CUINA.CAT
31/08/2020Mai sabeu quins són els productes que cal menjar cada temporada? Us feu un embolic? No patiu! Aquests són els productes del mes de setembre.
Tronxos de bleda gratinats
El setembre obre l'època òptima de les bledes! Tot i així, ja coneixem molt bé les fulles d'aquest vegetal, de manera que us portem una recepta que utilitza els seus troncs, que s'han de bullir una estona fins que siguin tous. Es banya tot amb una salsa de ceba, pebrot, oli i ametlla i es deixa gratinar amb una mica de formatge parmesà ratllat. Tota una 'delicatessen'!
Remolatxa, poma, cogombre i iogurt / Becky Lawton Becky Lawton
Els dies de calor no han acabat, de manera que una sopa freda entra genial! Us proposem aquesta recepta que combina elements dolços amb vegetals, amb un predomini notable del sabor característic de la remolatxa. La seva elaboració és d'allò més senzilla, doncs només cal pelar els ingredients i barrejar-los de mica en mica.
Sandvitx de porro i parmesà
Torna la temporada del porro! Per això us animem a preparar un sandvitx amb aquesta hortalissa, ja que és molt fàcil de fer. El porro ha de passar per la paella durant una estona i es barreja amb ous batuts i el formatge, fins que qualli. D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat senzill i saludable amb una de les verdures del temps!
Entrant de pastanaga Anna Garcia Frigola
La pastanaga és una hortalissa que es troba al mercat gairebé tot l'any, però és tan beneficiosa pel cos que no podem deixar de recomanar plats en els que n'és la protagonista! En aquest cas, barregem l'hortalissa amb taronja elaborant un farcit amb el que s'omplen fulls de pasta brick. Ideals com a aperitiu o primer plat!
Garrí rostit amb mango
Ja no hi ha cap dubte que la carn i la fruita dolça en un mateix plat poden resultar en un àpat deliciós, però hi ha molts tipus de fruites amb diferents graus de dolçor i sabors característics. En aquesta recepta hem escollit el mango, no només perquè és una fruita que aguanta durant el mes de setembre, sinó perquè també té un sabor suau que combina de manera sublim amb el garrí.
Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies
La temporada del congre és molt irregular, doncs és abundant al setembre, però no la tornem a tenir fins l'abril, de manera que s'ha d'aprofitar aquest mes de transició estacional per menjar-ne. Per altra banda, els ametllers comencen a donar els seus fruits durant aquests dies, cosa que ens dona l'oportunitat de aprofitar-los a la cuina!
Orada al forn amb verdures Miquel Àngel Roque
Tot i que l'orada es troba al catàleg de peixos més nostrats a la cuina catalana, la seva temporada oficial comença aquest mes! Per això us recomanem menjar-ne molt, d'orada, i podeu utilitzar aquesta recepta senzilla que cuina el peix i les verdures a l'estil papillota, una tècnica culinària molt saludable.
Castanyes caramel·litzades a l'estil xinès
La tardor arriba de la mà amb la castanyada! A finals de setembre podem sentir aquesta olor torrada per la ciutat, doncs comencen a cuinar-se les castanyes a diverses paradetes a peu de carrer. No obstant això, com ja hem menjat moltes castanyes a la nostra vida, us animem a preparar-les de manera diferent: caramel·litzades a l'estil xinès!
Pastís d'ametlles i raïm Becky Lawton
No podem oblidar-nos d'una de les fruites per excel·lència del setembre: el raïm! Famós per protagonitzar l'època de la verema, també queda deliciós a diversos plats i postres com aquest exemple. Aprofiteu la temporada d'aquestes perles de sabor i prepareu aquest pastisset dolç!
Figues al forn amb taronja i avellanes Becky Lawton
Acabem el rànquing amb unes figues al forn, un fruit dolç i tendre que continua la seva època àlgida durant el mes de setembre. Aquí les combinem amb el sabor cítric de la taronja i amb un altre fruit sec molt sol·licitat a la tardor: l'avellana. D'aquesta manera, aconseguim una barreja de matisos especials i boníssims.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: