Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb fruita seca

Propostes nutritives i saludables amb un ingredient bàsic de la cuina mediterrània

CUINA.CAT

30/08/2021

La fruita seca és un dels ingredients imprescindibles de la cuina mediterrània. Es fa servir per fer salses i picades o per acompanyar amanides i plats de carn i de peix. També és habitual en molts tipus de postres, com ara pastissos i coques. Més enllà de les seves qualitats purament gastronòmiques, la fruita seca és nutritiva i molt saludable.

01 Pèsols del Maresme ofegats, ametlla crua, sípia i soja / Enrique Marco

Pèsols del Maresme ofegats, ametlla crua, sípia i soja / Enrique Marco Enrique Marco

Pèsols del Maresme ofegats, ametlla crua, sípia i soja

Comencem amb una recepta que planteja una certa dificultat però que de ben segur us encantarà. Per fer l'escuma d'ametlla, barregeu la pasta d'ametlla pura i la llet amb una batedora.

Llegiu la recepta completa

02 Pastís de fruita seca amb cabell d'àngel

Pastís de fruita seca amb cabell d'àngel

Pastís de fruita seca amb cabell d'àngel

La textura filosa del cabell d'àngel combina perfectament amb la fruita seca, que aporta consistència i un toc cruixent. En aquest cas, fem servir quatre tipus de fruita seca: ametlles, avellanes, pinyons i nous.

Llegiu la recepta completa

03 Tronxos de bleda gratinats

Tronxos de bleda gratinats

Tronxos de bleda gratinats

L'ametlla crua matisa la textura tendra de les bledes i dona autoritat al plat. El toc final de formatge parmesà potencia el sabor d'una recepta que, a banda de saludable, és fàcil d'elaborar i deliciosa!

Llegiu la recepta completa

04 Ajoblanco malagueny / Miquel Àngel Roque

Ajoblanco malagueny / Miquel Àngel Roque Miquel Àngel Roque

Ajoblanco malagueny

Sembla mentida que a través d'una recepta tan senzilla puguem obtenir un plat tan bo. Associem l'ajoblanco a l'estiu, ja que és una sopa freda. Però per què hi hauríem de renunciar en altres èpoques de l'any?

Llegiu la recepta completa

05 Coulant d'avellanes i gelat de Frangelico

Coulant d'avellanes i gelat de Frangelico

Coulant d'avellanes i gelat de Frangelico

La imatge parla per si sola. El praliné d'avellana és l'ànima d'unes postres que se us desferan a la boca. És un plat ideal per acompanyar, si us hi atreviu, amb una bona crema catalana.

Llegiu la recepta completa

06 Carquinyolis de festucs

Carquinyolis de festucs

Carquinyolis de festucs

Si sou fanàtics dels carquinyolis, aquesta és la vostra recepta. En comptes d'ametlles, com a la recepta tradicional, utilitzarem festucs, una fruita seca energètica i amb propietats antioxidants.

Llegiu la recepta completa

07 Pastisset de carbassa amb pipes

Pastisset de carbassa amb pipes

Pastisset de carbassa amb pipes

Tot i no ser gaire consumides, les pipes de carbassa són un aliment ben saludable, amb un alt contingut en vitamines, omega-3 i omega-6. Aquí les utilitzem per decorar i acabar un pastisset que també conté pipes de gira-sol.

Llegiu la recepta completa

08 Corball amb pesto de nous i albergínia escalivada

Corball amb pesto de nous i albergínia escalivada

Corball amb pesto de nous i albergínia escalivada

Ja hem apuntat abans que la fruita seca és un ingredient essencial en moltes salses. Per preparar un bon pesto, només necessiteu nous, parmesà, alfàbrega fresca i oli d'oliva.

Llegiu la recepta completa

09 Tonyina amb llima i cacauets picants

Tonyina amb llima i cacauets picants

Tonyina amb llima i cacauets picants

La xef Ada Parellada ens proposa un plat que ens transporta a la cuina japonesa. Com aconseguim que els cacauets quedin picants? Arrebossant-los amb pols de wasabi! Afegiu mel d'acàcia al plat i tindreu una combinació de sabors espectacular.

Llegiu la recepta completa

10 Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton

Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton Becky Lawton

Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert

I acabem amb una fruita seca que mereix ser més popular, rica en vitamines, minerals i greixos saludables: l'anacard. Tritureu-lo amb aigua i dues cullerades de llevat de cervesa. El resultat serà una salsa ideal per acompanyar els nyoquis.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 252

TOT UN MÓN DE CRESTES!

  • Tendències
  • Pere Carrió

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto