Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 receptes per refrescar-vos aquest estiu

Amb aquests plats ja pot fer la calor que vulgui, al carrer, que vosaltres estareu ben fresquets

CUINA.CAT

17/07/2020

Deixem els guisats i les sopes calentes per a més endavant. Ara fa calor i el que toca és abraçar les amanides, els granissats, els carpaccios, les sopes fredes... És el moment de dir un "sí, ho vull" com una catedral a aquestes receptes refrescants!

01 Síndria amb granissat de porto

Síndria amb granissat de porto

Síndria amb granissat de porto

Comencem pel final, és a dir, per les postres, i ho fem amb una síndria amb granissat de porto que ens proposa Gemma Clofent. La gran dificultat (si se'n pot dir així) de la recepta és fer el granissat, però si llegiu els passos veureu que és facilíssim i que, en realitat, el més complicat serà que les boles de síndria us quedin tan bé com a la Gemma. 

Llegiu la recepta sencera

02 Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Que no us estranyi que la síndria torni a ser la protagonista d'una d'aquestes receptes. Al cap i a la fi, és una de les fruites més refrescants que hi ha i ens encanta! Aquí la fem servir per donar un toc diferent a un gaspatxo tradicional. Feu la prova i ja no tindreu ganes de tastar-lo de cap altra manera!

Llegiu la recepta sencera

03 Carpaccio de bacallà

Carpaccio de bacallà

Carpaccio de bacallà

Si us agraden els carpaccios i us encanta el bacallà, ja podeu començar a esmolar el ganivet, perquè aquesta recepta arriba per enamorar-vos. És un plat fred que gairebé podria ser una versió moderna de l'esqueixada de bacallà, un plat molt nostrat que també heu de tenir al receptari d'estiu i que alguns s'han atrevit a anomenar "el sushi català".

Llegiu la recepta sencera

04 Gelat de cafè

Gelat de cafè Gemma Clofent

Gelat de cafè

Per què us heu de conformar amb el cafè amb gel de tota la vida si podeu preparar i menjar-vos un gelat de cafè? En realitat no és que porti gaire cafè, només dues cullerades, i potser després us n'haureu de prendre un per mantenir els ulls oberts, però us prometem que aquest gelat és boníssim i l'heu de tastar tant sí com no!

Llegiu la recepta sencera

05 Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta

Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta

Préssecs a la planxa, créixens i vinagreta de llima-llimona

Us heu cansat de fer les amanides sempre de la mateixa manera? Doncs aquí en teniu una de diferent, que barreja fruita, hortalisses i una vinagreta àcida que li queda molt bé. A més, us permetrà tastar els préssecs a la planxa i veureu que la fruita també es pot coure i que queda espectacularment bona.

Llegiu la recepta sencera

06 Amanida de ruca, meló i pernil d'ànec

Amanida de ruca, meló i pernil d'ànec

Amanida de ruca, meló i pernil d'ànec

Heu obert un meló i us heu endut un disgust en veure que no era gens dolç? Doncs cap problema! Només cal que el talleu a trossos i l'afegiu en una amanida com aquesta, amb una mica de ruca i pernil d'ànec. És com fer un meló amb pernil supervitaminat i molt més complet.

Llegiu la recepta sencera

07 Sopa freda de síndria i meló amb iogurt

Sopa freda de síndria i meló amb iogurt

Sopa freda de síndria, meló i iogurt

Acabem aquest receptari tan refrescant amb una proposta d'Ada Parellada: una sopa freda que barreja tres fruites estiuenques (meló, síndria i prunes) amb el punt àcid del iogurt. Unes postres que s'assemblen a un primer plat i que posaran el punt final a l'àpat deixant el llistó ben alt i, a vosaltres, us deixaran ben refrescats, que, al cap i a la fi, aquest és l'objectiu de les propostes que us hem fet.

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto