Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 receptes per a autèntics golafres

Amb aquests plats no se us tornarà a passar mai més pel cap recórrer al menjar porqueria per satisfer els vostres capritxos

CUINA.CAT

30/07/2020

Diu el Diccionari de la llengua catalana que golafre és algú "que menja molt, d'un apetit insaciable". De vegades, això es confon amb l'afició, gens saludable, de recórrer al menjar porqueria. Aquí ens hem proposat demostrar-vos que no, que podeu satisfer els vostres plaers culpables, dolços i salats, saltant-vos alguns consells dels nutricionistes però menjant bé.

01 Croquetes de bacallà

Croquetes de bacallà AJJ Estudi

Croquetes de bacallà

Comencem amb un clàssic, les croquetes, que admeten tantes variants i possibilitats que, ho confessem, ens en podríem alimentar. Aquestes són de bacallà i, és clar, són fregides, però es tracta de fer-ho el temps just i amb oli del bo, perquè no quedin olioses. Tant si sou golafres com si no, us encantaran!

Llegiu la recepta sencera

02 Bunyols de crema

Bunyols de crema

Bunyols de crema

No cal esperar la propera quaresma per menjar-nos uns bons bunyols, com aquests que ens porta Gemma Clofent. Si sou golafres, segur que els bunyols de vent us semblen poca cosa, i per això estem segurs que aquesta versió, farcida de crema, us encantarà!

Llegiu la recepta sencera

03 Musclos tigre

Musclos tigre

Musclos tigre

Hi ha res més golafre que agafar un producte del mar tan bo i estiuenc com els musclos i farcir-los i arrebossar-los? Els musclos tigre són precisament això: musclos farcits, arrebossats i fregits. Que sí, que els musclos a la marinera són boníssims, però aquesta versió per a golafres també ens encanta!

Llegiu la recepta sencera

04 Pasta alla norma

Pasta alla norma Miquel Àngel Roque

Pasta alla norma

Miquel Àngel Roque és l'autor d'aquesta recepta de pasta. Creiem fermament en les virtuts de la pasta i fins i tot ens podem posar golafres amb una proposta que no inclou grans quantitats de salses, com aquesta, en què tot el protagonisme és per a les albergínies. Us animeu a tastar-la?

Llegiu la recepta sencera

05 Macarons en forma de panda

Macarons en forma de panda

Macarons en forma de panda

Els macarons s'han convertit en les pastes de te del segle XXI. Sí, potser exagerem, però són tan suaus, dolços i variats que és molt difícil resistir-s'hi. Si sou especialment golafres, aquests us encantaran, perquè estan farcits de... crema de cacau i avellanes!

Llegiu la recepta sencera

06 Filet farcit

Filet farcit

Filet farcit

Els bons golafres no es conformen amb un bon tros de carn. Els golafres de debò se'l volen menjar farcit, com el d'aquesta recepta: amb pinyons, farigola, alfàbrega, tomàquet, ceba... Feu la prova a casa i veureu que tothom quedarà ben satisfet!

Llegiu la recepta sencera

07 'Enmoladas' de pollastre

'Enmoladas' de pollastre Mariona Villavieja

'Enmoladas' de pollastre

Confessem que aquesta recepta no és fàcil, però només cal veure la bona pinta que té per adonar-se que és ideal per a golafres. És una recepta mexicana que barreja pollastre, coquetes de blat de moro i un mole poblano per cobrir-ho tot. Si teniu la paciència i el temps per fer-la, no us en penedireu!

Llegiu la recepta sencera

08 Pavlova de fruites vermelles

Pavlova de fruites vermelles

Pavlova de fruites vermelles

Acabem aquest receptari dedicat als golafres de casa amb la mare de totes les merengues, una pavlova de fruites vermelles farcida de nata. Ens costa d'imaginar-nos unes postres més golafres que aquestes, la veritat!

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto