Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes amb albergínia

Plats variats per gaudir d'aquesta hortalissa

CUINA.CAT

07/07/2020

Us hem de fer una confessió: quan ens hem posat a preparar aquest recull de receptes hem tingut problemes per triar-les. I és que l'albergínia és tan versàtil a la cuina que la podem fer servir en tota mena de plats, i ens ha costat triar-ne uns i descartar la resta. En tot cas, aquí teniu sis propostes per gaudir de les albergínies com no ho havíeu fet mai. Sis de les nostres receptes preferides. Bon profit! 

01 Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta

Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta AJJ Estudi

Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta

Tot i que l'hummus, en sentit estricte, només s'aplica al puré de cigrons (de fet, el d'albergínia té un nom propi, babaganuix), la veritat és que l'hem acabat aplicant a tota mena de purés més o menys exòtics que no siguin de patates. En tot cas, aquesta recepta és la millor manera de descobrir que l'albergínia i el peix combinen de meravella!

Llegiu la recepta completa

02 Milfulls d'anxova i albergínia

Milfulls d'anxova i albergínia

Milfulls d'anxova i albergínia

Una altra recepta que combina l'albergínia amb el peix. A més, aquesta és especialment bona, ja que el salat de les anxoves i el gust lleugerament dolç i picant de l'albergínia són un matrimoni fantàstic. Haureu de tenir una mica de cura en muntar el milfulls perquè us quedi bé, però el resultat us encantarà!

Llegiu la recepta completa

03 Foie-gras amb 'zatar' i caviar d'albergínia

Foie-gras amb 'zatar' i caviar d'albergínia Becky Lawton

Foie gras amb 'zàtar' i caviar d'albergínia

Aquesta recepta és de descoberta, ja que us convidem a conèixer el zàtar (una barreja d’orenga amb sèsam i semmà, un ingredient àcid) per coure el foie gras, i us descobrim que l'albergínia també pot ser un aliment d'alta gastronomia, ja que aquí la fareu servir en forma de caviar. Que no us espanti el nom, perquè és més fàcil de fer del que sembla!

Llegiu la recepta completa

04 Tàrtar de tonyina

Tàrtar de tonyina

Tàrtar de tonyina, peril·la i albergínia confitada

L'albergínia es pot menjar fregida, es pot fer en tèmpura, es pot arrebossar, es pot escalivar, es pot coure al forn... o es pot confitar! Aquí us expliquem com fer-ho i la farcim amb un tàrtar de tonyina boníssim!

Llegiu la recepta completa

05 Lasanya de llonganissa i albergínia

Lasanya de llonganissa i albergínia

Lasanya de llonganissa i albergínia

A Grècia, l'albergínia és la protagonista de la mussaca, un dels plats icònics de la gastronomia grega que, en certa manera, s'assembla a una lasanya. En aquesta recepta fem una lasanya on barregem albergínia i llonganissa, una combinació que queda la mar de bé!

Llegiu la recepta completa

06 Albergínies farcides

Albergínies farcides

Albergínies farcides de fajol

Acabem amb una recepta de Marta Sanahuja, més coneguda a les xarxes com a Delicious Marta, que dóna una volta a les clàssiques albergínies farcides de carn. En aquesta ocasió el farcit és de fajol. Tasteu-les i veureu que bones que són!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

27 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto