Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 propostes salades amb iogurt

Alternatives per a un dels làctics habituals de la nostra dieta

POL MARTÍN DE HARO

06/04/2021

Si us parlem del iogurt segurament pensareu en dolç, en postres. Tanmateix, aquest làctic que s’elabora des des fa mil·lennis també pot ser un ingredient clau en plats com amanides o carns. És per això que al CUINA us fem 5 propostes salades amb iogurt.

01 Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt

Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt AJJ Estudi

Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt

Aquesta recepta de David Caballero us proposa una amanida refrescant que té l'origen a la primavera de 1893 a Nova York, als Estats Units. L’Hotel Waldorf, per celebrar l’arribada de l’estació va elaborar una amanida ben acolorida i saborosa amb enciam, nous, poma i formatge que va donar a conèixer ràpidament per tot el país. Pel que fa al iogurt, és la base de la saborosa salsa que acompanya l’amanida, composta de iogurt, mel, pebre i sal.

02 Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt

Un plat diferent per gaudir d’un conill arrebossat amb pa i cereals i d'una amanida grega pensada per a èpoques de calor com la primavera o l’estiu. La clau està a combinar l’aroma de les herbes amb el iogurt, especialment l’anet, que us recordarà el fonoll o l’anís. Com a curiositat, diuen que a l’edat mitjana es feia servir per espantar les bruixes. En qualsevol cas, no necessitareu escombra ni barret, sinó un parell de cogombres, que li atorgaran el toc cruixent i la frescor necessària per acompanyar una carn més seca com la del conill.  

03 Broqueta de xai tenduri amb salsa de iogurt

Broqueta de xai tenduri amb salsa de iogurt

Broqueta de xai tenduri amb salsa de iogurt

Unes broquetes d’una carn magra com la del xai, especiades a l’estil asiàtic, necessiten un sabor refrescant amb un toc agre. La solució és aquesta salsa de iogurt, fàcil de preparar, que us recordarà els condiments de les amanides de cogombre gregues. Es recomana servir-la per sobre de les broquetes i també barrejada amb l’arròs basmati, principal complement de la carn.

04 Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra

Un plat senzill, però molt saborós, que us pot servir per preparar un entrant explosiu quan tingueu visita a casa. En una cullera tindrem els ous escumats amb la ceba caramel·litzada, que quedarà ben daurada a la paella. Aquest punt dolç de la ceba es combinarà amb el rovell de l’ou i el cremós de formatge de cabra, que barrejarem amb el iogurt i una mica de mantega, si pot ser tova, ja que serà més fàcil de mesclar. Qui en provi un voldrà repetir, us ho podem assegurar.

05 Quiche de patata, ceba i manxego

Quiche de patata, ceba i manxego

Quiche de patata, ceba i manxego

Un clàssic francès adaptat a la Península amb la patata, la ceba i un bon formatge de la zona de la Manxa. De fet, la seva textura i el seu sabor us recordaran una mica la truita de patata. Generalment, a l’hora de preparar-la s’hi afegeix la nata líquida, comuna a les elaboracions franceses, i es barreja amb els ous i la llet. En aquesta ocasió, però, us proposem que proveu de fer-la amb iogurt com una alternativa menys calòrica però més cremosa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: