Troba la teva recepta

Preparació

  1. Talleu les mongetes tendres a rombes. Per fer-ho, simplement les heu de tallar al biaix. Si no ho veieu clar, millor que aquest pas el faci un adult.
  2. Traieu el fil lateral dels tirabecs: trenqueu-los pel peduncle, estireu i el fil sortirà amb el peduncle.
  3. Demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en una olla. Escaldeu-hi les mongetes tendres, 2 min. Refresqueu-les immediatament perquè no perdin el color verd.
  4. Escaldeu els tirabecs 3 min i refresqueu-los.
  5. Aprofiteu l’aigua i bulliu-hi les patates violeta, ben netes i sense pelar, uns 10 min o fins que, en punxar-les, no ofereixen resistència. També les heu de refrescar de seguida perquè no perdin color.
  6. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-les, tallades i sense pelar, amb 100 ml de l’aigua de la cocció i la mantega fosa. Salpebreu-ho. Ha de quedar un puré fi. Si no us queda així, afegiu-hi una mica més d’aigua. Reserveu-ho.
  7. Talleu el rap a dauets no gaire grossos. Talleu el bacó per la meitat.
  8. Emboliqueu cada dau de rap amb un tros de bacó.
  9. Punxeu a les broquetes: un tros de rap, una mongeta tendra, un tirabec, un tros de rap, una mongeta, un tirabec... Així, fins arribar a tres o quatre trossos de rap per broqueta.
  10. En una paella gran, on càpiguen les broquetes senceres, poseu un raig d’oli a foc mitjà. Coeu-hi les broquetes, un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin ben fetes.
  11. Serviu les broquetes acompanyades de la salsa de patates violeta.

El consell

Si no trobeu tirabecs, podeu substituir-los per mongeta tendra.

Per ser encara més pràctics, podeu coure les mongetes tendres al microones. Un cop tallades, coeu-les 1 min a màxima potència, tapades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

15 nov

Taller 'Cuina amb superaliments (eco i v)'

S’acosta el fred i cal reforçar defenses. Tot i que cada aliment podria ser considerat un superaliment...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto