Consells de cuina La Vanguardia

10 plats amb picada

Us proposem 10 receptes fetes amb una de les tècniques més arrelades a la cuina catalana

CUINA.CAT

12/02/2018

La picada és un dels trets distintius de la nostra cuina. S'elabora en un morter, serveix per lligar i espessir salses i es pot utilitzar, com veurem tot seguit, en tota mena de plats. Els ingredients clàssics per preparar-la són les ametlles torrades, el pa i algun tipus de líquid, però també pot incloure altres fruits secs, julivert, all o safrà. A partir d'aquí, les versions són gairebé infinites.

01 Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA

Conill amb llenegues negres seques FOOD PHOTOS / CRISTINA RIVAROLA Food Photos / Cristina Rivarola

Conill amb llenegues negres seques

En aquest cas, elaborem la picada amb avellanes i safrà. I hi afegim un ingredient secret que aportarà una textura cruixent i una certa dolçor: una galeta maria!

Llegiu la recepta completa

02 Mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

La picada és una de les tècniques ancestrals de la cuina catalana, i moltes de les nostres receptes la inclouen. Aquí en teniu un clar exemple: un dels plats típics fets amb ingredients de mar i muntanya.

Llegiu la recepta completa

03 Pollastre amb escamarlans

Pollastre amb escamarlans

Pollastre amb escamarlans

Un altre dels "mar i muntanya" imprescindibles de la gastronomia catalana. A la picada, hi afegirem dos grans d'all, dues galetes i una mica de vi ranci.

Llegiu la recepta completa

04 Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Llaminera i gamba amb picada de xocolata

Aquesta picada aporta un punt de sofisticació a una recepta ben fàcil de fer. La xocolata a la pedra, dolça i granulosa, n'és el tret diferencial. Complementem la picada amb el suc dels caps de les gambes marcades a la planxa.

Llegiu la recepta completa

05 Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous / Becky Lawton Becky Lawton

Bol de musclos amb vi i picada de julivert i nous

Aquí teniu un altre plat que no presenta cap mena de complicació. Si les picades anteriors estaven fetes a partir d'ametlles o avellanes, ara introduïm la nou com a ingredient principal.

Llegiu la recepta completa

06 picada

picada

Orada amb picada vermella

Ens desmarquem del concepte tradicional de picada i ens apropem al territori de la samfaina. Per elaborar aquesta picada vermella, cal tallar els pebrots a daus petits i saltar-los a la paella amb sal, pebre, julivert i porradell.

Llegiu la recepta completa

07 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

El fricandó és un d'aquells plats que sempre agrada, i la picada li proporciona el toc definitiu d'excel·lència. En aquest cas, no té cap complicació: ametlles, all i julivert.

Llegiu la recepta completa

08 Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

És difícil resistir-se a un plat tan nostrat, saludable, saborós i nutritiu. La picada que hi afegim és prou clàssica, però conté un ingredient destacable: tres carquinyolis.

Llegiu la recepta completa

09 Cargols amb sobrassada

Cargols amb sobrassada

Cargols amb sobrassada

La picada amb què acompanyem aquests deliciosos cargols està feta a partir d'ametlles, avellanes i pa fregit. Per donar-li un toc picant, també hi posem tres bitxos de caiena.

Llegiu la recepta completa

10 Romesco de Santa Coloma

Romesco de Santa Coloma

Romesco de Santa Coloma

Tot i que el romesco funciona com a salsa autònoma, és evident que no deixa de ser una picada una mica més complexa. A banda de l'aigua, les ametlles i els alls, hi posem un bitxo picant i un tall de codony, que aportarà un toc d'acidesa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto