Consells de cuina La Vanguardia

Puntual a la meva cita mensual amb la revista CUINA, aquesta és la recepta que he triat pel mes de juny, un gaspatxo refrescant amb la fruita més bonica de l’any, les cireres.

La recepta és de la secció ‘I per postres’, d’en Jordi Roca, que aquest mes proposa tres receptes amb el color vermell com a protagonista: un quètxup de tomàquet amb maduixots, uns tomàquets cirera confitats i aquest gaspatxo de cireres amb tomàquet. D’en Jordi Roca recordo haver preparat ja fa temps un gaspatxo de tomàquet i maduixots boníssim. Com aquell, aquest gaspatxo és molt original: dolç, salat i àcid alhora, resulta molt refrescant i d’un color cirera preciós. No són ben bé unes postres, més aviat aconsello servir-lo com a aperitiu o com a xarrup entre dos plats, substituint el típic sorbet de llimona que se serveix als grans convits entre un plat de peix i un plat de carn. Sens dubte, una altra recepta d’en Jordi Roca espectacular!

Preparació

  1. Per al gaspatxo: renteu les cireres i eixugueu-les. Traieu la branqueta de les cireres, i talleu-les per la meitat, separeu-les i traieu-ne el pinyol. Poseu-les en un bol i aneu-hi afegint la resta d'ingredients, el sucre, el suc de llimona, la lecitina i l'oli. Tritureu-ho al got americà a màxima potència i reserveu-ho en fred.
  2. Muntatge: talleu el tomàquet de manera que al centre quedin les llavors (la resta guardeu-la per a una altra cosa) i separeu-les de les parets. Reserveu-ho.
  3. Talleu per la meitat unes cireres, traieu-ne el pinyol i talleu-les a dauets.
  4. En un plat soper, poseu-hi les llavors del tomàquet, tres o quatre per cap, i uns bocins de cirera picada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto