Consells de cuina La Vanguardia

7 pastissos per quedar bé en 10 minuts

Per quan anem amb el temps just i no volem renunciar al nostre esperit més llaminer!

07/06/2018

Si la rutina diària us impedeix entretenir-vos a la cuina, us agrada fer-vos un homenatge dolç de tant en tant i opteu per elaborar receptes de baixa dificultat, aquests pastissos que us presentem us aniran d'allò més bé per quedar bé amb els convidats a casa, o bé per tenir a mà unes bones postres casolanes per satisfer la vostra vessant més llaminera. Amb fruites, amb xocolata o de formatge, aquests pastissos que us expliquem a continuació són molt senzills d'elaborar. Fins i tot podreu enredar els més petits de casa perquè us donin un cop de mà i passar una estona divertida plegats a la cuina.

Púding fred de llimona

Púding fred de llimona Becky Lawton

Púding fred de llimona

Només quatre ingredients conformen aquesta recepta, us sorprendrà la facilitat i el resultat. Fem servir un motlle de púding, el tradicional allargat i profund, que anirem farcint amb capes de 'sobaos' i de la barreja de nata, suc de llimona i gelatina. Els 'sobaos' són un dels productes més populars de la gastronomia de Cantàbria, elaborats amb farina, ous, sucre, mantega i llevat, una mena de magdalenes de forma allargada.

Llegiu la recepta completa

Pastís de petitsuís

Pastís de petitsuís Gemma Clofent

Pastís de petitsuís

Aquest pastís és similar al de formatge, però en comptes de Philadelphia ho fem amb el famós formatge fresc, suau i cremós, en aquest cas el de gust a maduixa. El pastís té tres parts: una base feta amb galetes maria. La part central, feta amb petitsuís, nata, llet i gelatina, que deixarem que qualli dins la nevera, i, per culminar el pastís, untarem la capa superior amb melmelada de maduixa.

Llegiu la recepta completa

Pastís de maduixes i mascarpone

Pastís de maduixes i mascarpone

Pastís de maduixes i mascarpone

Una altra recepta amb pocs ingredients, d'elaboració senzilla i amb un resultat saborós, fresc i agradable. El mètode habitual per elaborar aquest tipus de pastís consisteix a barrejar tots els ingredients en un cassó, per tal de fer una bona barreja de gustos i que aquests quedin ben integrats. Per tal que quedi quallat fa falta l'acció del fred, i per això introduirem el motlle dins la nevera, preferiblement el dia anterior.

Llegiu la revista completa

Pastís de crema i préssec

Pastís de crema i préssec Gemma Clofent

Pastís de crema i préssec

El préssec és el protagonista d'aquesta recepta ràpida i senzilla, fem servir la melmelada que s'en fa i la seva preparació en almívar. La preparació d'aquesta recepta implica una bona optimització del temps, ja que aprofitarem el moment en què estem coent la pasta brisa per fer la crema, l'estona en què es refreda la dedicarem a tallar el préssec, que col·locarem al voltant del pastís per donar-hi vistositat i elegància.

Llegiu la recepta completa

Pastís de xocolata i avellanes

Pastís de xocolata i avellanes Becky Lawton

Pastís de xocolata i avellanes

S'ha de reconèixer que la xocolata i les avellanes fan molt bona parella, les postres que inclouen aquests dos ingredients tenen un caràcter especial que fan que agradin a tots els públics. El funcionament de l'elaboració és molt senzill: es barregen les avellanes, la xocolata, la llet i un preparat de flam per tal que la mescla qualli. Prepararem la tradicional base de galetes i mantega, sobre la qual descansarà la preparació anterior, i finalment ho decorem al gust.

Llegiu la recepta completa

Pastís de Santiago

Pastís de Santiago Gemma Clofent

Pastís de Santiago

Aquesta és una versió del clàssic pastís de Santiago i fan falta només quatre ingredients: ous, farina d'ametlla, sucre i llimona, de la qual aprofitarem només la pell per tal de donar aroma al pastís. La part entretinguda de la recepta és separar els rovells de la clara dels ous, exercici ideal perquè el facin els més petits si els animem que ens ajudin en la preparació d'aquest pastís tan saborós.

Llegiu la recepta completa

Pastís de Ferrero Rocher

Pastís de Ferrero Rocher Gemma Clofent

Pastís de bombó Ferrero Rocher

Menjar-se aquest pastís és com menjar-se aquests clàssics bombons a cullerades, tot un vici. La preparació és exageradament senzilla, ja que només fan falta tres ingredients, no fa falta donar-hi calor i no té base, tot i que també se n'hi pot posar. Si us han sobrat bombons d'algun regal o celebració els podeu fer servir per fer aquest pastís, siguin o no els de la marca comercial que us proposem.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto