Hi ha moltes receptes que inclouen el vi entre els ingredients. El més habitual és acompanyar el peix amb vi blanc i la carn amb vi negre, però també el podem incorporar com un ingredient més, ja sigui en plats salats com en postres. A continuació us donem sis receptes perquè aprengueu noves maneres gastronòmiques de gaudir del vi. Bon profit!
Colls de xai guisats amb vi negre Miquel Àngel Roque
Segurament el coll no és la part del xai que esteu més acostumats a cuinar, però en aquesta recepta de Miquel Àngel Roque us demostrem que és una peça fantàstica per guisar amb vi negre, ja que queda molt melosa i saborosa. A més, a la picada hi ha afegit xocolata, de manera que el resultat és un plat de primera categoria!
Patates amb ceba caramel·litzada amb vi negre i salsa brava Becky Lawton
Si hem dit abans que el vi negre acompanya, sobretot, plats de carn, aquesta recepta és la mostra que les normes hi són per trencar-les, ja que us proposem un plat vegetarià que l'inclou entre els ingredients. Concretament, el fem servir per caramel·litzar les cebes. Veureu que us queden boníssimes!
Magret amb peres i salsa de vi negre
Si hi ha una recepta que s'assocïi amb el vi negre, segurament és el magret d'ànec, i aquí us en donem els passos que segueix l'Ada Parellada per preparar aquest plat acompanyat de fruita, peres en aquest cas, que també hi queda molt bé. Bon profit!
Nespres amb vi Gemma Clofent
Obrim un capítol per les receptes de fruites amb vi. El plat més conegut, sense cap mena de dubte, són les peres amb vi, però la mateixa filosofia la podem aplicar amb altres fruites, com les nespres. En aquest cas, us animem a preparar-les seguint les indicacions de la Gemma Clofent.
Préssecs amb vi amb salsa de iogurt i xocolata blanca Gemma Clofent
Una altra recepta amb fruita de la Gemma Clofent són aquests préssecs amb vi. És una mostra que les possibilitats de mesclar vi i fruita són nombroses, però, a més, aquesta vegada rematem el plat amb una deliciosa salsa de iogurt i xocolata blanca que se us resultarà irresistible!
Pa amb vi i sucre
Acabem amb un clàssic. I quan diem 'clàssic' ens referim a una recepta de les de sempre, que ens transporta dècades enrere. El pa amb vi i sucre era un berenar de primera categoria que menjava tothom. Potser avui no se'ns acudiria donar-lo als petits de casa, perquè el vi porta alcohol, és clar, però us animem a recuperar-la!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: