Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes amb escopinyes que ens apassionen

Un seguit de propostes que us permetran redescobrir el mol·lusc sense perdre'n de vista l'essència

PAU SAURI SORIANO

16/11/2021

La llauna oberta, un rajolí de salsa Espinaler i un vermut fresc a la mà. Per a molts, aquesta és la millor manera de consumir les escopinyes, un dels plats tradicionals, junt amb les olives i les patates braves, que se serveixen en els entrants previs a un dinar o, per contra, a mig matí per tal d'anar obrint l'estómac. A banda de ser un aperitiu, és un aliment ric en ferro i proteïnes, tot i que destaca per tenir un contingut elevat de iode, fins al punt que, segons la Fundació Espanyola de Nutrició, una ració del mol·lusc cobreix més del 60% de la ingesta diària recomanada d'aquest mineral. Des de CUINA, doncs, us proposem quatre plats en què, sense perdre l'essència de l'escopinya, us animem a anar més enllà d'obrir la llauna.

 

01 Tàrtar de navalles

Tàrtar de navalles

Tàrtar de navalles, escopinyes i salsa japonesa

En aquesta primera elaboració, haureu de tenir en compte que el sabor característic d'aliments com les escopinyes o les navalles –que normalment fan d'acompanyament– serà cabdal en el plat. El secret, però, es troba en la salsa japonesa, el toc de gràcia de l'elaboració. Amb ingredients com la soja, els cítrics o el vinagre d'arròs, haureu d'aconseguir un suc equilibrat que no tapi el gust dels mol·luscs.

02 Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Xarrup de gaspatxo de síndria i escopinyes

Obriu la llibreta d'idees! Us proposem aquesta combinació estiuenca perfecta per obrir un dinar o un sopar de festa, això sí, d'algun dia que faci molta calor. El gaspatxo de síndria combinarà amb el toc salat del mol·lusc i farà del xarrup una experiència encara més refrescant.

03 La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

La tapa variada amb vermut d'Ulldecona

Tapa i vermut. Ja ho dèiem, les escopinyes són perfectes per anar obrint l'estómac a mig matí en qualsevol terrassa de bar o restaurant, encara que, en aquest cas, el restaurant us l'endureu a casa. Juanjo Roda us anima a experimentar amb les textures i us explica com podeu cuinar una gelatina de vermut que farà de manta per a un conjunt de marisc variat (escopinyes, navalles, musclos, seitons i cloïsses).

04 Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Lluç escalfat amb sopa d'escopinyes i porrusalda

Passem de l'aperitiu al plat principal. Tot i que l'ingredient destacat de l'elaboració és el lluç, l'escopinya serà l'encarregada de donar gust al brou que acompanyarà el plat, junt amb el puré de porrusalda. Les dues elaboracions protagonitzaran el fons del plat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto