PAU SAURI SORIANO
21/04/2023Esponges de cereals que retenen el sabor del brou que s'ha utilitzat per cuinar-les i que, a cada cullerada, aconsegueixen concentrar l'essència i els matisos de diferents aliments. Parlem dels fideus. Junt amb l'arròs, són una de les millors opcions a l'hora de complementar, o donar cos, a plats on trobem caldos o sucs. A la cassola, guisats, caldosos, secs, etc. Hi ha moltes maneres de gaudir-ne, encara que cadascú en té una de preferida. Aquí, a casa nostra, destaca la fideuada o els fideus a la cassola, dos plats amb diferències, però, a la vegada, amb moltes semblances. Des de CUINA, doncs, volem que us escalfeu i gaudiu amb el seguit d'elaboracions amb fideus que us proposem.
Fideuada vegetal, mar i horta Becky Lawton
Tal com hem dit, la fideuada és un plat típic a Catalunya, sobretot a les zones de costa. No obstant això, hem decidit proposar-vos aquesta elaboració vegana, que escapa de la recepta tradicional, creada per Carme Ruscalleda. En aquesta, no hi utilitzareu peix i el brou de cocció serà vegetal. Si no esteu acostumats a aquest tipus de combinacions, us animem a provar-la, ja que els petits canvis sempre van bé!
Fideus a la cassola amb salsitxes
Aquesta elaboració esdevé un plat molt econòmic i senzill de cuinar. És idoni per als dies de fred o, simplement, per quan us vingui de gust gaudir d'uns fideus amb botifarra i pèsols, o el que hi vulgueu afegir, ja que aquest tipus d'elaboració és molt versàtil. Podríeu preparar els fideus, fint i tot, amb peix. Dins la recepta, hi trobareu altres consells que faran el vostre cuinat molt més senzill i amè.
Fideus a la cassola amb carbassa Miquel Àngel Roque
Seguim amb els fideus a la cassola. En aquest cas, però, us animem a donar-hi un toc de temporada molt especial: hi podeu afegir carbassa! Ja sabeu que sou lliures de jugar amb els ingredients i els sabors, però sempre és interessant, i important, valorar i utilitzar productes de temporada.
Ramen vegetarià amb miso i bolets Becky Lawton
Marxem de Catalunya i aterrem al continent asiàtic, d'on és originari el ramen. Parlem d'una sopa, generalment de peix o de carn amb fideus de blat i salsa de soja, en la qual podeu afegir diferents ingredients de guarnició. En aquest cas, però, Nell Benton us en proposa un de vegetarià, amb aliments com els bolets o el tofu.
Ramen Becky Lawton
Carme Ruscalleda us proposa aquesta recepta de ramen a la catalana. Què vol dir, però, a la catalana? Bé, doncs, en aquest plat d'origen xinès, hi afegireu ingredients com ara pastanagues, cansalada, ratafia, rossinyols, etc. Petits vestigis culinaris de la nostra terra.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: