Consells de cuina La Vanguardia

10 plats amb espàrrecs

Us deixem aquestes 10 receptes per celebrar que ja és plena temporada d'espàrrecs!

CUINA.CAT

12/03/2018

L'espàrrec és una hortalissa de gust singular, amb tocs dolços i amargs, que deu el seu nom a l'asparagina, un aminoàcid diürètic. En podem trobar de tres tipus: silvestres, amb un color lleugerament violat i un sabor més potent; blancs, que són els més dolços, i verds, que són de cultiu i rics en potassi. A Catalunya, en trobem sobretot a la comarca del Baix Llobregat.

Magdalenes d'espàrrecs i alls

Magdalenes d'espàrrecs i alls

Magdalenes d'espàrrecs i alls

Vet aquí una recepta saludable i que tindreu enllestida en poc més de mitja hora. Recomanem fer servir alls tendres, recol·lectats quan el bulb és encara incipient. Aquesta modalitat és més lleugera, més fàcil de digerir (ideal, per tant, si teniu irritació a l'estómac) i té un sabor menys estrident i invasiu.

Llegeix la recepta completa

Carpaccio de ventresca de tonyina amb espàrrecs

Carpaccio de ventresca de tonyina amb espàrrecs

Carpaccio de ventresca de tonyina amb espàrrecs

En aquest cas, destinarem els espàrrecs verds a fer una crema que no té cap secret: bullim els espàrrecs, els triturem amb un ou passat per aigua 7 minuts i afinem el resultat amb una mica d'oli d'oliva i sal. Serà el complement perfecte, juntament amb els daus de gelatina de fonoll, per a un dels peixos més rics en omega-3, vitamines i minerals.

Llegiu la recepta completa

Risotto amb bolets i espàrrecs

Risotto amb bolets i espàrrecs Becky Lawton

Risotto amb bolets i espàrrecs

Els risottos, i, per extensió, els arrossos, són una de les aplicacions més freqüents dels espàrrecs. El nostre consell és que utilitzeu l'arròs arborio, originari d'Itàlia. Aquesta varietat absorbeix molta aigua, cosa que es tradueix en una textura molt cremosa, i és molt difícil que s'esberli durant la cocció gràcies a l'elevat contingut d'amilopectina del midó.

Llegiu la recepta completa

Sopa d'espàrrecs

Sopa d'espàrrecs

Sopa d'espàrrecs

Quan fa fred ens venen de gust sopes ben calentes, i aquesta és deliciosa i nutritivament molt completa! A banda d'espàrrecs verds, conté pebrot vermell, pebrot verd, ceba i alls. Les cloïsses hi aportaran sabor i proteïnes. Si voleu un extra calòric, animeu el plat amb un ou escumat.

Llegiu la recepta completa

Crema d'espàrrecs blancs amb ou i garotes

Crema d'espàrrecs blancs amb ou i garotes

Crema d'espàrrecs blancs amb ou i garotes

A la recepta anterior hem parlat de l'ou escumat, també dit 'escaldat', i ara us explicarem com es fa. Trenqueu l'ou, emboliqueu-lo sense la closca amb paper film pintat amb oli (vigileu que no se us trenqui el rovell!) i poseu-lo uns 4-5 minuts en aigua a punt de bullir. És la base dels populars ous Benedict, que es presenten sobre una torrada de pa amb cansalada i salsa holandesa. Aquí l'acompanyem amb una deliciosa crema d'espàrrecs blancs.

Llegiu la recepta completa

Rap i cloïsses amb suquet d’'espàrrecs verds

Rap i cloïsses amb suquet d’'espàrrecs verds

Rap i cloïsses amb suquet d'espàrrecs verds

El rap, baix en greixos i ric en proteïnes d'alta qualitat, és un peix agraït que es pot fer de moltes maneres diferents i sempre garanteix un resultat excepcional. Si us fa mandra preparar el fumet de peix o no teniu gaire temps, podeu comprar-lo fet.

Llegiu la recepta completa

Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs

Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs Becky Lawton

Tomàquet raf confitat, escuma de formatge i emulsió d'espàrrecs

El tomàquet raf (sigles de 'resistent al Fusarium', un tipus de fong que pot espatllar temporades senceres de conreu) és originari de la Vega de Almería i destaca pel seu sabor i la seva textura. Per fer l'emulsió, posem a bullir 100 ml brou vegetal amb els espinacs i uns espàrrecs trossejats; ho passem pel túrmix, ho colem i hi afegim la lecitina de soja, un emulsionant natural.

Llegiu la recepta completa

Arròs japònica amb gambes, espàrrecs, gingebre i salsa teriyaki

Arròs japònica amb gambes, espàrrecs, gingebre i salsa teriyaki Becky Lawton

Arròs japònica amb gambes, espàrrecs, gingebre i salsa teriyaki

De nou, un plat d'arròs. En aquest cas farem servir la varietat japònica, de gra curt i textura una mica enganxosa. Ho amanim amb salsa teriyaki, que trobareu en botigues orientals o en alguns supermercats, gingebre i sèsam negre, que prevé certes malalties com la hipertensió arterial.

Llegiu la recepta completa

Espàrrecs verds amb emulsió de safrà i cruixent de brick

Espàrrecs verds amb emulsió de safrà i cruixent de brick

Espàrrecs verds amb emulsió de safrà i cruixent de brick

Aquí teniu una recepta amb reminiscències del Marroc i de Tunísia: la pasta brick, feta amb sèmola de blat, s'acostuma a farcir amb ingredients dolços, com ara xocolata i fruita, o salats, com ara carn, peix i formatge. Pel que fa al safrà, és una espècia molt valorada per les seves propietats; és que és antioxidant, rebaixa el colesterol i contribueix a la secreció de bilis!

Llegiu la recepta completa

Xai de llet amb polenta i groselles

Xai de llet amb polenta i groselles

Xai de llet amb polenta i groselles

Parlem de xai de llet (o lletó) perquè encara està en edat de mamar. Té una carn extremament tendra i melosa, de gran qualitat i baixa en greix, ja que en els xais joves la major part del greix es concentra a la pell. A més, té una quantitat força destacable de ferro de bona absorció.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto