Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 plats per celebrar el Dia Internacional de la Cervesa

La cervesa us serà realment útil a l'hora de cuinar!

CUINA.CAT

06/08/2021

La cervesa és ideal per prendre a festes, celebracions, moments de tranquil·litat amb els amics o per acompanyar qualevol tipus d'àpat. No podem negar que s'ha arrelat profundament a la nostra vida quotidiana i és una de les begudes més consumides i valorades. Nosaltres, volem retre homenatge a aquesta beguda en el seu dia internacional, que cada any se celebra el primer divendres d'agost. us proposem una sèrie de plats que, en major o menor mesura, tenen la cervesa com a ingredient.

Ostres amb Guinness

Ostres amb Guinness

Ostres amb Guinness

Comencem amb una recepta que s'elabora amb la cervesa irlandesa per excel·lència: la mítica Guinness! Segurament cap cervesa, ni cap marca en general, ha sabut resumir de manera tan precisa l'essència d'un país. Qui l'hagi tastat, haurà notat la seva textura densa i cremosa. Es tracta d'una cervesa del tipus 'stout', amarga i feta amb ordi torrat que no arriba a fermentar.

Llegiu la recepta completa

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

L'onglet és un múscul que sosté el fetge i que es caracteritza per la seva textura melosa. La xicoia, o dent de lleó, és una planta comestible amb la qual es fan amanides, sopes, saltats o farciments de pasta. Per fer la salsa, feu servir una cervesa de cirera tipus Kriek, originària de Bèlgica i que s'elabora segons l'estil Làmbic, per fermentació espontània i exposició als llevats salvatges de la vall del riu Zenne.

Llegiu la recepta completa

Bis farcit amb salsa de formatge

Bis farcit amb salsa de formatge Enrique Marco

Bis farcit amb salsa de formatge

El bis és un peix blau semblant al verat, però una mica més gran i de carn més eixuta. En aquesta recepta el farcirem amb carn picada (la que més us agradi) fregida amb mantega, sal i orenga. Per fer la salsa de formatge de cabra, primer de tot sofregirem uns porros i hi incorporarem 200 ml de cervesa, que deixarem reduir.

Llegiu la recepta completa

Pastrami amb xucrut i cogombres

Pastrami amb xucrut i cogombres Maria Ángeles Torres

Pastrami amb xucrut i cogombres

Fer un sandvitx també pot ser un procés laboriós, una petita obra d'art culinària. La cervesa serà un ingredient potser testimonial però que ens serà bàsic per preparar la mostassa. La xucrut, aquesta col fermentada en salmorra, ens transportarà a Alsàcia i a Alemanya, d'on és típica, mentre que el pastrami, un producte elaborat amb carn vermella (en aquest cas, amb vedella), té el seu origen a Romania. No cal dir que el millor complement per a aquest plat és una bona cervesa fresca.

Llegiu la recepta completa

Faves a la catalana / Thinkstock

Faves a la catalana / Thinkstock

Faves a la catalana amb cervesa

Les faves a la catalana és un dels plats imprescindibles de la nostra gastronomia. Lluny de ser una recepta dogmàtica, admet cert marge per a la creativitat. La cansalada i la botifarra negra són innegociables, això sí, però a partir d'aquí podeu improvisar en funció dels vostres gustos: botifarra blanca, xoriço, bolets... Podeu regar les faves amb vi (negre, blanc o ranci) o, com us proposem nosaltres, amb cervesa.

Llegiu la recepta completa

Pappardelle de muntanya

Pappardelle de muntanya Becky Lawton

Pappardelle de muntanya

Ara us proposem un viatge a la Toscana sense moure-us de casa. Les pappardelle pertanyen a la família de les pastes allargades i són més amples que altres tipus de pasta similars com les tallarines o les fettuccine (cintes). La cervesa -ja que hi esteu posats, opteu per una varietat italiana- els aportarà sabor, contundència i personalitat.

Llegiu la recepta completa

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort

'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort Becky Lawton

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort

Us proposem un segon plat de pasta, ara a mig camí entre el mar i la muntanya, ja que, d'una banda, farem servir sípia i fumet de peix i, de l'altra, cansalada viada i trompetes de la mort. Els rigatoni s'assemblen als penne però són més grans, tenen estries perquè les salses i els sucs s'hi adhereixin millor i el tall dels seus extrems no és diagonal.

Llegiu la recepta completa

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo Becky Lawton

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Farem servir la cervesa per preparar la tempura. No té cap secret i la seva textura cruixent servirà de contrapunt perfecte per als rossinyols, tendres i sucosos. Primer heu de barrejar, en un bol, la farina, la sal i el llevat. Després, ajudant-vos amb una vareta de mà, incorporeu-hi la cervesa fins que obtingueu una consistència similar a la de la massa de creps.

Llegiu la recepta completa

Pastís castell de xocolata

Pastís castell de xocolata

Pastís castell de xocolata

Encara que us sembli mentida, aquestes postres s'elaboren, entre d'altres, amb cervesa negra, que hi aportarà fermesa i consistència. La principal dificultat d'aquesta recepta rau, sens dubte, en el muntatge, però nosaltres estem convençuts que sou uns artistes i que us en sortireu sense problemes!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: