Troba la teva recepta

10 plats per preparar al maig

Els raigs de sol comencen a escalfar més, oi? Gaudiu dels primers dies de calor i els aliments de la temporada amb les següents receptes!

CUINA.CAT

29/04/2019
01 Patates farcides de verdures i salsa de formatge

Patates farcides de verdures i salsa de formatge

Patates farcides de carbassó i formatge

Aprofiteu el temps lliure per cuinar amb els més menuts! Segur que els encantaran aquestes patates farcides de carbassó, que es tracta d'una de les hortalisses que comença a sortir aquest mes. El carbassó és una verdura molt versàtil, es pot menjar tant crua com cuita i és d'allò més refrescant! Per altra banda, és hidratant, ja que és un 95% aigua, una raó ideal per menjar-ne en aquests dies de calor que ja s'acosten.

Llegiu la recepta completa

02 Fonoll a la taronja i 'ají'

Fonoll a la taronja i 'ají' Enrique Marco

Fonoll amb taronja i ají

El fonoll és una d'aquestes plantes que creixen amb força el mes de maig, encara que, si el comparem amb altres aliments, no s'utilitza molt a la cuina. No obstant això, redueix la sensació de nàusea i mareig, a més que té una acció calorífica i carminativa que ens ajuda a escalfar-nos i a digerir millor els aliments. El seu sabor és una mica picant, cosa que es pot aprofitar per donar sabor als plats. Per tal que conegueu millor aquesta planta, us deixem una recepta que utilitza el seu sabor potent i el cítric de la taronja, una combinació sensacional!

Llegiu la recepta completa

03 Rolltios de calabacín con vainilla

Rolltios de calabacín con vainilla

Ona de carbassó amb vainilla, llamàntol i emulsió de melilot

Si abans hem destacat els beneficis del carbassó és perquè no podem deixar de recomanar-ho! Però, amb aquest plat, volem destacar que al maig augmenten el nombre de llamàntols al mar, i, per tant, és l'època ideal per menjar-ne. La nostra intenció amb aquesta recepta és que sigueu creatius i descobriu nous sabors que delecten el paladar, tot fet amb aliments de temporada, que és l'època quan tenen més sabor.

Llegiu la recepta completa

04 Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd

Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd Becky Lawton

Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd

No és l'època del bacallà, tot i que sempre es troba al mercat, de manera que nosaltres volem posar el focus al tomàquet i el pebrot que componen aquest plat. El tomàquet ja el teniem des del mes passat, però a l'abril torna el pebrot verd, un ingredient indispensable en molts plats per donar sabor. Us aconsellem que, si voleu un plat plenament de primavera, canvieu el bacallà per un peix que sigui nombrós al març. Teniu moltes possibilitats, tonyina, verat, lluç, sardina... Cuineu el plat amb diferents varietats de peix!

Llegiu la recepta completa

05 Cruixent de llagostins i tenduri

Cruixent de llagostins i tenduri

Cruixent de llagostins i tenduri

Seguint amb els aliments del mar, resulta que l'abril també és l'època en la que comença la proliferació dels llagostins, amb els quals es poden preparar un gran nombre de receptes! En aquest cas volem animar-vos per cuinar un plat poc tradicional, més aviat asiàtic, de llagostins amb tenduri, que és una barreja d'espècies molt utilitzada en la cuina de l'Índia i el Pakistan. 

Llegiu la recepta completa

06 Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

El maig és l'últim mes per menjar-ne verat de bona qualitat, ja que s'acaba la seva temporada. Per aquesta raó, us proposem preparar una amanida de verat salat, però afegint un sabor més potent amb la ratafia i un canvi de textures amb els festucs. El verat és un peix molt versàtil, de manera que es pot cuinar de moltes formes, però us animem a fer-ho en forma d'amanida per tal de combatre aquests primers dies de calor que ens agafen desprevinguts.

Llegiu la recepta completa

07 Pastís de bolets

Pastís de bolets Becky Lawton

Pastís de bolets

Si sou uns boletaires, estareu més que contents per l'arribada del maig! Comencen a treure el cap els primers bolets de primavera, preparats per assentar-se a la taula durant els mesos que hi són. Per tal d'aprofitar aquest aliment, podeu fer un pastís de bolets, que està tan bo que podeu preparar-lo a qualsevol època de bolets. Animeu-vos a tastar aquest plat amb els diferents bolets que trobeu!

Llegiu la recepta completa

08 Sardines a la planxa amb molles

Sardines a la planxa amb molles Becky Lawton

Sardines a la planxa

Abans l'hem esmentat de passada, però ara li volem dedicar tota l'atenció possible: les sardines ja són aquí! Aquest peix compon un bon nombre de plats tradicionals, ja que ha estat des de sempre a la cuina catalana. Per tal de recordar vells temps, podeu preparar aquestes sardines a la planxa, que evoquen temps antics i, per descomptat, estan molt bones!

Llegiu la recepta completa

09 Gelat de carbassa

Gelat de carbassa Gemma Clofent

Gelat de carbassa

L'època de la carbassa d'hivern s'acaba, una de les hortalisses més resistents de la nostra gastronomia. No obstant això, la substitueix la seva germana, la carbassa d'estiu! Amb un sabor una mica més amarg, però igual de bona, és ideal per preparar diferents plats amb un toc diferent. Ara que arriba la calor, us proposem experimentar amb aquesta hortalissa i fer un gelat de carbassa, que a més de ser refrescant, es combina el seu toc amarg amb la dolça llet condensada. Tot un ball de sabors freds a la boca!

Llegiu la recepta completa

10 Cóc d'albercoc, panses i formatge blau

Cóc d'albercoc, panses i formatge blau Gemma Clofent

Cóc d'albercoc, panses i formatge blau

Amb el bon temps arriba una fruita que, encara que no és de les protagonistes de la primavera, és molt estimada pels qui la mengen. Estem parlant de l'albercoc, el qual la seva temporada comença al mes d'abril i es pot aprofitar per fer molts tipus de postres. Aquí en teniu un bon exemple: cóc d'albercoc, panses i formatge blau. Una combinació poc vista? Potser. Unes postres bones? Boníssimes!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto