Fa poc, s'inaugurava la primera botiga oficial Weber Store de la península Ibèrica. El local, a Cabrera de Mar (Maresme), té una superfície de 300 metres quadrats destinats exclusivament a comercialitzar barbacoes, productes i accessoris de la marca líder mundial en barbacoes.
La botiga també disposa d'un espai anomenat Grill Academy, que vol ser una mena d'acadèmia amb cursos i tallers relacionats amb el món de la brasa. Per inaugurar aquest espai, el xef Marc Ribas va elaborar en una de les barbacoes de gas Weber quatre receptes brutals, que us reproduïm a continuació. Per gaudir del foc i de les brases!
Calçots lacats
Una proposta diferent per menjar calçots sense embrutar-se les mans. La salsa que els acompanya està feta amb una base de brou de carn reduït, amb una punta d'alegria de la mostassa de Dijon. Acabeu-los amb uns enciamets, que donaran un toc molt fresc al plat.
Hamburguesa
Unes 'burger' aromàtiques i saboroses que, d'una mossegada, ens transporten a l'Índia. En Marc ha fet servir uns panets fets amb cúrcuma, però l'hamburguesa també porta gingebre, 'chaat masala' i cardamom... Una barreja d'aromes molt suggeridora.
Tonyina
Una mena de tataki fet amb llom de tonyina, que passarem lleugerament per la barbacoa amb el fumador perquè agafi un gust ben característic. El plat es presenta amb dues salses, una base de romesco blanc, fet amb ametlla Marcona, i una versió de la salsa 'remoulade'.
Suflé
Marc Riba va acabar amb una tombarella cap endarrere: el suflé té fama de plat difícil d'elaborar, però fer-lo en una barbacoa de gas... ja és de nota! Si ho voleu provar de fer a casa, penseu que aquests plats són els clàssics d'assaig i error, així que tingueu una mica de paciència i seguiu, fil per randa, les indicacions d'en Marc.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: