amb alvocat per fer honor al seu origen!
Batut de xocolata, xia i espinacs
Les llavors de xia tenen un gust que pot recordar la nou, i una cosa que cal tenir en compte és que no contenen gluten.
Aquí us deixem una recepta sense gluten, perquè tothom pugui gaudir del gust de la xia!
Granola xia púding Marlene i Green Mama
La xia és una gran font d'àcids grassos omega-3, proteïnes i fibra. També té un gran nombre de vitamines i minerals.
I, parlant d'àcid, què us sembla si agafeu una poma àcida i proveu de fer aquesta recepta?
Crema de bròquil, xia, xampinyons i avellanes
La xia s'acostuma a menjar barrejada amb cremes, sopes, amanides, llegums o verdures, galetes, iogurts, melmelades i purés.
CUINA us deixa una recepta de crema amb xia boníssima!
Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton
Per consumir xia, el millor és deixar-la que s'hidrati en algun líquid (aigua, iogurt, crema, etc.); això farà que tregui la gelatina i sigui molt més fàcil de consumir.
Aquí teniu una recepta per fer amb gelatina!
Púding de xia, plàtan i crema de cacau casolana
Darrerament, la xia s'ha convertit en un producte molt de moda en dietes, ja que satisfà la gana, però un consum excessiu pot provocar problemes gastrointestinals.
Malgrat això, segur que amb aquestes postres voldreu estar ben tips!
Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia
La xia pot ser un espessidor natural i, en nombroses receptes veganes, es fa servir aquesta propietat com a substitut de l'ou.
Aquesta recepta vegana és molt bona. Plàtan, mango i xia... Què us pot sortir malament?
Llavors de xia
De llavors de xia, en podem trobar al mercat senceres o en pols, i de color negre o blanc (aquestes darreres amb més proteïnes que les negres).
Copa de beguda d'arròs, xia i fruites d'estiu
El consum de xia ajuda a prendre d'una manera ràpida la quantitat de fibra que necessitem diàriament, ja que una porció de xia de 30 grams conté 11 grams de fibra.
Perquè no deixeu de banda la vostra dosi diària de fibra, us oferim una recepta increïble!
Púding de xia
Les llavors de xia es fan servir molt en pastisseria, ja que es poden incorporar en galetes, pans de pessic o pans, així com en batuts i púdings.
Com no podria ser d'una altra manera, tanquem aquest receptari amb un plat de rebosteria molt fàcil de fer!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.