Troba la teva recepta

8 plats seductors per gaudir del dia de Sant Jordi

Sant Jordi és un dia molt romàntic. Perquè pugueu preparar una vetllada romàntica amb la parella, us deixem aquestes receptes afrodisíaques

CUINA.CAT

16/04/2019

La xocolata, les maduixes, les ostres... Hi ha molts aliments que tenen fama de ser afrodisíacs, productes que ens permeten gaudir més i millor d'un moment romàntic, però existeixen molts mites al voltant d'aquests aliments. Des de creences mitològiques en les quals participen tot tipus de déus, fins a rumors històrics sobre algun aliment afrodisíac, pocs productes han sigut estudiats seriosament i confirmats com a estimulants. No obstant això, si a l'antiguitat s'utilitzaven aquests aliments era per la seva eficàcia, de manera que en aquest receptari us recomanem els plats més gustosos amb ingredients que poden encendre l'espurna de l'amor. Deixeu que Cupido, les roses i els poemes facin la feina perquè gaudiu d'un Sant Jordi romàntic.

01 Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar

Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar Becky Lawton

Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar

L'alvocat és un dels aliments estudiats per confirmar la seva eficàcia com a afrodisíac natural. Destaca pels seus nivells de vitamina E, que ajuden l'organisme tant masculí com femení en la producció d'hormones que estimulen les respostes sexuals. El repertori de plats amb els quals es pot cuinar l'alvocat és molt ampli, però nosaltres us deixem aquests nigiris per tal que porteu un estil oriental a casa vostra a més de, evidentment, l'ambient romàntic.

Llegiu la recepta completa

02 Conill amb figues

Conill amb figues

Conill amb figues

Les figues són un producte que ha adquirit reputació d'afrodisíac amb els rumors històrics, ja que es deia que era la fruita preferida de Cleòpatra, última reina d'Egipte i coneguda pels seus encontres amorosos amb Juli Cèsar i Marc Antoni. Científicament, aquesta fruita és plena d'antioxidants i flavonoides, cosa que li atorga el títol de aliment estimulant. Heu d'anar amb compte, però, amb aquest plat, ja que si us atipeu massa és probable que la potència sexual es redueixi.

Llegiu la recepta completa

03 Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

La mel ha esdevingut símbol de la fertilitat i la procreació en algunes cultures pels seus poders afrodisíacs. Es diu que Hipòcrates la prescrivia per resoldre problemes de vigor sexual, encara que, més enllà de rumors històrics, la mel conté bor, que pot regular els nivells hormonals. Per altra banda, aquest plat s'elabora amb pinyons, prunes i panses, però us animem a afegir-hi ametlles, un dels aliments més estimulants, ja que contenen greixos essencials que regulen la producció d'hormones sexuals.

Llegiu la recepta completa

04 Vedella amb salsa d'ostres

Vedella amb salsa d'ostres Becky Lawton

Vedella amb salsa d'ostres

Les ostres es consideren un dels aliments afrodisíacs per excel·lència, i aquest renom té fonament. Segons els estudis, les ostres contenen uns nivells molt elevats de zinc, un nutrient que beneficia la funció reproductora i forman l'allibertament elevat d'hormones sexuals. Es poden menjar com a plat principal o, com en aquesta recepta que us proposem, en forma de salsa, que s'uneix amb la vedella en un ball de sabors que es estimula l'excitació.

Llegiu la recepta completa

05 Flam de safrà amb cireres saltades

Flam de safrà amb cireres saltades Gemma Clofent

Flam de safrà amb cireres saltades

Des de temps immemorials, aquesta espècia s'ha utilitzat per assiris, grecs, fenicis, àrabs i més cultures com a afrodisíac. La seva eficàcia ha estat provada i confirmada per diversos estudis, entre els quals destaca el de la Universitat de Guelph (Canadà) que afirma que el safrà ajuda a millorar l'acompliment sexual dels homes i estimula l'úter i la circulació sanguínia. Amb el sabor dolç de la cirera, aquestes són unes postres que triomfaran en la vostra vetllada romàntica i encendran l'espurna de l'amor.

Llegiu la recepta completa

06 Roques de carquinyolis i xocolata negra

Roques de carquinyolis i xocolata negra Gemma Clofent

Roques de carquinyolis i xocolata negra

La xocolata negra és un altre aliment reconegut mundialment per ser afrodisíac, i és molt bona en les postres amargues. Diversos investigadors han trobat que és positiu per a l'organisme consumir xocolata negra en porcions moderades, ja que allibera endorfines i serotonina, elements que ens controlen els nivells de felicitat i bon humor. Es recomana que es mengi la xocolata amb, almenys, un 65% de cacau per tal de beneficiar-se de les propietats d'aquest producte.

Llegiu la recepta completa

07 Mousse de cava amb raïm

Mousse de cava amb raïm

Mousse de cava amb raïm

Aquestes postres contenen dos aliments considerats afrodisíacs. Per una banda, diversos estudis han conclòs en que la magrana és un aliment que millora la potència sexual en els homes i redueix els nivells de cortisol, cosa que alhora provoca l'augment de la testosterona en homes i dones. A més, com es pot observar pel seu color intens, es tracta d'un aliment antioxidant, que ajuda en la circulació de la sang. També s'ha de destacar que el cava, o l'alcohol en general, tenen un punt d'estimulant en petites dosis, encara que no s'ha d'oblidar la frase que Shakespeare li va dir a Macbeth: "Provoca el desig, però impedeix el rendiment".

Llegiu la recepta completa

08

Pastís cremós de maduixa i plàtan

El plàtan i la maduixa són dues fruites reconegudes per la seva condició d'afrodisíacs. El primer, conté bufotenina, que millora l'estat d'ànim i ajuda a la producció d'hormones gràcies al potassi i la vitamina B. Per altra banda, les maduixes contenen altes quantitats de vitamina C, potassi i magnesi, substàncies que intervenen en el desig sexual i fomenten la libido. Aquest es tracta d'un pastís idoni per acabar un menú de manera dolça, però no pas per acabar la vetllada.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto