Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 arrossos caldosos ideals per a l'hivern

De peix, marisc o carn, són els nostres millors arrossos caldosos

CUINA.CAT

05/01/2021

Arròs bomba o carnaroli i un bon brou de peix o fumet. És l'únic que necessitem per fer un bon arròs caldós. Un plat ideal per a aquests mesos de fred, ja sigui amb llamàntol, marisc, verdures o carn. Nyam!

01 Arròs caldós amb llamàntol

Arròs caldós amb llamàntol Becky Lawton

Arròs caldós amb llamàntol

Qui pot dir que no a aquesta autèntica delícia amb llamàntol? No és l'arròs caldós més econòmic del món, però una cosa és ben segura, si el feu, acabareu repetint.

02 Arròs caldós de pop i escamarlans

Arròs caldós de pop i escamarlans

Arròs caldós de pop i escamarlans

I si no és llamàntol, que siguin escamarlans i pop. Que, si som sincers, aquesta recepta ens agrada igual o més que l'anterior. Haureu de tallar el pop a rodanxes i els escamarlans per la meitat, de dalt a baix. A continuació, tocarà marcar-los per les dues bandes, perquè quedin daurats. Els reserveu i, a la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregiu les rodanxes de pop. Quan vegeu que han agafat color, és hora d'afegir-hi l'arròs, ho remeneu i, tot seguit, hi afegiu el brou. Els escamarlans no els haureu d'afegir fins al final, quan falti un minut per acabar la cocció.

03 Arròs caldós d'escamarlans

Arròs caldós d'escamarlans

Arròs caldós d'escamarlans

Seguiu amb ganes d'arrossos de peix i marisc? Podeu optar per un bon arròs caldós amb escamarlans, calamarsets, musclos i cloïsses. Haureu de fer un bon sofregit, a base de ceba i tomàquet, amb un fons d'all picat i julivert. Hi afegiu l'arròs, ho remeneu i hi incorporeu el fumet calent. Si és casolà i de peix, millor. Quan faci 10 minuts que és al foc, afegiu-hi els musclos i les cloïsses. Al final, incorporeu-hi els escamarlans i els calamarsets.

04 Arròs caldós amb espardenyes

Arròs caldós amb espardenyes Becky Lawton

Arròs caldós amb espardenyes

Aquesta recepta s'escapa, probablement, del presssupost de molts de nosaltres. Però si teniu una ocasió especial i voleu celebrar-ho com cal, no ho dubteu. Això sí, tingueu paciència. Primer obriu i renteu les espardenyes amb aigua de mar; a continuació, partiu-les per la meitat, en canal, retalleu-ne la pell adherida i reserveu-les ben seques a la nevera. Feu el brou; en acabat, en una cassola, sofregiu-hi l'all i el julivert, amb daus de tomàquet confitat, i, un cop agafi color, afegiu-hi el brou ben calent. Quan arrenqui a bullir, tireu-hi l'arròs i salpebreu-lo lleugerament. Llavors, afegiu a la cassola els daus de carbassó. En paral·lel, marqueu les espardenyes en una paella antiadherent amb una mica d'oli i un pessic de sal. La clau de tot plegat? Aparteu la cassola del foc i repartiu-hi les espardenyes, enfonsades lleugerament en l'arròs. Deixeu-ho reposar un parell de minuts i ja estarà!

05 Arròs caldós de sípia i coliflor

Arròs caldós de sípia i coliflor Becky Lawton

Arròs caldós de sípia i coliflor

Sou dels que no aguanteu la coliflor? Això és perquè no heu tastat aquesta meravella d'arròs amb sípia i coliflor. A més, és súper ràpid de fer. Talleu la coliflor en arbrets, salteu-los en una cassola i, quan estiguin una mica daurats, retireu-los. Netegeu i trossegeu bé la sípia i sofregiu-la a la mateixa cassola. Quan tingui un color dauradet, afegiu-hi la coliflor i el pebre vermell. Remeneu-ho una mica i, finalment, mulleu-ho amb el brou de peix ben calent. Porteu-ho a ebullició i, llavors sí, afegiu-hi l'arròs. 

06 Arròs caldós amb conill i carxofes

Arròs caldós amb conill i carxofes Becky Lawton

Arròs caldós amb conill i carxofes

I, per acabar, una mica de carn. Sofregiu el conill i, quan estigui daurat per fora, afegiu-hi la ceba ben picada, els pebrots i els alls picats. Deixeu-ho ofegar i, després, afegiu-hi el tomàquet ratllat fins que s'evapori l'aigua. Mentrestant, netegeu les carxofes i talleu-les en sis grills i afegiu-les al sofregit. Hidrateu les nyores i ja podeu afegir l'arròs a la cassola, remeneu-lo i incorporeu-hi el vi fins que s'evapori l'alcohol. Finalment, afegiu-hi el brou, la farigola i el romaní i deixeu-ho coure. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto