Troba la teva recepta

Preparació

  1. Talleu les mongetes tendres a rombes. Per fer-ho, simplement les heu de tallar al biaix. Si no ho veieu clar, millor que aquest pas el faci un adult.
  2. Traieu el fil lateral dels tirabecs: trenqueu-los pel peduncle, estireu i el fil sortirà amb el peduncle.
  3. Demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en una olla. Escaldeu-hi les mongetes tendres, 2 min. Refresqueu-les immediatament perquè no perdin el color verd.
  4. Escaldeu els tirabecs 3 min i refresqueu-los.
  5. Aprofiteu l’aigua i bulliu-hi les patates violeta, ben netes i sense pelar, uns 10 min o fins que, en punxar-les, no ofereixen resistència. També les heu de refrescar de seguida perquè no perdin color.
  6. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-les, tallades i sense pelar, amb 100 ml de l’aigua de la cocció i la mantega fosa. Salpebreu-ho. Ha de quedar un puré fi. Si no us queda així, afegiu-hi una mica més d’aigua. Reserveu-ho.
  7. Talleu el rap a dauets no gaire grossos. Talleu el bacó per la meitat.
  8. Emboliqueu cada dau de rap amb un tros de bacó.
  9. Punxeu a les broquetes: un tros de rap, una mongeta tendra, un tirabec, un tros de rap, una mongeta, un tirabec... Així, fins arribar a tres o quatre trossos de rap per broqueta.
  10. En una paella gran, on càpiguen les broquetes senceres, poseu un raig d’oli a foc mitjà. Coeu-hi les broquetes, un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin ben fetes.
  11. Serviu les broquetes acompanyades de la salsa de patates violeta.

El consell

Si no trobeu tirabecs, podeu substituir-los per mongeta tendra.

Per ser encara més pràctics, podeu coure les mongetes tendres al microones. Un cop tallades, coeu-les 1 min a màxima potència, tapades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jul

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

19 jul

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

20 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

20 jul

VI VinyaSons Ametller Origen

El VinyaSons Ametller Origen d'enguany presenta 12 experiències en què conflueixen la gastronomia, el...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto