Troba la teva recepta

10 receptes amb productes de l'abril

Abril no significa només un mes nou, sino també una estació nova! Doneu la benvinguda a la primavera amb aquests plats

CUINA.CAT

28/03/2019
01 Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Seitons fregits amb vi blanc

Des d'abril fins a juny, és l'època idònia per portar el seitó a la taula, de manera que us animem a aprofitar el sabor d'aquest peix. La recepta que us donem és senzilla, ja que, a grans trets, consisteix a fregir l'aliment en oli calent i afegir-hi vi blanc perquè aporti el seu regust característic. Si no sou de menjar peixos fora dels tradicionals, tasteu el seitó!

Llegiu la recepta completa

02 Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

El tomàquet es pot fer servir de mil maneres diferents! En aquest cas, es combina amb els maduixots, una altra fruita primaveral, per fer una deliciosa crema. Tot això, juntament amb el gelat de rocafort fan un plat fresc i essencial per als dies en què el sol crema una miqueta i comença a fer calor.

Llegiu la recepta completa

03 Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Un altre plat fresc que entra molt bé els dies d'abril. A aquest mes comença a sortir un dels productes més tradicionals de la gastronomia catalana: les faves. A més, també és el primer mes de l'època òptima per menjar sípia, de manera que no heu de deixar passar l'oportunitat de combinar aquests dos ingredients per fer-ne una amanida. Com que ara l'escarola és escassa, podeu preparar el plat amb enciam.

Llegiu la recepta completa

04 Crema de cloïsses amb vermut

Crema de cloïsses amb vermut

Crema de cloïsses amb vermut

Encara que és un aliment que trobem tot l'any als mercats, la temporada de les cloïsses es concentra a l'abril. Per això, us portem una recepta en què l'ingredient principal és aquest producte en forma de crema. A més, el sabor del vermut li donarà un regust diferent al dels plats tradicionals amb cloïsses. Tasteu-lo!

Llegiu la recepta completa

05 Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

No podem escriure un receptari d'abril sense esmentar una de les fruites més populars de la primavera: la cirera. Tan dolça i bona, protagonitza des de postres fins a plats salats, com és aquest exemple. És precisament la dolçor de la cirera la característica ideal per amanir una carn, de manera que el sabor final és sorprenentment bo.

Llegiu la recepta completa

06 Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs

Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs Ada Parellada

Broqueta de rap, mongetes tendres i tirabecs

La temporada del rap comença a l'abril, i només dura dos mesos, de manera que us aconsellem cuinar aquest peix més d'una vegada. Per altra banda, també apareix al mercat les mongetes tendres i el tirabec, cosa que fa d'aquest plat una recepta purament d'aquests mesos. Combineu aquests ingredients en forma de broqueta i aprofiteu-ho, que no durarà gaire!

Llegiu la recepta completa

07 Lluç amb crema de musclos

Lluç amb crema de musclos

Lluç amb crema de musclos

El lluç és un altre d'aquests peixos que, malgrat que es mengen durant tot l'any, la seva temporada ideal comença a l'abril. Podeu aprofitar per fer molts plats amb lluç, però nosaltres us proposem començar per un que cobreix el peix amb crema de musclos. Sembla senzill, però és més complicat del que sembla. Si voleu cuinar el peix de sempre d'una forma diferent, aquesta és la vostra recepta.

Llegiu la recepta completa

08 Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Gaspatxo de cireres amb tomàquet Gemma Clofent

Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Si el tomàquet és un producte d'abril, indispensable per fer gaspatxos, i la cirera ja ha demostrat ser versàtil en molts camps, perquè no combinar-los? El resultat és una crema tradicional, fresca, però amb un punt de dolçor innovador que sorprendrà el vostre paladar. La incorporació de la cirera fa que aquesta beguda es transformi en unes postres, tot un gir.

Llegiu la recepta completa

09 Nespres amb vi

Nespres amb vi

Nespres amb vi

Nespres al dimecres! Comença la temporada d'aquesta fruita que, encara que no és una de les més populars, té sabor per donar i per regalar. Si voleu tastar les nespres d'una forma senzilla, us recomanem fer-les amb vi, combinació que mai falla. Són unes postres lleugeres, dolces i àcides alhora i amb una textura suau. 

Llegiu la recepta completa

10 Clafoutis de cireres

Clafoutis de cireres

Clafoutis de cireres

Aquest pastís típic de França s'elabora tradicionalment amb cireres. La seva popularitat i bon sabor ha arribat fins a les nostres terres, de manera que us aconsellem no perdre l'oportunitat i aprofitar la temporada de cireres. Una barreja de crep, flam i púding amb una cremositat perfecta. Es que algú es pot resistir a un bon clafoutis de cireres?

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto