Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes per viatjar per Àsia

Un viatge gastronòmic pel Japó, el Vietnam i Tailàndia sense sortir de casa

AÍDA PALLARÈS

12/02/2021

No sabem quan podrem agafar un avió i viatjar, amb total tranquil·litat, al Vietnam, el Japó o Tailàndia. O quan podrem recórrer els mercats de Singapur o Kuala Lumpur. Però sí que podem viatjar (com a mínim, gastronòmicament parlant) sense sortir de casa. D'entrada, podem anar als molts restaurants asiàtics que tenim a Catalunya. I, si ens aninem, també podem cuinar alguna d'aquestes receptes que us proposem. Són molt més fàcils del que sembla i estan per llepar-se'n els dits. 

01 'Pho' de pollastre

'Pho' de pollastre

'Pho' de pollastre

Comencem amb un plat tradicional del Vietnam. Una sopa de fideus d'arròs amb brou, carn i herbes com coriandre, ceba i menta, entre d'altres. Se sol servir per dinar o sopar, tot i que també ens el podem trobar per esmorzar. Nosaltres us proposem un 'pho' de pollastre. Primer haureu de fer el brou, amb carcasses de pollastre, cebes, pastanaga i porro. Un cop fet, podeu començar a preparar la sopa. Només haureu de seguir pas per pas la recepta i, sobretot, recordar que, un cop cuites les tallarines d'arròs, cal escórrer-les i deixar-les temperar. 

02 'Onigirazu' de tàrtar de salmó

'Onigirazu' de tàrtar de salmó Becky Lawton

'Onigirazu' de tàrtar de salmó

La segona proposta ens porta al Japó, però d'una manera una mica diferent de l'habitual. En comptes de sushi o ramen, un sandvitx!, tot i que, com podreu veure, es prepara amb els mateixos ingredients que el sushi. Es tracta d'un plat que està molt de moda al país nipó, ja que és facilíssim de menjar (també de fer) i permet moltes variacions. L'única dificultat és col·locar els ingredients d'una manera harmònica. Nosaltres, en aquest cas, us facilitem encara més la vida, ja que us proposem un 'onigirazu' de salmó. 

 

 

03 Pad Thai

Pad Thai Becky Lawton

'Pad thai'

Acabem amb un altre clàssic asiàtic: el 'pad thai'. Un plat típic de Tailàndia molt popular a casa nostra. Es tracta d'uns fideus d'arròs saltejats al wok amb verdures, ous, salsa de peix i, normalment, pollastre o tofu. Com a curiositat, el 'pad thai' va ser un invent de mitjans del segle XX, durant la dictadura de Phibun, amb l'objectiu de donar a conèixer la cultura tailandesa i fer un plat que agradés a tothom –també a Occident. El problema és que aquest objectiu de crear un plat tradicional va coincidir amb la Segona Guerra Mundial, quan hi havia escassetat d'arròs. Per això, el 'pad thai' es fa amb fideus i no amb l'ingredient típic del país. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: