Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 elaboracions que us permetran redescobrir les postres tradicionals

Establim ponts entre els amants de la cuina de sempre i aquells que aposten per la innovació constant

PAU SAURI

08/07/2022

La cuina, com tots els processos creatius, es nodreix de la tradició establerta pels que hi van ser, però, alhora, basa la seva riquesa en la capacitat de creixement i d'innovació. Aquesta realitat sovint divideix les persones en dos grans blocs: les que defensen la cuina de tota la vida i les que aposten pel canvi constant. No obstant això, en aquest recull de postres tradicionals mirarem de fer feliç a tothom unint les elaboracions catalanes més conegudes amb ingredients diferents que us permetran redescobrir-les.

 

01 Crema cremada de carbassa

Crema cremada de carbassa

Crema cremada de carbassa

Tradició, postres i Catalunya són tres mots que s'amaguen darrere del concepte 'crema cremada' (o 'de Sant Josep'). Precisament per això volem que aquestes postres no us deixin de sorprendre mai. Gemma Clofent us proposa l'elaboració tradicional de la crema amb un gir de guió, ja que situa la carbassa com a ingredient principal i converteix aquestes postres en una opció perfecta per prendre a la tardor.

02 Canelons de mel i mató

Canelons de mel i mató

Canelons de mel i mató

Entre les postres catalanes hi ha una unió que sempre triomfa: la mel i el mató. En aquesta ocasió no canviem cap ingredient, no cal, però proposem un gir divertit i estètic en l'elaboració que pot animar els més petits –i els més grans– a gaudir de dos sabors coneguts des de fa temps. Presentar la mel i el mató en forma de canelons pot ser la cirereta del pastís per a qualsevol sopar o dinar que celebreu.

 

03 Coca de poma i ratafia

Coca de poma i ratafia

Coca de poma i ratafia

És costum acabar els dinars i els sopars de les festes majors i les diades amb una bona coca acompanyada de licor d'herbes digestiu que ajudi a fer baixar el menjar. Sabem que la coca de poma no representa cap innovació; tanmateix, el fet de remullar les làmines de la fruita prohibida en ratafia abans d'incloure-la a la massa fa que aquesta elaboració tingui un toc especial.

 

04 Braç de gitano de xocolata blanca i coco

Braç de gitano de xocolata blanca i coco

Braç de gitano de xocolata blanca i coco

Si no us agrada la crema cremada i mai no us heu atrevit a gaudir del braç de gitano, aquesta versió de Gemma Clofent és la indicada. La xocolata blanca i el coco es converteixen en el recobriment del caneló de pasta farcit de nata. Podríem dir que l'elaboració canvia per fora, però manté l'essència característica per dins.

 

05 Panellets de 'mojito'

Panellets de 'mojito' Gemma Clofent

Panellets de 'mojito'

Tanquem la llista amb la unió potser més extrema i trencadora. Si hi ha algun plat que us permeti reinventar-vos i descobrir nous sabors per sorprendre –i sorprendre-us– és aquest: petites mossegades de massapà on la llima i la menta xoquen amb la dolçor del sucre en pols.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: