CUINA.CAT
28/03/2019Seitons fregits amb vi blanc
Des d'abril fins a juny, és l'època idònia per portar el seitó a la taula, de manera que us animem a aprofitar el sabor d'aquest peix. La recepta que us donem és senzilla, ja que, a grans trets, consisteix a fregir l'aliment en oli calent i afegir-hi vi blanc perquè aporti el seu regust característic. Si no sou de menjar peixos fora dels tradicionals, tasteu el seitó!
Crema de tomàquet amb gelat de rocafort
El tomàquet es pot fer servir de mil maneres diferents! En aquest cas, es combina amb els maduixots, una altra fruita primaveral, per fer una deliciosa crema. Tot això, juntament amb el gelat de rocafort fan un plat fresc i essencial per als dies en què el sol crema una miqueta i comença a fer calor.
Amanida de tallarines de sèpia i favetes
Un altre plat fresc que entra molt bé els dies d'abril. A aquest mes comença a sortir un dels productes més tradicionals de la gastronomia catalana: les faves. A més, també és el primer mes de l'època òptima per menjar sípia, de manera que no heu de deixar passar l'oportunitat de combinar aquests dos ingredients per fer-ne una amanida. Com que ara l'escarola és escassa, podeu preparar el plat amb enciam.
Crema de cloïsses amb vermut
Encara que és un aliment que trobem tot l'any als mercats, la temporada de les cloïsses es concentra a l'abril. Per això, us portem una recepta en què l'ingredient principal és aquest producte en forma de crema. A més, el sabor del vermut li donarà un regust diferent al dels plats tradicionals amb cloïsses. Tasteu-lo!
Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera
No podem escriure un receptari d'abril sense esmentar una de les fruites més populars de la primavera: la cirera. Tan dolça i bona, protagonitza des de postres fins a plats salats, com és aquest exemple. És precisament la dolçor de la cirera la característica ideal per amanir una carn, de manera que el sabor final és sorprenentment bo.
Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs Ada Parellada
La temporada del rap comença a l'abril, i només dura dos mesos, de manera que us aconsellem cuinar aquest peix més d'una vegada. Per altra banda, també apareix al mercat les mongetes tendres i el tirabec, cosa que fa d'aquest plat una recepta purament d'aquests mesos. Combineu aquests ingredients en forma de broqueta i aprofiteu-ho, que no durarà gaire!
Lluç amb crema de musclos
El lluç és un altre d'aquests peixos que, malgrat que es mengen durant tot l'any, la seva temporada ideal comença a l'abril. Podeu aprofitar per fer molts plats amb lluç, però nosaltres us proposem començar per un que cobreix el peix amb crema de musclos. Sembla senzill, però és més complicat del que sembla. Si voleu cuinar el peix de sempre d'una forma diferent, aquesta és la vostra recepta.
Gaspatxo de cireres amb tomàquet Gemma Clofent
Si el tomàquet és un producte d'abril, indispensable per fer gaspatxos, i la cirera ja ha demostrat ser versàtil en molts camps, perquè no combinar-los? El resultat és una crema tradicional, fresca, però amb un punt de dolçor innovador que sorprendrà el vostre paladar. La incorporació de la cirera fa que aquesta beguda es transformi en unes postres, tot un gir.
Nespres amb vi
Nespres al dimecres! Comença la temporada d'aquesta fruita que, encara que no és una de les més populars, té sabor per donar i per regalar. Si voleu tastar les nespres d'una forma senzilla, us recomanem fer-les amb vi, combinació que mai falla. Són unes postres lleugeres, dolces i àcides alhora i amb una textura suau.
Clafoutis de cireres
Aquest pastís típic de França s'elabora tradicionalment amb cireres. La seva popularitat i bon sabor ha arribat fins a les nostres terres, de manera que us aconsellem no perdre l'oportunitat i aprofitar la temporada de cireres. Una barreja de crep, flam i púding amb una cremositat perfecta. Es que algú es pot resistir a un bon clafoutis de cireres?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: