CUINA.CAT
30/07/2020Diu el Diccionari de la llengua catalana que golafre és algú "que menja molt, d'un apetit insaciable". De vegades, això es confon amb l'afició, gens saludable, de recórrer al menjar porqueria. Aquí ens hem proposat demostrar-vos que no, que podeu satisfer els vostres plaers culpables, dolços i salats, saltant-vos alguns consells dels nutricionistes però menjant bé.
Croquetes de bacallà AJJ Estudi
Comencem amb un clàssic, les croquetes, que admeten tantes variants i possibilitats que, ho confessem, ens en podríem alimentar. Aquestes són de bacallà i, és clar, són fregides, però es tracta de fer-ho el temps just i amb oli del bo, perquè no quedin olioses. Tant si sou golafres com si no, us encantaran!
Bunyols de crema
No cal esperar la propera quaresma per menjar-nos uns bons bunyols, com aquests que ens porta Gemma Clofent. Si sou golafres, segur que els bunyols de vent us semblen poca cosa, i per això estem segurs que aquesta versió, farcida de crema, us encantarà!
Musclos tigre
Hi ha res més golafre que agafar un producte del mar tan bo i estiuenc com els musclos i farcir-los i arrebossar-los? Els musclos tigre són precisament això: musclos farcits, arrebossats i fregits. Que sí, que els musclos a la marinera són boníssims, però aquesta versió per a golafres també ens encanta!
Pasta alla Norma Miquel Àngel Roque
Miquel Àngel Roque és l'autor d'aquesta recepta de pasta. Creiem fermament en les virtuts de la pasta i fins i tot ens podem posar golafres amb una proposta que no inclou grans quantitats de salses, com aquesta, en què tot el protagonisme és per a les albergínies. Us animeu a tastar-la?
Macarons en forma de panda
Els macarons s'han convertit en les pastes de te del segle XXI. Sí, potser exagerem, però són tan suaus, dolços i variats que és molt difícil resistir-s'hi. Si sou especialment golafres, aquests us encantaran, perquè estan farcits de... crema de cacau i avellanes!
Filet farcit
Els bons golafres no es conformen amb un bon tros de carn. Els golafres de debò se'l volen menjar farcit, com el d'aquesta recepta: amb pinyons, farigola, alfàbrega, tomàquet, ceba... Feu la prova a casa i veureu que tothom quedarà ben satisfet!
'Enmoladas' de pollastre Mariona Villavieja
Confessem que aquesta recepta no és fàcil, però només cal veure la bona pinta que té per adonar-se que és ideal per a golafres. És una recepta mexicana que barreja pollastre, coquetes de blat de moro i un mole poblano per cobrir-ho tot. Si teniu la paciència i el temps per fer-la, no us en penedireu!
Pavlova de fruites vermelles
Acabem aquest receptari dedicat als golafres de casa amb la mare de totes les merengues, una pavlova de fruites vermelles farcida de nata. Ens costa d'imaginar-nos unes postres més golafres que aquestes, la veritat!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: