CUINA.CAT
29/04/2019Patates farcides de verdures i salsa de formatge
Aprofiteu el temps lliure per cuinar amb els més menuts! Segur que els encantaran aquestes patates farcides de carbassó, que es tracta d'una de les hortalisses que comença a sortir aquest mes. El carbassó és una verdura molt versàtil, es pot menjar tant crua com cuita i és d'allò més refrescant! Per altra banda, és hidratant, ja que és un 95% aigua, una raó ideal per menjar-ne en aquests dies de calor que ja s'acosten.
Fonoll a la taronja i 'ají' Enrique Marco
El fonoll és una d'aquestes plantes que creixen amb força el mes de maig, encara que, si el comparem amb altres aliments, no s'utilitza molt a la cuina. No obstant això, redueix la sensació de nàusea i mareig, a més que té una acció calorífica i carminativa que ens ajuda a escalfar-nos i a digerir millor els aliments. El seu sabor és una mica picant, cosa que es pot aprofitar per donar sabor als plats. Per tal que conegueu millor aquesta planta, us deixem una recepta que utilitza el seu sabor potent i el cítric de la taronja, una combinació sensacional!
Ona de carbassó amb vainilla, llamàntol i emulsió de melilot
Si abans hem destacat els beneficis del carbassó és perquè no podem deixar de recomanar-ho! Però, amb aquest plat, volem destacar que al maig augmenten el nombre de llamàntols al mar, i, per tant, és l'època ideal per menjar-ne. La nostra intenció amb aquesta recepta és que sigueu creatius i descobriu nous sabors que delecten el paladar, tot fet amb aliments de temporada, que és l'època quan tenen més sabor.
Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd Becky Lawton
No és l'època del bacallà, tot i que sempre es troba al mercat, de manera que nosaltres volem posar el focus al tomàquet i el pebrot que componen aquest plat. El tomàquet ja el teniem des del mes passat, però a l'abril torna el pebrot verd, un ingredient indispensable en molts plats per donar sabor. Us aconsellem que, si voleu un plat plenament de primavera, canvieu el bacallà per un peix que sigui nombrós al març. Teniu moltes possibilitats, tonyina, verat, lluç, sardina... Cuineu el plat amb diferents varietats de peix!
Cruixent de llagostins i tenduri
Seguint amb els aliments del mar, resulta que l'abril també és l'època en la que comença la proliferació dels llagostins, amb els quals es poden preparar un gran nombre de receptes! En aquest cas volem animar-vos per cuinar un plat poc tradicional, més aviat asiàtic, de llagostins amb tenduri, que és una barreja d'espècies molt utilitzada en la cuina de l'Índia i el Pakistan.
Amanida de verat salat amb ratafia i festucs
El maig és l'últim mes per menjar-ne verat de bona qualitat, ja que s'acaba la seva temporada. Per aquesta raó, us proposem preparar una amanida de verat salat, però afegint un sabor més potent amb la ratafia i un canvi de textures amb els festucs. El verat és un peix molt versàtil, de manera que es pot cuinar de moltes formes, però us animem a fer-ho en forma d'amanida per tal de combatre aquests primers dies de calor que ens agafen desprevinguts.
Pastís de bolets Becky Lawton
Si sou uns boletaires, estareu més que contents per l'arribada del maig! Comencen a treure el cap els primers bolets de primavera, preparats per assentar-se a la taula durant els mesos que hi són. Per tal d'aprofitar aquest aliment, podeu fer un pastís de bolets, que està tan bo que podeu preparar-lo a qualsevol època de bolets. Animeu-vos a tastar aquest plat amb els diferents bolets que trobeu!
Sardines a la planxa amb molles Becky Lawton
Abans l'hem esmentat de passada, però ara li volem dedicar tota l'atenció possible: les sardines ja són aquí! Aquest peix compon un bon nombre de plats tradicionals, ja que ha estat des de sempre a la cuina catalana. Per tal de recordar vells temps, podeu preparar aquestes sardines a la planxa, que evoquen temps antics i, per descomptat, estan molt bones!
Gelat de carbassa Gemma Clofent
L'època de la carbassa d'hivern s'acaba, una de les hortalisses més resistents de la nostra gastronomia. No obstant això, la substitueix la seva germana, la carbassa d'estiu! Amb un sabor una mica més amarg, però igual de bona, és ideal per preparar diferents plats amb un toc diferent. Ara que arriba la calor, us proposem experimentar amb aquesta hortalissa i fer un gelat de carbassa, que a més de ser refrescant, es combina el seu toc amarg amb la dolça llet condensada. Tot un ball de sabors freds a la boca!
Cóc d'albercoc, panses i formatge blau Gemma Clofent
Amb el bon temps arriba una fruita que, encara que no és de les protagonistes de la primavera, és molt estimada pels qui la mengen. Estem parlant de l'albercoc, el qual la seva temporada comença al mes d'abril i es pot aprofitar per fer molts tipus de postres. Aquí en teniu un bon exemple: cóc d'albercoc, panses i formatge blau. Una combinació poc vista? Potser. Unes postres bones? Boníssimes!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: