Troba la teva recepta

7 amanides fresques amb llegums

Us animem a afegir llegums a les amanides, ja que aporten sabor i molts nutrients essencials per a l'organisme

CUINA.CAT

17/06/2019
01 Empedrat de cigrons

Empedrat de cigrons

Empedrat de cigrons

La cuina catalana es caracteritza, per una banda, pels seus plats amb llegums. Un clàssic de la terra és l'empedrat, una amanida amb hortalisses l'aspecte de la qual recorda, literalment, un empedrat. La recepta original es prepara amb mongetes, però nosaltres us proposem aquesta versió elaborada amb cigrons, que també queden molt bé al conjunt final.

Llegiu la recepta completa

02 Ensalada russa

Ensalada russa

Ensalada russa

Ple d'hortalisses, llegums, tonyina i ou, tot embolicat amb maionesa, es tracta d'un plat mundialment conegut per ser idoni a l'època estival. S'elabora amb mongetes i pèsols, dos tipus de llegums molt consumits a aquesta zona gràcies a la tradició. Per tal d'afegir un color i sabor suaus al resultat final, en aquesta recepta us aconsellem presentar l'ensalada russa en una fulla d'enciam.

Llegiu la recepta completa

03 Amanida de llenties

Amanida de llenties

Amanida de llenties, tomàquet, germinats de porro, ceba i pebrot

Coneixem les llenties calentes, en estofat, guisat i altres plats de cullera, i també les coneixem fredes en preparacions com aquesta. Per altra banda, els llegums sempre han anat de la mà amb molts tipus de germinats, com és aquest exemple, en el qual actuen com a coprotagonistes del plat. Una elaboració verda i carregada de nutrients que cal incloure a la dieta.

Llegiu la recepta completa

04 Amanida de favetes

Amanida de favetes

Amanida de favetes

Les faves són un altre tipus de llegums que a Catalunya trobem a tots els plats durant una determinada època de l'any. D'aquesta manera, la cultura catalana de les faves s'ha barrejat, en ocasions, amb la gastronomia de terra i de mar, amb resultats potents com aquest plat. La tradició marinera de la costa i el pernil ibèric tan consumit queden sorprenentment bé amb uns llegums tan clàssics de la terra.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole

Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole Ada Parellada

Amanida de sardines marinades, hummus i guacamole

Encara que sempre trobem els llegums cuits sencers a les amanides, les noves tendències fan que es creïn plats com aquest. El popular hummus és un dels protagonistes en aquesta recepta, ja que aporta tot el sabor que li ha fet guanyar adeptes. Per altra banda, en aquest àpat també s'ha de destacar el paper de la sardina marinada i del guacamole, que també es tracta d'una salsa molt esimada.

Llegiu la recepta completa

06 Amanida catalana

Amanida catalana

Amanida catalana

Si els coneixements de la cocció dels llegums han arribat als nostres dies és gràcies a cultures que els han afegit a la dieta des de sempre. Ja hem esmentat que els catalans en saben molt, de llegums, i aquest és un altre exemple d'aquesta afirmació. Una amanida d'hortalisses a la qual se li poden afegir llenties per tal d'incorporar un nou sabor i textura al conjunt del plat, a més que ens permet gaudir dels beneficis dels llegums.

Llegiu la recepta completa

07

Amanida de mongetes tendres amb pesto vermell

Una amanida molt senzilla en què les mongetes, els llegums protagonistes, comparteixen escenari amb altres ingredients de sabor fort com el blat de moro o els tomàquets secs. L'amanida s'acompanya amb pesto vermell, encara que també assegurem que queda igual de bé amb una vinagreta. Per altra banda, si es vol donar un toc cruixent al plat es poden afegir trossets de poma, que donaran un sabor encara més dolç al resultat final.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

16 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

16 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

17 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto