CUINA.CAT
08/08/2019Coca de forner amb verdures i sardines
Una de les coques més típiques de la nostra zona té a veure, evidentment, amb les sardines. Una combinació de peix i verduretes té com a resultat una coca tan tradicional que, des de la seva creació, ha perdurat fins els nostres dies. Malgrat el temps que porta macerar les sardines, la coca val la pena!
Coca de recapte
Si parlem de les terres catalanes, tampoc ens podem oblidar de les coques de recapte. Un àpat que era perfecte per aprofitar els productes de l'hort, avui dia és un plat tradicional de diverses comarques del territori. La seva elaboració és molt senzilla, ja que només cal fer la massa i escalivar les verdures. D'aquesta manera, s'aconsegueix un plat saludable que es pot menjar tant calent com fred.
Coca d'anxoves amb pasta fil·lo
Aquesta és una de les coques més senzilles que us portem. Només s'han d'enfornar les làmines de pasta fil·lo i decorar el plat amb brots, germinats i anxoves. Es tracta d'un aperitiu saludable i ràpid, ideal per sortir del pas o com a primer plat d'un gran menú.
Coca de tomàquet i ceba amb sajolida
En aquesta recepta us indiquem com preparar la massa d'una manera més ràpida, que també pot ser útil per elaborar altres tipus de plats. Per altra banda, el farcit de ceba i tomàquet és una combinació habitual i deliciosa que, a més, s'amaneix amb el sabor delicat i un xic amargant de la sajolida fresca.
Coca de mar i muntanya de peus de porc, carxofes i calamars Becky Lawton
Una coca que combina elements del mar i la muntanya, concretament, porc, carxofes, calamars i botifarra negra. No obstant això, cada ingredient requereix un procés diferent: les carxofes es confiten, els peu de porc es fan en forma de carpaccio, els calamars es transformen en tallarines i la botifarra negra forma part d'un allioli. Difícil, però de resultat sublim.
Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)
Aquí mengem un munt de calçots cada any! Nosaltres normalment els banyem en romesco i els dirigim directament a la boca, però els calçots tenen, en realitat, molts usos a la cuina! Un exemple és aquesta coca, la massa de la qual es barreja amb cors de carxofa i es corona amb calçots, les seves arrels fregides, botifarra i fesols.
Coca de pa amb ceba i foie gras
Acabem amb una combinació que no es veu cada dia: coca de ceba encapçalada amb un foie gras. És ràpida de fer, però requereix de certa experiència a la cuina, ja que el plat final val la pena. Si mai heu tastat la combinació de ceba amb foie gras, prepareu-vos per menjar quelcom deliciós!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: