Consells de cuina La Vanguardia

Dissabte passat vam anar a collir cireres a Caldes. Aprofitant la gran quantitat que en vam collir, he fet aquest clafoutis, un clàssic i deliciós pastís francès que té l’èxit assegurat.

Cada any esperem amb candeletes la cita per anar a collir cireres de Caldes. És una cita que no es pot planificar amb temps, ja que depèn de la maduració de les cireres. El ritual sempre és el mateix: rebo una trucada de la Salut que em diu: "Demà anem a Caldes a collir cireres, t’hi apuntes?". Així, sense avisar, totalment imprevist i improvisat. Per sort, tenia lliure la tarda del dissabte i, sortint de l’Espaisucre, cap a Caldes falta gent! Qualsevol es perd l’oportunitat de gaudir d’unes cireres excel·lents acabades de collir, oi?

Segurament tothom ha tastat un clafoutis. Barreja de crep, de flam i de púding, cuit al punt té una cremositat sensacional. Llàstima que no tenia gelat de vainilla, que si no… amb una bola de gelat encara hauria estat més bo! I no sé què ho deu fer, però no trobeu que quan cuineu amb productes propis els plats us surten més bons?

Preparació

  1. Talleu les cireres per la meitat i macereu-les amb el sucre durant 30 min.
  2. Tritureu la resta d’ingredients amb el túrmix procurant no incorporar gens d’aire.
  3. Aboqueu la barreja en motlles individuals fins a una alçada d’1 cm. Repartiu les cireres cap per avall per tots els motlles.
  4. Coeu els clafoutis al forn 20 min a 160 ºC. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
  5. Serviu-los a temperatura ambient espolsats amb sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto