POL MARTÍN DE HARO
06/04/2021Si us parlem del iogurt segurament pensareu en dolç, en postres. Tanmateix, aquest làctic que s’elabora des des fa mil·lennis també pot ser un ingredient clau en plats com amanides o carns. És per això que al CUINA us fem 5 propostes salades amb iogurt.
Amanida Waldorf de raves, poma i iogurt AJJ Estudi
Aquesta recepta de David Caballero us proposa una amanida refrescant que té l'origen a la primavera de 1893 a Nova York, als Estats Units. L’Hotel Waldorf, per celebrar l’arribada de l’estació va elaborar una amanida ben acolorida i saborosa amb enciam, nous, poma i formatge que va donar a conèixer ràpidament per tot el país. Pel que fa al iogurt, és la base de la saborosa salsa que acompanya l’amanida, composta de iogurt, mel, pebre i sal.
Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt
Un plat diferent per gaudir d’un conill arrebossat amb pa i cereals i d'una amanida grega pensada per a èpoques de calor com la primavera o l’estiu. La clau està a combinar l’aroma de les herbes amb el iogurt, especialment l’anet, que us recordarà el fonoll o l’anís. Com a curiositat, diuen que a l’edat mitjana es feia servir per espantar les bruixes. En qualsevol cas, no necessitareu escombra ni barret, sinó un parell de cogombres, que li atorgaran el toc cruixent i la frescor necessària per acompanyar una carn més seca com la del conill.
Broqueta de xai tenduri amb salsa de iogurt
Unes broquetes d’una carn magra com la del xai, especiades a l’estil asiàtic, necessiten un sabor refrescant amb un toc agre. La solució és aquesta salsa de iogurt, fàcil de preparar, que us recordarà els condiments de les amanides de cogombre gregues. Es recomana servir-la per sobre de les broquetes i també barrejada amb l’arròs basmati, principal complement de la carn.
Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra
Un plat senzill, però molt saborós, que us pot servir per preparar un entrant explosiu quan tingueu visita a casa. En una cullera tindrem els ous escumats amb la ceba caramel·litzada, que quedarà ben daurada a la paella. Aquest punt dolç de la ceba es combinarà amb el rovell de l’ou i el cremós de formatge de cabra, que barrejarem amb el iogurt i una mica de mantega, si pot ser tova, ja que serà més fàcil de mesclar. Qui en provi un voldrà repetir, us ho podem assegurar.
Quiche de patata, ceba i manxego
Un clàssic francès adaptat a la Península amb la patata, la ceba i un bon formatge de la zona de la Manxa. De fet, la seva textura i el seu sabor us recordaran una mica la truita de patata. Generalment, a l’hora de preparar-la s’hi afegeix la nata líquida, comuna a les elaboracions franceses, i es barreja amb els ous i la llet. En aquesta ocasió, però, us proposem que proveu de fer-la amb iogurt com una alternativa menys calòrica però més cremosa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: