Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 receptes vegetarianes per anar de pícnic

Receptes fresques, fàcils d'emportar, per menjar-les amb les dits... i vegetarianes! Així són aquests plats ideals per organitzar un pícnic

CUINA.CAT

16/08/2019
01 Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa i tzatziki

El tzatziki, tradicional de Grècia, Turquia, Bulgària i Macedònia del Nord, es tracta d'una pasta a base de cogombre i remolatxa que s'elabora com a plat principal o com a salsa per acompanyar. En aquest cas, el tzatziki comparteix protagonisme amb una amanida de quinoa, aquest cereal la popularitat del qual indica que ha arribat per quedar-se.

Llegiu la recepta completa

02 Entrepà d'alvocat i formatge de cabra

Entrepà d'alvocat i formatge de cabra

Entrepà

Si busqueu fer àpats ben simples, una de les vostres opcions ha de ser, necessàriament, el típic entrepà. No cal dir que es tracta d'una recepta oberta a centenars d'interpretacions culinàries, des de les més senzilles, que sempre entren bé, fins a les més treballades, que resulten ser una experiència nova. Nosaltres us indiquem com preparar-lo amb alvocat, formatge Nevat de barra i maionesa vegetal.

Llegiu la recepta completa

03 Muhammara, pastís de porros i crema vegetal

Muhammara, pastís de porros i crema vegetal

Muhammara, pastís de porros i crema vegetal

Us proposem un àpat complet amb una crema freda de cogombre i alvocat per obrir la gana, un pastís de carbassó i porros i, per acompanyar-ho tot, una salsa d'origen àrab anomenada 'muhammara'. Aquesta salsa té un gust picant que donarà sabor i personalitat al pastís, ja per si sol deliciós.

Llegiu la recepta completa

04 'Plum-cake' d'ametlla i macedònia de fruites

'Plum-cake' d'ametlla i macedònia de fruites

Plum-cake d'ametlla i macedònia de fruites

Unes postres ideals per anar de pícnic: per una banda, no embruten gaire i, per l'altra, són fresques! El plum-cake sec es combina de manera sensacional amb la dolçor de les fruites, a més que és quelcom senzill de preparar i portar al cistell.

Llegiu la recepta completa

05 Guacamole

Guacamole Miquel Àngel Roque

Guacamole

La clau per organitzar els àpats per anar de pícnic és que siguin de pica-pica i es puguin menjar amb els dits, ja que és més còmode que utilitzar els coberts. Aquí us indiquem com fer guacamole, la salsa emblemàtica dels nachos mexicans. Si compreu (o feu a casa) uns triangles de blat de moro amb llegums, ja tindreu un entrant bo i fresc!

Llegiu la recepta completa

06 Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton

Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton Becky Lawton

Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi'

Sabem que el sushi s'agafa tradicionalment amb els bastonets xinesos, però això és un esport de risc en un pícnic si no els controlem bé! No passa res si feu trampa i els agafeu amb els dits, que així arribaran a la boca segur. En aquesta recepta us indiquem com preparar sushi a base de pastanaga amb xiitake, uns bolets originaris de la zona d'Àsia, i amb salsa 'umeboshi', que és una varietat de pruna oriental molt àcida.

Llegiu la recepta completa

07 Pastís d'espinacs

Pastís d'espinacs Becky Lawton

Pastís d'espinacs

Els pastissos de verdures són plats que es poden menjar tant en calent com en fred, ja que amb aquesta última opció no es perd res del sabor original. Per altra banda, és un àpat que demana ser menjat amb les mans perquè és fàcil d'agafar i no embruta gaire. En definitiva, és un pastís apte per portar a qualsevol lloc.

Llegiu la recepta completa

08 Fals lokum de fruita de la passió

Fals lokum de fruita de la passió Gemma Clofent

Fals lokum de fruita de la passió

Unes postres exòtiques, originàries de Turquia, i adaptades per a dietes veganes. La consistència del dolç s'aconsegueix gràcies a l'agar-agar, un tipus d'alga també coneguda com a 'gelatina vegetal'. Ajuda a fer que el 'lokum' es mantingui ferm sense cap tipus d'element provinent d'animal.

Llegiu la recepta completa

09 'Daifuku mochi'

'Daifuku mochi' Gemma Clofent

Daifuku mochi. Pastissos d'arròs del Japó

Aquests pastissets típics del Japó són farcits de sabors (tradicionalment, te verd o mongeta vermella dolça) i embolicats en una massa glutinosa d'arròs. Tot i que el repte recau en l'elaboració d'aquesta massa, és fàcil de manipular amb guants de làtex i una mica d'aigua. I, per descomptat, és ideal per portar a un pícnic perquè es menja amb les mans.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: