Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb carbassó

Us proposem 10 receptes amb aquesta hortalissa humil i discreta però refrescant i deliciosa!

CUINA.CAT

17/06/2020

El 95% del carbassó és aigua. Sí, sí, com ho llegiu. Això fa que sigui una hortalissa molt hidratant i, per tant, ideal per ser consumida durant l'època més calorosa de l'any. Malgrat aquesta proporció tan alta d'aigua, el carbassó és ric en vitamina C i vitamina B9, també coneguda com a àcid fòlic, que intervé en la formació de glòbuls blancs i vermells. A més, es tracta d'un aliment molt versàtil: el podem incloure en amanides, cremes, plats de carn o de peix, arrossos o fins i tot postres! Ho voleu provar?

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Comencem amb una recepta senzillíssima i ben sana. La remolatxa té un efecte antioxidant molt potent, mentre que el porro és un aliment ric en fibra, àcid fòlic i vitamina C. El toc de formatge parmesà i de vinagre cabernet sauvignon li atorguen un sabor irresistible.

Llegiu la recepta completa

 Ona de carbassó amb vainilla, llamàntol i emulsió de melilot

Ona de carbassó amb vainilla, llamàntol i emulsió de melilot

Ona de carbassó amb vainilla, llamàntol i emulsió de melilot

Presentem dos dels ingredients que utilitzem per elaborar aquest plat: la flor de melilot i l'alga nori. El primer ingredient s'acostuma a consumir en forma d'infusió i és especialment indicat en casos de pressió arterial alta. L'alga nori és un producte d'origen japonès obtingut a partir d'algues roges que es trituren i es tracten fins a formar unes làmines que posteriorment s'empren com a base dels makis.

Llegiu la recepta completa

Bombó de carbassó i civada

Bombó de carbassó i civada

Bombó de carbassó i civada

El tret diferencial d'aquesta recepta és, sense cap mena de dubte, la salsa. Presenta una certa dificultat (tampoc gaire), però el resultat és excepcional. Es fa amb escalunyes, vinagre de xerès, vinagre de Mòdena, roux (farina amb mantega), oli, sal, pebre i salsa espanyola, que és una salsa fosca d'origen francès.

Llegiu la recepta completa

Truita de carbassó

Truita de carbassó

Truita de carbassó

Es tracta d'una de les truites més típiques i és una bona alternativa a la mare de totes les truites: la de patates. El procés d'elaboració no té cap secret, tot i que fer la truita perfecta, com sabeu, requereix pràctica i perícia. Incorporeu-hi dos grans d'all picats per potenciar el sabor.

Llegiu la recepta completa

Piadina de verdures i tête de moine

Piadina de verdures i tête de moine Becky Lawton

Piadina de verdures i tête de moine

Potser alguns us preguntareu què és el tête de moine. És un formatge originari de Suïssa, concretament elaborat al monestir de Bellelay, al cantó de Berna. Té una textura molt fina, una consistència semidura i un sabor profundament aromàtic. És important no consumir-lo tallat sinó raspat: d'aquesta manera es poden captar tots els seus matisos gustatius.

Llegiu la recepta completa

Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà

Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà

Risotto de sípia, escamarlà i carbassó al safrà

El carbassó, discret però providencial, actua com a complement perfecte d'aquest risotto tan mariner. Us recomanem que feu servir la varietat d'arròs Carnaroli, originària d'Itàlia i especialment indicada per preparar risottos, gràcies a l'equilibri entre la bona capacitat d’absorció i la pèrdua baixa de midó durant la cocció.

Llegiu la recepta completa

Carbassó farcit de bacó i llagostins

Carbassó farcit de bacó i llagostins

Carbassó farcit de bacó i llagostins

Si teniu convidats i els voleu sorprendre amb uns aperitius boníssims i que alhora no us prenguin gaire temps, apunteu-vos aquesta recepta! Hi podem trobar un representant de l'horta, un del mar i un de la muntanya: el carbassó, els llagostins i la cansalada viada, que s'extreu del ventre o del coll del porc.

Llegiu la recepta completa

Salmó a la papillota

Salmó a la papillota

Salmó a la papillota

Aquesta recepta no us donarà gaire feina. Es tracta simplement de posar les supremes de salmó i les verdures i fruites ratllades dins del paper d'alumini i deixar-les coure durant 8 minuts al forn, prèviament escalfat a 200 ºC. Hi posem ceba, porro, carbassa, carbassó, pera, poma i préssec i ho rematem amb una làmina de tòfona d'estiu.

Llegiu la recepta completa

Tagín de pollastre

Tagín de pollastre

Tagín de pollastre

El tagín és una elaboració culinària típica del Magrib. Es fa en una cassola de fang que té una tapa cònica que actua com a xemeneia. Un altre dels trets distintius d'aquest plat és la seva polifonia d'espècies i, per tant, de sabors: cúrcuma, comí, gingebre, nou moscada i bitxo.

Llegiu la recepta completa

Coca de carbassó i pinyons amb fruites vermelles

Coca de carbassó i pinyons amb fruites vermelles

Coca de carbassó i pinyons amb fruites vermelles

Doncs sí, el carbassó també es pot utilitzar per elaborar postres! El concepte és semblant al de la coca de pastanaga: la coca queda humida per dins i es manté tendra durant dos dies. El toc lleugerament amargant del carbassó s'integra perfectament en la dolçor del sucre i la vainilla. Les fruites vermelles hi aporten una acidesa més que interessant.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: