Així, cada dilluns a les 19 h es presentaran els vins i la cocota de la setmana en un acte en què intervindran un sommelier i el xef Jordi Vilà per contextualitzar des d’una perspectiva culinària, però també cultural, cada un dels productes. A més, l’historiador Jordi Creus explicarà els vincles històrics entre Catalunya i les diverses regions vitivinícoles. Aquest acte serà gratuït i exclusiu per als lectors i els seguidors de les revistes CUINA, SÀPIENS i DESCOBRIR. Si voleu assistir a la presentació del dia 27 d'agost, envieu un correu a l’adreça redaccio@sapiens.cat abans del divendres 24 d'agost. Places limitades (15 persones). Els assistents s’escolliran per ordre d’arribada dels correus electrònics.
El calendari de presentacions és el següent:
- Alsàcia (23 de juliol)
- Borgonya Chablis (30 de juliol)
- Borgonya Côte d’Or (6 d’agost)
- Beaujolais (13 d’agost)
- Côtes du Rhone (20 d’agost)
- Llenguadoc-Rosselló (27 d’agost)
- Empordà (3 de setembre)
- Alella (10 de setembre)
A més, l’oferta enogastronòmica que es presenti cada dilluns estarà disponible fins al diumenge de la mateixa setmana (el dia abans de la nova proposta), de 20 a 00 h. Els plats que es presentaran són:
- Alsàcia (23 de juliol) . Spätzle: el nyoqui alsacià.
- Borgonya Chablis (30 de juliol). Oeufs en meurette: ous escaldats amb salsa de vi.
- Borgonya Côte d’Or (6 d’agost). Boeuf Bourgignon: estofat de bou marinat amb vi.
- Beaujolais (13 d’agost). Poulet au poireau: Pollastre amb crema amb porros.
- Côtes du Rhone (20 d’agost). Gratin dauphinois.
- Llenguadoc-Rosselló (27 d’agost). Ratatuille: la samfaina francesa.
- Empordà (3 de setembre). Platillo de salsitxes i tripa de bacallà.
- Alella (10 de setembre). Hort i porc: costella amb tomàquet.
- Copa: 5 €
- Cocota: 12 €
- Copa Cocota: 15 €
- Ampolla: 30 €
- Ampolla 2 cocotes: 50 €