Troba la teva recepta

10 postres amb poma

De la Tatin a la poma al forn, us proposem deu receptes dolces per gaudir d'aquesta fruita!

11/07/2018

Acostumem a menjar-ne durant tot l'any, però el seu millor moment és als mesos d'estiu, sobretot d'agost a setembre. La fruita del pomer, un arbre importat d'Orient, es creu que va ser el primer arbre conreat per l'home. És una fruita molt nutritiva, molt beneficiosa per a la salut, rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble que forma part de les parets cel·lulars de les plantes que sobretot es troba a la pell, la qual és aconsellable consumir només en les pomes ecològiques, ja que és on s'acostumen a acumular els pesticides. 

01 Pastís de poma

Pastís de poma Anna Garcia Frigola

Pastís de poma

Un altre pastís de poma, diferent de la Tatin, amb més elements i més aromes. Com a base, farem servir una masa sablé, o sablé breton, un tipus de massa de la qual també es poden fer galetes. Si voleu fer-la vosaltres mateixos, la seva elaboració és ben senzilla, es fa amb farina, mantega, sucre. ous i llevat. La textura que en queda és arenosa i cruixent, com una galeta. Si a sobre hi disposem un farciment com el d'aquest pastís, en resulten unes postres fabuloses.

Llegiu la recepta completa

02 Tatin de poma

Tatin de poma

Tatin de poma

Una de les receptes amb poma més internacionals, senzilla i deliciosa, caramel·litzant les pomes, disposades a rodanxes a la base del motlle, tapant-ho amb pasta brisa i girant-ho un cop s'ha cuit. L'origen d'aquesta famosa recepta es remunta a princpis del segle XX, en un petit hotel restaurant, l'hotel Tatin, a la vall del Loira. Una de les versions més populas explica que una de les germanes Tatin va cometre un error a l'hora de preparar un pastís de poma: va caramel·litzar les pomes sense posar-hi cap massa i va decidir finalment tapar-les amb massa i, posteriorment, tombar el pastís.

Llegiu la recepta completa

03 Muffins de poma

Muffins de poma Gemma Clofent

Minimuffins de poma i canyella

Muffins o magdalenes? Els muffins són uns petits dolços d'origen anglès, rodons, que se serveixen calents i es prenen amb el te. Les magdalenes, en un principi, es feien en una placa de forn amb forats amb forma similar a un mol·lusc, i el seu nom prové del d'una camperola que feia aquesta preparació. Les dues preparacions es fan amb ingredients diferents i amb resultats diferents; els muffins queden més espessos i compactes, i les magdalenes són més esponjoses. 

Llegiu la recepta completa

04 Bescuit d'ametlla i poma

Bescuit d'ametlla i poma

Bescuit d'ametlla i poma

Aquest bescuit ens recordarà un tradicional pastís de Santiago al qual hi incorporem poma tallada a làmines. La recepta consta de tres parts iguals de sucre, ous i farina d'ametlles i diversos components aromàtics, que perfumen el conjunt i en fan una recepta no tan seca com l'original, més amena i lleugera. Tant podeu fer-ho en un motlle gran i tallar-ne porcions, com fer-ho en versions individuals, per fer dolça companyia a les estones de cafè.

Llegiu la recepta completa

05 Bunyols de poma

Bunyols de poma

Bunyols de poma

Els bunyols sempre són una excel·lent opció per encabir-hi fruites, fruits secs o xocolata, per fer-ne unes postres que triomfin. Cruixents, dolços, melosos, aromàtics... aquestes joies airejades de la nostra cuina tradicional solen incorporar diversos elements aromàtics per perfumar-ho; en el cas de la recepta que us presentem, hi trobem matafaluga, anís dolç i vainilla, i també pell de llimona per aromatitzar l'oli on fregirem la pasta, incorporada a cullerades i fregida fins que els bunyols adquireixen aquell color ros que enamora.

Llegiu la recepta completa

06 Macarons de poma àcida

Macarons de poma àcida

Macarons de poma àcida

Si teniu certa traça en això de la pastisseria atreviu-vos a fer els tradicionals macarons francesos a casa; amb paciència, delicadesa, i destresa us sortiran uns dolços dignes d'un aparador de 'pâtisserie' francesa, i si a sobre en proveu de fer d'altres sabors i colors, tindreu una gamma de macarons per a tots els gustos. Per al farciment dels macarons hem fet servir pasta de poma àcida; si no en trobeu, ho podeu fer amb compota de poma i afegint-hi suc de llimona.

Llegiu la recepta completa

07 Poma de ciri al forn

Poma de ciri al forn

Poma de ciri al forn amb canyella

Les pomes de ciri no són precisament les més maques del mercat, són més aviat lletgetes, irregulars, farinoses, però molt dolces i gustoses, i amb aquell encant d'allò que és autòcton, ancestral i rústic. Són les pomes que hi havia a casa nostra abans de l'arribada de varietats comercials com la Golden, la Granny Smith, la Fuji i la Pink Lady. Per recordar i homenatjar aquesta varietat, la cuinem al forn i l'acompanyem d'una crema de vainilla, panses i pinyons.

Llegiu la recepta completa

08 Dolç de poma amb sopa de xocolata refrescant

Dolç de poma amb sopa de xocolata refrescant

Dolç de poma amb sopa de xocolata refrescant

La poma, com moltes fruites, és una gran amiga de la xocolata. En el cas que us presentem a continuació, la xocolata la presentem en estat líquid, aromatitzada amb canyella. La poma la ratllem i la dipositem a grapadets sobre paper de forn, amb sucre. canyella i suc de llimona, la coem al foc i en resulta una mena de fideus de poma lleugerament caramel·litzada, amb molta aroma. Proveu aquesta manera original de preparar la poma, acompanyada amb xocolata és una delícia.

Llegiu la recepta completa

09 Gelatina de poma i fonoll

Gelatina de poma i fonoll Gemma Clofent

Gelatina de poma i fonoll

Unes postres molt refrescants, on l'aroma anisada del perfum hi dóna una personalitat marcada, fusionant-se perfectament amb la poma. El fonoll és un bulb amb moltes possibilitats a la cuina, ja que el podem tallar ben fi en cru per acompanyar amanides, el podem saltar, el podem tallar ben petit per fer-ne un sofregit molt original, el podem triturar per fer-ne cremes, i en podem incorporar les fulles per aromatitzar plats, tant de cuina salda com dolça.

Llegiu la recepta completa

10 Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

Per acabar el receptari, unes postres molt completes, amb quatre elements de diferents textures que componen un plat molt gustós. La poma la preparem de dues maneres diferents: tallada a cubs petits i caramel·litzada, saltada en una paella amb mantega, sucre i canyella. L'altra manera de cuinar-la és fent-ne xips, tallant-ne làmines ben fines, amb l'ajut d'una mandolina o una màquina de tallar embotits, per després sumergir-la lleugerament en almívar, i assecar-la al forn durant una hora.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Mercat Romà de Iesso 2018

Passeja per Guissona i descobreix de manera lúdica i festiva com podia ser la vida a les ciutats de l’antiga...

21 jul

VIII Nit d'Estrelles al celler de la família Torres

Una de les experiències singulars que ofereix el celler de la Família Torres al Penedès durant aquest...

21 jul

XVI Festival de Música a la Vinyes

El 22 de juny i el 21 i el 28 de juliol, Subirats (Alt Penedès) acull el XVI Festival de Música a les...

21 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto