Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 receptes amb coliflor que us encantaran

Us proposem vuit plats amb una hortalissa massa vegades menystinguda però sorprenent i deliciosa!

CUINA.CAT

01/11/2019

Segurament, la coliflor no guanyaria el premi a l'aliment més estimat, especialment entre els més petits, però això no ens ha de fer oblidar les seves múltiples propietats nutricionals i aplicacions culinàries. I és que ens trobem davant un anticancerigen potent, que depura el fetge i protegeix l'estómac i l'intestí. En podeu fer cremes, salses, arrossos, amanides... Us aconsellem que doneu un cop d'ull a aquestes receptes i que doneu una oportunitat a la coliflor!

Arròs caldós de sípia i coliflor

Arròs caldós de sípia i coliflor Becky Lawton

Arròs caldós de sípia i coliflor

Sigueu sincers: us podreu resistir a aquest plat? La coliflor hi aporta un toc de dolçor que el fa molt interessant. La sípia, per la seva part, conté moltes proteïnes d'alt valor biològic. Recordeu, això sí, que cal anar remenant l'arròs, no fos cas que se us enganxi.

Llegiu la recepta completa

Crema de coliflor amb un toc de gingebre

Crema de coliflor amb un toc de gingebre Becky Lawton

Crema de coliflor amb un toc de gingebre

Aquest és un plat ideal per després d'una nit d'excessos o si us heu despertat amb l'estómac remogut. Conté poma, que és un bon remei contra la indigestió, i gingebre, molt utilitzat per combatre afeccions intestinals. I si us trobeu perfectament, tampoc no cal que hi renuncieu, ja que el resultat és suculent!

Llegiu la recepta completa

Farcells rostits de rap, pil-pil de coliflor, xips de carxofa i salsa espanyola

Farcells rostits de rap, pil-pil de coliflor, xips de carxofa i salsa espanyola

Farcells rostits de rap, pil-pil de coliflor, xips de carxofa i salsa espanyola

El pil-pil és una salsa d'origen espanyol que s'obté emulsionant gelatina de peix, normalment de bacallà, amb oli d'oliva. En aquesta recepta reinventem el concepte original i fem un puré de coliflors cuites al vapor. Acompanyem els farcells de rap amb xips de carxofa i salsa espanyola, un concentrat de carn que, malgrat el nom, té el seu origen en la gastronomia francesa.

Llegiu la recepta completa

Minestra de xai

Minestra de xai

Minestra de xai

Aquesta minestra és un plat complet i equilibrat que us podeu menjar perfectament com a plat únic. La carn de xai, tot i ser força greixosa (especialment a la zona de les costelles), és una bona font de proteïnes d'alta qualitat. A més, en aquesta recepta està molt ben acompanyat per un seguit d'hortalisses molt saludables, com ara la coliflor, la ceba tendra i el bròquil, planta que pertany a la mateixa família que la coliflor i que, pel seu altíssim contingut en vitamina C i el seu reconegut efecte anticancerigen, gairebé podríem qualificar de superaliment.

Llegiu la recepta completa

Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar

Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar Becky Lawton

Nigiri amb alvocat i espaguetis de mar

Si freqüenteu restaurants japonesos, no caldrà que us expliquem què són els nigiris. Per si no ho sabeu, es tracta de la varietat de sushi més consumida i consta d'una base d'arròs pastada amb forma de mandonguilla allargada que recobrim amb una capa de peix cru. Aquí, com veureu, hem capgirat la recepta original de dalt a baix. En comptes d'utilitzar arròs, fem la base amb una pasta de coliflor i pinyons.

Llegiu la recepta completa

Amanida en got

Amanida en got

Amanida en got

L'amanida que us proposem té quatre capes. La primera, de tomàquet confitat amb sal, pebre i farigola; la segona, de tonyina macerada amb salsa de soja; la tercera, de coliflor, i la quarta, de brots tendres (podeu utilitzar fulles de ruca o espinacs, brots de soja...). En una mateixa recepta, per tant, hi trobareu un quàdruple plaer!

Llegiu la recepta completa

Hummus tradicional de cigrons amb crudités

Hummus tradicional de cigrons amb crudités

Hummus tradicional de cigrons amb crudités

L'hummus és un puré originari de l'Orient Mitjà que bàsicament s'elabora amb cigrons cuits, alls, suc de llimona i tahina, una pasta de sèsam molt valorada pel seu sabor i per la seva aportació de calci i ferro que trobareu en herbolaris i seccions de dietètica. Les verdures amb què l'acompanyem són crues, de manera que conserven intactes les seves propietats.

Llegiu la recepta completa

Rotllets de Nadal amb pesto d'ametlles

Rotllets de Nadal amb pesto d'ametlles Becky Lawton

Rotllets de Nadal amb pesto d'ametlles

Malgrat el títol, podeu menjar aquests rotllets en qualsevol moment de l'any. La pasta fil·lo ens transporta a Turquia i a Grècia, d'on és típica, tot i que també és força habitual als països balcànics. El pesto és una de les salses icòniques de la gastronomia italiana. Aquesta recepta ens demostra que pot tenir aplicacions més enllà d'acompanyar plats de pasta.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: