Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes del color de la remolatxa

Amb aquest seguit de plats, podreu donar color a la vostra dieta i mirar de reforçar la relació amb la remolatxa

PAU SAURI SORIANO

22/11/2021

Remolatxa. En escoltar-ne el nom, segur que molts arrugareu el front i recordareu l'aliment magenta d'aspecte dubtós i gust insípid que us servien a l'escola junt amb l'enciam encartonat. La realitat, però, és una altra. Parlem d'un aliment saludable, ric en fibra, en vitamines del tipus B i en antioxidants, que ens ajuda, si el consumim, al funcionament correcte del nostre sistema immunitari i digestiu. Destaca, també, perquè té una aplicació al món culinari molt extensa i vistosa. Des de CUINA, doncs, us animem a donar color als vostres àpats i us proposem cinc receptes sorprenents que us ajudaran a reconciliar-vos amb la remolatxa.

01 Tacos de remolatxa farcits de guacamole

Tacos de remolatxa farcits de guacamole AJJ Estudi

Tacos de remolatxa farcits de guacamole

Oblideu el toc cruixent característic del taco mexicà tradicional, ja que l'embolcall d'aquesta elaboració serà una rodanxa de remolatxa ben fina. L'interior, però, sí que serà fidel als orígens del plat; hi posarem una bona ració de guacamole per tal de jugar amb el sabor dolç de l'hortalissa i l'acidesa de l'assaonament de l'Amèrica Central.

02 Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa Becky Lawton

Gelatina de xia i mançanilla amb salsa cítrica de remolatxa

És hora d'experimentar. Carme Ruscalleda us proposa una elaboració trencadora amb gelatina de xia, una llavor de sabor neutre amb un alt contingut en fibra. En aquesta ocasió, utilitzareu la remolatxa per a elaborar la salsa en què reposarà la gelatina. A l'hortalissa, l'acompanyaran el gingebre, l'api, l'escalunya i el suc de llimona; no obstant això, el color magenta és el que acabarà imperant en el plat.

03 Remolatxa, poma, cogombre i iogurt / Becky Lawton

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt / Becky Lawton Becky Lawton

Remolatxa, poma, cogombre i iogurt

Tot i que el títol no és massa descriptiu, parlem d'unes postres perfectes per acabar el dia amb bon gust de boca. Tres aliments saludables i digestius que podeu prendre després d'un àpat atapeït per no acabar amb acidesa, però, també, un conjunt de sabors àcids i dolços per gaudir en qualsevol moment.

04 Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic

Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic Becky Lawton

Raviolis de remolatxa farcits de mató ecològic

Amb aquest 'trampantojo', delatat pel color, segur que sorprendreu els vostres comensals. El secret, però, es troba en l'elaboració del mató, ja que, en barrejar-lo amb la pela de la llimona i el pebre, evitareu que la dolçor imperi en el plat i no sigui massa empallegós.

05 'Maki' de cranc i remolatxa

'Maki' de cranc i remolatxa Becky Lawton

'Maki' de cranc i remolatxa

Per acabar, us proposem els 'makis' de cranc i remolatxa. Si ja heu cuinat sushi alguna vegada, no hi tindreu cap problema, ja que un dels pocs canvis que trobareu en la recepta és l'addició de la remolatxa. Per contra, si no n'heu fet mai, us haureu de centrar en l'elaboració de l'arròs perquè és clau i té secret. La versatilitat de la recepta permet que, si ho voleu, pugueu canviar el cranc per qualsevol altre tipus de marisc o, fins i tot, aliment. Hi podríeu afegir alvocat, per exemple.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto