Troba la teva recepta

7 coques salades

Les coques poden ser dolces, sí, però també podeu fer-les de salades! Aquí us en deixem uns exemples deliciosos

CUINA.CAT

08/08/2019
01 Coca de forner amb verdures i sardines

Coca de forner amb verdures i sardines

Coca de forner amb verdures i sardines

Una de les coques més típiques de la nostra zona té a veure, evidentment, amb les sardines. Una combinació de peix i verduretes té com a resultat una coca tan tradicional que, des de la seva creació, ha perdurat fins els nostres dies. Malgrat el temps que porta macerar les sardines, la coca val la pena!

Llegiu la recepta completa

02 Coca de recapte

Coca de recapte

Coca de recapte

Si parlem de les terres catalanes, tampoc ens podem oblidar de les coques de recapte. Un àpat que era perfecte per aprofitar els productes de l'hort, avui dia és un plat tradicional de diverses comarques del territori. La seva elaboració és molt senzilla, ja que només cal fer la massa i escalivar les verdures. D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat saludable que es pot menjar tant calent com fred.

Llegiu la recepta completa

03 Coca d'anxoves amb pasta fil·lo

Coca d'anxoves amb pasta fil·lo

Coca d'anxoves

Aquesta és una de les coques més senzilles que us portem. Només s'han d'enfornar les làmines de pasta fil·lo i decorar el plat amb brots, germinats i anxoves. Es tracta d'un aperitiu saludable i ràpid, ideal per sortir del pas o com a primer plat d'un gran menú. 

Llegiu la recepta completa

04 Coca de tomàquet i ceba amb sajolida

Coca de tomàquet i ceba amb sajolida

Coca de tomàquet i ceba amb sajolida

En aquesta recepta us indiquem com preparar la massa d'una manera més ràpida, que també pot ser útil per elaborar altres tipus de plats. Per altra banda, el farcit de ceba i tomàquet és una combinació habitual i deliciosa que, a més, s'amaneix amb el sabor delicat i un xic amargant de la sajolida fresca.

Llegiu la recepta completa

05 Coca de mar i muntanya de peus de porc, carxofes i calamars

Coca de mar i muntanya de peus de porc, carxofes i calamars Becky Lawton

Coca de mar i muntanya de peus de porc, carxofes i calamars

Una coca que combina elements del mar i la muntanya, concretament, porc, carxofes, calamars i botifarra negra. No obstant això, cada ingredient requereix un procés diferent: les carxofes es confiten, els peu de porc es fan en forma de carpaccio, els calamars es transformen en tallarines i la botifarra negra forma part d'un allioli. Difícil, però de resultat sublim.

Llegiu la recepta completa

06 Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Aquí mengem un munt de calçots cada any! Nosaltres normalment els banyem en romesco i els dirigim directament a la boca, però els calçots tenen, en realitat, molts usos a la cuina! Un exemple és aquesta coca, la massa de la qual es barreja amb cors de carxofa i es corona amb calçots, les seves arrels fregides, botifarra i fesols.

Llegiu la recepta completa

07 Coca de pa amb ceba i foie gras

Coca de pa amb ceba i foie gras

Coca de pa amb ceba i foie gras

Acabem amb una combinació que no es veu cada dia: coca de ceba encapçalada amb un foie gras. És ràpida de fer, però requereix de certa experiència a la cuina, ja que el plat final val la pena. Si mai heu tastat la combinació de ceba amb foie gras, prepareu-vos per menjar quelcom deliciós!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto