Troba la teva recepta

Preparació

  1. Talleu les mongetes tendres a rombes. Per fer-ho, simplement les heu de tallar al biaix. Si no ho veieu clar, millor que aquest pas el faci un adult.
  2. Traieu el fil lateral dels tirabecs: trenqueu-los pel peduncle, estireu i el fil sortirà amb el peduncle.
  3. Demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en una olla. Escaldeu-hi les mongetes tendres, 2 min. Refresqueu-les immediatament perquè no perdin el color verd.
  4. Escaldeu els tirabecs 3 min i refresqueu-los.
  5. Aprofiteu l’aigua i bulliu-hi les patates violeta, ben netes i sense pelar, uns 10 min o fins que, en punxar-les, no ofereixen resistència. També les heu de refrescar de seguida perquè no perdin color.
  6. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-les, tallades i sense pelar, amb 100 ml de l’aigua de la cocció i la mantega fosa. Salpebreu-ho. Ha de quedar un puré fi. Si no us queda així, afegiu-hi una mica més d’aigua. Reserveu-ho.
  7. Talleu el rap a dauets no gaire grossos. Talleu el bacó per la meitat.
  8. Emboliqueu cada dau de rap amb un tros de bacó.
  9. Punxeu a les broquetes: un tros de rap, una mongeta tendra, un tirabec, un tros de rap, una mongeta, un tirabec... Així, fins arribar a tres o quatre trossos de rap per broqueta.
  10. En una paella gran, on càpiguen les broquetes senceres, poseu un raig d’oli a foc mitjà. Coeu-hi les broquetes, un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin ben fetes.
  11. Serviu les broquetes acompanyades de la salsa de patates violeta.

El consell

Si no trobeu tirabecs, podeu substituir-los per mongeta tendra.

Per ser encara més pràctics, podeu coure les mongetes tendres al microones. Un cop tallades, coeu-les 1 min a màxima potència, tapades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 gen

Taller d'arrossos i fideuades 2020

Els arrossos i les fideuades típics de la nostra gastronomia tenen gran fama arreu del món. Els dies...

27 gen

Cuina de mercat amb productes de temporada 2020

Els dilluns, de 9.30 a 11.15 h, podreu gaudir de tallers de cuina amb productes de temporada de la mà d'Escola...

28 gen

Taller 'Croquetes sorprenents'

El 28 de gener, de 18.30 a 21.30 h, al Centre Cívic El Sortidor, Carmeta Comas ensenyarà a elaborar diferents...

29 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto