Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 receptes amb civada

Un producte que ofereix possibilitats dolces, salades i saludables

23/02/2021

La civada és un aliment indispensable per a una dieta rica i equilibrada. A més a més, pot ser un cereal alternatiu que ens aporta energia, benestar i vitalitat. A continuació us en proposem algunes receptes, tant dolces com salades.

01 Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

Una recepta divertida i fàcil de preparar. Haureu de triturar la civada amb les nous però amb un toc cruixent, que no quedi com una farina. Un cop hàgiu tallat els pits de pollastre en trossets, preferiblement tires, els banyeu amb la soja i la mel. Després ho barregeu amb les nous i la civada i ho poseu en una safata amb paper vegetal. Només caldrà posar la carn al forn durant 20 minuts perquè es dauri i ja ho tindreu fet.

02 Dònuts amb xips de xocolata

Dònuts amb xips de xocolata

Dònuts amb xips de xocolata

Tot un clàssic de la infància reinventat amb civada, sucre de coco, mantega de cacauet i xips de xocolata. Haureu d’escalfar el forn a 250 graus mentre barregeu tots els ingredients i els estireu creant una massa d’uns 2 centímetres. Feu-ne uns cercles i un forat al mig. Només caldrà tenir-los 25 minuts al forn i, a continuació, decorar-los amb la mantega i les xips de xocolata.

03 'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi

Afegiu la farina de civada a la llet vegetal, els plàtans i la resta d’ingredients en una batedora i tritureu-ho fins que es formi una massa homogènia. Poseu dues cullerades de massa a la paella, si pot ser antiadherent millor. Un cop daurada la crep la gireu. A mesura que estiguin fetes, les aneu posant en una safata o plat mentre es fan la resta. És important que, entre capa i capa, hi afegiu trossets de plàtan i kiwi i els acabeu d’adornar amb una salsa de festucs i xocolata per sobre. No digueu que no us venen ganes de menjar-ne unes quantes...

04 Rogers amb cereals i safrà

Rogers amb cereals i safrà

Rogers amb cereals i safrà

El primer que haureu de fer és preparar la salsa amb una reducció del suc de taronja al foc fins que en trobeu la consistència adequada. Per al tomàquet, s’haurà de confitar, tallar-lo a daus i deixar-lo a foc lent amb la resta d’ingredients i una mica d’oli d’oliva. Amb l’aigua, les espines dels rogers i unes verdures, fareu un fumet, que junt amb la lecitina i una mica de safrà a la túrmix, aconseguireu la textura de l’aire de safrà. Només caldrà que passeu el peix per ou i farina i el cobriu amb els cereals (civada, blat, arròs, sèsam i quinoa) per finalment passar-lo a la paella. Una bona presentació és ideal per a aquest plat.

05 Bombons d'almívar de llet

Bombons d'almívar de llet

Bombons d'almívar de llet

Per a aquestes postres llamineres, haureu de barrejar l’almívar de llet amb els flocs de civada i deixar-ho a la nevera perquè agafi consistència. S’hauran de fer unes boletes de la mida d’un bombó, afegint-hi, això sí, una avellana al seu interior. Finalment les haureu d’arrebossar amb coco ratllat i deixar-les una estona a la nevera. No digueu que no fa bona pinta...

06 Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells

Una recepta que no podia faltar si parlem de la civada. El primer que haureu de fer serà hidratar els nabius amb aigua. Després, barregeu l’ou amb el sucre i hi incorporeu l’oli. Hi afegiu els ingredients secs i ho remeneu. Ara toca repartir la massa i ajuntar-la amb els nabius en boletes d’uns 20 grams, aproximadament. Les coeu 15 minuts a 180º graus i, un cop estiguin daurades, ja ho tindreu fet. Ara només cal deixar-les refredar i ja us les podreu menjar.

07 Lasanya de tofu i espinacs

Lasanya de tofu i espinacs Becky Lawton

Lasanya de tofu i espinacs

Per a aquesta recepta, haureu de coure els espinacs i pelar i picar uns quants alls al morter fins a obtenir una pasta. A continuació, escalfeu una cullerada d’oli en una paella i hi afegiu l’all picat amb els espinacs i la crema de civada. És important que hi ratlleu una mica de nou moscada per sobre, ja que li donarà un toc especial. Un cop fet aquest procés, haureu de tallar i salpebrar el tofu. Escalfeu el forn a 200º graus i poseu en tres capes diferents els espinacs i el tofu. Ho deixeu al forn uns 15 minuts i hi afegiu un tomàquet a daus i unes tires de formatge de cabra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto