Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
L'opinió de la directora

Amar Barcelona, el nou restaurant de Rafa Zafra, al Palace

El xef sevillà converteix el restaurant del cinc estrelles més antic de Barcelona en un punt de trobada per als amants de la cuina de producte.

Rafa Zafra

Rafa Zafra

El passadís per on s’accedeix al nou local de Rafa Zafra a Barcelona està flanquejat, per la banda dreta, per unes vitrines que exhibeixen les joies del restaurant: el producte excepcional amb què elabora les seves receptes el xef sevillà, que també és al capdavant de l’Estimar, a la ciutat comtal i a Madrid, i de Casa Jondal, a Eivissa.

DELANTALES2

Obert a finals d’abril, el nou restaurant gastronòmic del Palace Barcelona, el cinc estrelles més antic de la capital catalana, vol “aportar una cuina honesta, basada en la qualitat del producte, apostant per la casualització del luxe en un entorn únic i elegant”, en paraules de Zafra. La carta d'Amar Barcelona mostra la passió pels productes del mar d’aquest cuiner sevillà que professionalment va explotar a l’Hacienda Benazuza dels Adrià. A banda dels seus productes fetitxe, com el caviar (sublim, la torrada de pa de brioix, mantega i caviar) i les ostres, també fa picades d'ullet contínues a clàssics que van formar la carta del Ritz de Barcelona –com la llagosta a la cardenale–, a la cuina tradicional catalana –com els bunyols de bacallà o unes mantegoses mongetes de Santa Pau amb tonyina i cansalada–, als germans Adrià –en el carpaccio d’escamarlà, homenatge a El Bulli 1995– i a la tècnica de la brasa (quines gambes de Roses XXL!).

victor garcia

A l’hora de les postres, amb la xef pastissera Cristina Ramón, busca recuperar els sabors clàssics de la infància, tot i que fa coccions més curtes i rebaixa el sucre per obtenir textures més lleugeres. La torrada de Santa Teresa XXL amb gelat del seu embegut i el pastís de formatge tebi són de traca. L’equip va rodat: tant el xef, Gonzalo Hernández, i el segon de cuina, Víctor García, com Pablo Wübbe, a la sala, fa gairebé una dècada que treballen amb Zafra (a Estimar, Tickets, Heart i Cala Jondal).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: