Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes veganes

Tant si sou vegans com si no ho sou, aquestes receptes us encantaran!

CUINA.CAT

26/04/2018

La dieta vegana, pels que no ho acabeu de tenir clar, es diferencia de la vegetariana perquè no només renuncia a la carn sinó també a qualsevol aliment d'origen animal. Això també inclou ous i productes làctics. De tota manera, no cal ser vegà per gaudir, encara que sigui de tant en tant, d'alguna d'aquestes receptes. Els 10 plats que us proposem són la demostració que es pot assolir el màxim plaer gastronòmic sense necessitat de cuinar amb carn, formatge o ous.

01 Guacamole Oaxaca

Guacamole Oaxaca Becky Lawton

Guacamole Oaxaca

El guacamole és una de les salses més cèlebres de la gastronomia mexicana, elaborada per primer cop pels asteques. El seu ingredient principal és l'alvocat, un aliment que, a banda de ser deliciós, presenta unes propietats nutricionals ben destacables: un alt contingut en fibra, en vitamines C i E, en greixos monoinsaturats beneficiosos per al cor... A la recepta que us proposem l'acompanyem de xili serrà.

Llegiu la recepta completa

02 Amanida de llenties i taronja

Amanida de llenties i taronja AJJ Estudi

Amanida de llenties i taronja

Busqueu una recepta que us prengui poc temps i que sigui saludable i alhora deliciosa? Aquí en teniu una que compleix amb els tres requisits! Us aconsellem que feu servir llentia pardina, també coneguda com a llentia franciscana. Té una mida mitjana i la pela fina, cosa que permet coure-la sense haver-la de posar en remull prèviament.

Llegiu la recepta completa

03 Gazpacho rojo

Gazpacho rojo

Gaspatxo vermell

Puja la temperatura, s'acosta l'estiu i això vol dir que torna a ser temps de gaspatxo! La versió que us proposem inclou síndria, una fruita altament hidratant, i tomàquets de cor de bou, dolços i amb poques llavors. Per aportar-hi un toc definitiu de sabor i personalitat hi posem porradell (també anomenat 'all porro') i alfàbrega.

Llegiu la recepta completa

04 Sopa francesa de ceba amb alga kombu

Sopa francesa de ceba amb alga kombu Becky Lawton

Sopa francesa de ceba amb alga 'kombu'

Si l'alvocat és un aliment amb unes propietats molt saludables, l'alga 'kombu' tampoc es queda curta. Més enllà del seu sabor aromàtic, destaca per ser rica en fibra, vitamines i minerals. La recepta també inclou shoyu, la primera salsa de soja que es va consumir a Occident, amb un sabor menys intens que les altres salses a causa de la menor presència de soja i sal.

Llegiu la recepta completa

05 Verduras a la plancha con alioli de almendra

Verduras a la plancha con alioli de almendra

Verdures a la planxa amb allioli d'ametlla

Se'ns acudeixen poques receptes tan sanes i equilibrades com unes verdures a la planxa. Aquesta manera de cuinar contribueix a reduir la quantitat de greixos i calories (cosa que en aquest cas tampoc és gaire rellevant), i en canvi preserva una proporció important de vitamines. El resultat és un plat hidratant i ric en fibra i antioxidants.

Llegiu la recepta completa

06 'Chana dhai'

'Chana dhai' Becky Lawton

'Chana dhai'

El 'Chana dhai' és una recepta típica de la gastronomia de l'Índia i el Pakistan. La base són les llenties, que aporten una alta quantitat de fibra, ferro i vitamines del grup B. Es tracta d'una recepta senzilla de fer i elaborada amb aliments accessibles. Si no suporteu el sabor picant, prescindiu del bitxo i del gingebre.

Llegiu la recepta completa

07 Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton

Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton Becky Lawton

Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert

Els nyoquis són un tipus de pasta italiana elaborada amb patata i farina de blat. Aquí l'acompanyem amb uns rovellons i una deliciosa salsa d'anacards, una fruita seca originària del Brasil que els portuguesos van traslladar a l'Índia, rica en greixos saludables.

Llegiu la recepta completa

08 Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona

Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona Becky Lawton

Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona

Vet aquí una altra recepta que conté anacards, tant el farciment d'espinacs com la crema de llimona, que aportarà un toc cítric a aquest plat tan refrescant. Pel que fa a la remolatxa, redueix la pressió arterial alta i desintoxica l'organisme. Us recomanem que feu les làmines amb una mandolina o un tallador d'embotits.

Llegiu la recepta completa

09 Paté de tomate

Paté de tomate

Paté de tomàquet

En diem paté de tomàquet, però aquest no és l'únic ingredient que conté. També hi posem albergínia, que hi aportarà un regust amargant; nyores seques, de sabor penetrant; cacauets, imprescindibles per obtenir una textura més densa, i panses, que serviran de contrapunt dolç. Serviu-ho amb grills de coliflor, pastanaga o carbassó tallats a la juliana, o amb pa.

Llegiu la recepta completa

10 Fresones macerats con granizado de oporto

Fresones macerats con granizado de oporto Gemma Clofent

Maduixots macerats amb granissat de porto

Aprofiteu que és temps de maduixots per preparar aquestes postres tan estiuenques. El granissat de vi de porto no té cap secret: es tracta simplement de congelar-lo i de raspar-lo en el moment de muntar el plat.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto