Troba la teva recepta

9 plats per celebrar el Dia Internacional de la Cervesa

La cervesa no només és la beguda de capçalera de molta gent, sinó també un producte que us serà realment útil a l'hora de cuinar!

CUINA.CAT

31/07/2019

Cada any es reserva el primer divendres d'agost per donar protagonisme a una beguda versàtil i escumosa que, sens dubte, és consumida arreu del món en diverses variants: la cervesa. Ideal per prendre a festes, celebracions, moments de tranquil·litat amb els amics o per acompanyar qualevol tipus d'àpat, no es pot negar que la cultura de la cervesa és molt àmplia i s'ha arrelat profundament a la nostra vida quotidiana. Nosaltres, per retre homenatge a aquesta beguda en el seu dia internacional, us proposem una sèrie de plats que, en major o menor mesura, tenen la cervesa com a ingredient.

Ostres amb Guinness

Ostres amb Guinness

Ostres amb Guinness

Comencem amb una recepta que s'elabora amb la cervesa irlandesa per excel·lència: la mítica Guinness! Segurament cap cervesa, ni cap marca en general, ha sabut resumir de manera tan precisa l'essència d'un país. Qui l'hagi tastat, haurà notat la seva textura densa i cremosa. Es tracta d'una cervesa del tipus 'stout', amarga i feta amb ordi torrat que no arriba a fermentar.

Llegiu la recepta completa

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

Onglet de bou amb trinxat de xicoies i salsa de cervesa amb cirera

L'onglet és un múscul que sosté el fetge i que es caracteritza per la seva textura melosa. La xicoia, o dent de lleó, és una planta comestible amb la qual es fan amanides, sopes, saltats o farciments de pasta. Per fer la salsa, utilitzeu una cervesa de cirera tipus Kriek, originària de Bèlgica i que s'elabora segons l'estil Làmbic, per fermentació espontània i exposició als llevats salvatges de la vall del riu Zenne.

Llegiu la recepta completa

Bis farcit amb salsa de formatge

Bis farcit amb salsa de formatge Enrique Marco

Bis farcit amb salsa de formatge

El bis és un peix blau semblant al verat, però una mica més gran i de carn més eixuta. En aquesta recepta el farcirem amb carn picada (la que més us agradi) fregida amb mantega, sal i orenga. Per fer la salsa de formatge de cabra, primer de tot sofregirem uns porros i hi incorporarem 200 ml de cervesa, que deixarem reduir.

Llegiu la recepta completa

Pastrami amb xucrut i cogombres

Pastrami amb xucrut i cogombres Maria Ángeles Torres

Pastrami amb xucrut i cogombres

Fer un sandvitx també pot ser un procés laboriós, una petita obra d'art culinària. La cervesa serà un ingredient potser testimonial però que ens serà bàsic per preparar la mostassa. La xucrut, aquesta col fermentada en salmorra, ens transportarà a Alsàcia i a Alemanya, d'on és típica, mentre que el pastrami, un producte elaborat amb carn vermella (en aquest cas, amb vedella), té el seu origen a Romania. No cal dir que el millor complement per a aquest plat és una bona cervesa fresca.

Llegiu la recepta completa

Faves / Thinkstock

Faves / Thinkstock

Faves a la catalana amb cervesa

Les faves a la catalana és un dels plats imprescindibles de la nostra gastronomia. Lluny de ser una recepta dogmàtica, admet cert marge per a la creativitat. La cansalada i la botifarra negra són innegociables, això sí, però a partir d'aquí podeu improvisar en funció dels vostres gustos: botifarra blanca, xoriço, bolets... Podeu regar les faves amb vi (negre, blanc o ranci) o, com us proposem nosaltres, amb cervesa.

Llegiu la recepta completa

Pappardelle de muntanya

Pappardelle de muntanya Becky Lawton

Pappardelle de muntanya

Ara us proposem un viatge a la Toscana sense moure-us de casa. Les pappardelle pertanyen a la família de les pastes allargades i són més amples que altres tipus de pasta similars com les tallarines o les fettuccine (cintes). La cervesa -ja que hi esteu posats, opteu per una varietat italiana- els aportarà sabor, contundència i personalitat.

Llegiu la recepta completa

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort Becky Lawton

Rigatoni amb sípia i trompetes de la mort

Us proposem un segon plat de pasta, ara a mig camí entre el mar i la muntanya, ja que, d'una banda, farem servir sípia i fumet de peix i, de l'altra, cansalada viada i trompetes de la mort. Els rigatoni s'assemblen als penne però són més grans, tenen estries perquè les salses i els sucs s'hi adhereixin millor i el tall dels seus extrems no és diagonal.

Llegiu la recepta completa

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo Becky Lawton

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Farem servir la cervesa per preparar la tempura. No té cap secret i la seva textura cruixent servirà de contrapunt perfecte per als rossinyols, tendres i sucosos. Primer heu de barrejar, en un bol, la farina, la sal i el llevat. Després, ajudant-vos amb una vareta de mà, incorporeu-hi la cervesa fins que obtingueu una consistència similar a la de la massa de creps.

Llegiu la recepta completa

Pastís castell de xocolata

Pastís castell de xocolata

Pastís castell de xocolata

Encara que us sembli mentida, aquestes postres s'elaboren, entre d'altres, amb cervesa negra, que hi aportarà fermesa i consistència. La principal dificultat d'aquesta recepta rau, sens dubte, en el muntatge, però nosaltres estem convençuts que sou uns artistes i que us en sortireu sense problemes!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

09 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

13-15 des

Fira Avícola de la Raça Prat 2019

A mitjan desembre, i com ja és tradició, el Prat de Llobregat celebra una nova edició de la fira...

15 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto