Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes brutals per fer a la barbacoa

El xef Marc Ribas elabora quatre plats per compartir a l'aire lliure

07/03/2022

Fa poc, s'inaugurava la primera botiga oficial Weber Store de la península Ibèrica. El local, a Cabrera de Mar (Maresme), té una superfície de 300 metres quadrats destinats exclusivament a comercialitzar barbacoes, productes i accessoris de la marca líder mundial en barbacoes.

Marc Ribas

La botiga també disposa d'un espai anomenat Grill Academy, que vol ser una mena d'acadèmia amb cursos i tallers relacionats amb el món de la brasa. Per inaugurar aquest espai, el xef Marc Ribas va elaborar en una de les barbacoes de gas Weber quatre receptes brutals, que us reproduïm a continuació. Per gaudir del foc i de les brases!

01 Calçots lacats

Calçots lacats

Calçots lacats

Una proposta diferent per menjar calçots sense embrutar-se les mans. La salsa que els acompanya està feta amb una base de brou de carn reduït, amb una punta d'alegria de la mostassa de Dijon. Acabeu-los amb uns enciamets, que donaran un toc molt fresc al plat.

02 Hamburguesa

Hamburguesa

Hamburgueses de pollastre amb espècies

Unes 'burger' aromàtiques i saboroses que, d'una mossegada, ens transporten a l'Índia. En Marc ha fet servir uns panets fets amb cúrcuma, però l'hamburguesa també porta gingebre, 'chaat masala' i cardamom... Una barreja d'aromes molt suggeridora. 

03 Tonyina

Tonyina

Tonyina amb romesco blanc i salsa remolada

Una mena de tataki fet amb llom de tonyina, que passarem lleugerament per la barbacoa amb el fumador perquè agafi un gust ben característic. El plat es presenta amb dues salses, una base de romesco blanc, fet amb ametlla Marcona, i una versió de la salsa 'remoulade'. 

04 Suflé

Suflé

Suflé de xocolata i gingebre

Marc Riba va acabar amb una tombarella cap endarrere: el suflé té fama de plat difícil d'elaborar, però fer-lo en una barbacoa de gas... ja és de nota! Si ho voleu provar de fer a casa, penseu que aquests plats són els clàssics d'assaig i error, així que tingueu una mica de paciència i seguiu, fil per randa, les indicacions d'en Marc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: