CUINA.CAT
29/07/2019Caneló de bonítol
Els mesos d'estiu són la millor temporada del bonítol, de manera que us animem a aprofitar-lo com cal! El caneló que us presentem es forma amb idiazabal, un tipus de formatge de gust intens, equilibrat, net i consistent, i es farceix de peix, pebrot, ceba i albergínia, hortalisses del temps. A més, per donar un toc de glamur al plat, s'hi afegeix una mica de granissat d'all, que millora la imatge del plat i el seu sabor!
Vieires al pastor amb ceba vermella i salsa de Jamaica
Us portem un plat ben estival: vieires, adob del pastor i salsa de Jamaica. Per una banda, haureu de preparar l'adob, que s'elabora a base de xilis, pinya i 'achiote'. Per l'altra, la salsa es cuina, precisament, infusionant flors de Jamaica amb sucre. A banda, les vieires s'acompanyen amb ceba vermella, que també és una hortalissa típica de l'agost. D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat ideal per menjar a peu de platja.
Entrepà de tonyina amb crema de pebrot i germinats
El pebrot vermell és una de les hortalisses reines de l'agost! Però, per allunyar-nos del típic sofregit amb pebrot o fer-lo farcit, us animem a preparar-lo de forma diferent. Es tritura juntament amb porro, formatge, oli d'oliva i pebre, per donar com a resultat una crema que s'unta sobre els panets, abans de ficar-li la tonyina.
Risotto de cloïsses amb menta fresca
Com que l'estiu és l'època de menjar marisc, què millor manera que cuinar-los amb un format original! En aquest cas us portem una barreja de risotto i cloïsses, però amb el toc característic i refrescant de la menta. Amb aquest plat podeu gaudir d'un dels aliments més consumits a l'estiu, però amb una perspectiva diferent!
Musclos amb verdures AJJ Estudi
Si us encanta el marisc als mesos de calor, però us agrada gaudir-ne de manera tradicional, sempre podeu preparar musclos amb verdures i menjar-los com s'ha fet sempre, xuclant! Amb les verdures i les espècies que us indiquem, aconseguireu un sabor diferent que no només quedarà vistós i colorit, sinó que també millorarà la vostra percepció dels musclos.
Cim i tomba
El tradicional cim i tomba és un plat perfecte per menjar peix de manera boníssima. Podeu utilitzar qualsevol peix de roca, però nosaltes us animem a preparar-lo amb escórpora, ja que l'agost és l'útim mes de la temporada d'aquest animal. A la recepta us expliquem com evitar que el cim i tomba se sacsegi i, per tant, que el peix no s'esmicoli.
Calamars farcits de carn i albergínies
Aprofiteu les vacances de l'estiu per cuinar amb els més petits de la casa! Aquest plat us ajudarà a fer que mengin calamars i, a la vegada, que vegin el món culinari de manera divertida. A més, l'agost és quan trobem més mol·luscs d'aquests al mar, així que es pot gaudir d'aquest aliment amb el seu millor sabor i a un preu més reduït.
Foie-gras amb 'zatar' i caviar d'albergínia Becky Lawton
L'albergínia, molt versàtil a la cuina i utilitzada per preparar centenars de plats, és una verdura indispensable en aquest rànquing. La recepta que us portem utilitza l'hortalissa de manera peculiar, ja que s'ha de compotar al foc per tal d'aconseguir un 'caviar' de l'aliment. Això serà un acompanyament ideal i elegant per el foie gras amb 'zatar', que es tracta d'una barreja d'orenga amb sèsam i semmà, un ingredient àcid.
Raïm i formatge Gemma Clofent
És indubtable que el raïm, el formatge i les nous fan una combinació espectacular, i ja és comú acompanyar el vi amb el formatge i fruits secs. Per això, us portem uns petits mossos d'aquesta idea tan consolidada, ja sigui per menjar com a postres o com a aperitiu per obrir la gana abans d'un festí. Sigui com sigui, de segur que triomfareu amb aquest plat.
Cóc d'albercoc, panses i formatge blau Gemma Clofent
Avui dia es poden fer cócs amb qualsevol fruita, encara que els albercocs queden de meravella amb els altres ingredients que us proposem en aquesta recepta. Es forma una base de fruita, panses i formatge blau, cosa que contrasta amb el sabor dolç predominant, i es cobreix tot amb una barreja de farina, sucre, ous, llet i mantega. Tota una combinació de sabors que donen un resultat perfecte.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: