CUINA.CAT
06/02/2020Cansats del típic cheesecake nord-americà? Atreviu-vos a fer pastissos de formatge amb fruita, una proposta fàcil i per llepar-se'n els dits. En aquest receptari us oferim una selecció de 5 pastissos de formatge amb fruita ideals per fer qualsevol dia de l'any.
Pastís de formatge, llimona i figues
Tritureu les galetes i afegiu-hi suc de llimona i formatge cremós. Aconseguiu una crema ben homogènia, poseu-la al motlle i alliseu-la amb una espàtula. I perquè el pastís sigui perfecte, completeu-lo amb magrana i unes quantes figues i maduixots.
Pastís de formatge de cabra amb vainilla i saltat de fruita vermella
Feu un volcà amb la farina i treballeu-ho fins a obtenir una pasta fina. Per al farcit, munteu la nata amb una batedora i munteu els ous amb les clares. Barregeu el formatge Philadelphia de cabra amb la farina i la nata i ja tindreu la pasta base. Per al bany, poseu l’almívar i la vainilla en un cassó i barregeu-hi la gelatina i la nata. Per a completar el pastís, feu un almívar amb el sucre, l’aigua, la llimona i la vainilla i salteu la fruita vermella variada i les maduixes. Ja podeu banyar el pastís!
Pastís de formatge líquid amb cruixent de maduixes Gemma Clofent
Sou amants del formatge fresc i la gorgonzola? Aquesta recepta us encantarà.
Tritureu amb el turmix els formatges, el suc de llimona i el sucre. Esmicoleu també les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa i el sucre. Esteneu la massa plana sobre un paper de forn i coeu-ho al forn tan sols 5 min. Talleu les maduixes a daus i barregeu-ho amb el cruixent de galeta. Repartiu-ho dins les copes de servir. Poseu el formatge líquid dins d’una gerra i ja podeu abocar-lo a la copa.
Pastís de formatges i raïm Gemma Clofent
Teniu ganes de preparar un pastís amb formatge cheddar, maasdam i de cabra?
Talleu uns grans de raïm per la meitat, i macereu-los amb un vi dolç uns 30 min. Punxeu la base de pasta brisa i coeu-la sola 10 min. Col·loqueu sobre la pasta una capa de sobrassada, una capa de formatge cheddar i els altres formatges ben repartits a dauets. Escorreu el raïm i repartiu-lo per sobre els formatges. Coeu-ho tot al forn uns 10 min més. Reduïu el vi macerat en un cassó fins que tingui consistència de xarop i ja podeu servir el pastís calent amb la salsa.
'Cheese cake' de maduixa Gemma Clofent
Un cheesecake fàcil de preparar que només necessita formatge cremós, galetes maria i maduixes.
Piqueu les galetes amb la batedora, barregeu-les amb mantega fosa i cobriu la base amb aquesta mescla. Remeneu el formatge cremós amb la llet condensada i la nata per fer un bon farcit. Per al coulis de maduixa, només heu de retirar els tronquets de les maduixes, rentar-les i triturar-les amb el sucre. Escalfeu el puré resultant en un cassó al foc i ja podeu cobrir el cheesecake del motlle!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: