Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bolets de primavera

Arriba la calor però encara és temps de bolets

POL MARTÍN DE HARO

16/04/2021

Múrgoles, marçots, moixernons de primavera, cama-secs o carreroles... Tot i que a la primavera el nombre d'espècies de bolets que fructifiquen és més reduït que a la tardor, n'hi ha molts, i no per això són menys interessants, gastronòmicament parlant. De fet, ofereixen moltes possibilitats amb plats com el fricandó o els macarrons gratinats amb cama-secs. Descobriu-los!

 

01 Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita Becky Lawton

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

Un plat visualment espectacular que barreja, com indica el seu nom, el millor de la primavera. Pel que fa a la fruita i la verdura, tindreu prunes, espinacs frescos, favetes i pèsols, albercocs i carbassó. De bolets, trobareu cama-secs frescos i bolets de Sant Jordi, popularment coneguts a casa nostra com a moixernons. És un fong molt aromàtic i carnós que generalment es troba pel dia de Sant Jordi, una de les festivitats més estimades a casa nostra. Sigui com sigui, aquests ingredients s'hauran de fer al forn en diferents safates i temps de cocció. Us recomanem que hi afegiu una mica de tòfona ratllada, sal, pebre negre i un rajolí d'oli d'oliva. Una proposta saludable, saborosa i variada, apta per a vegetarians.

02 Macarrons amb bolets gratinats

Macarrons amb bolets gratinats

Macarrons amb bolets gratinats

Que els macarrons són un plat que generalment agrada a tothom no és pas cap secret. I més quan vénen ben gratinats amb unes llesques de formatge emmental i parmesà. I us preguntareu: "Macarrons amb bolets?". Doncs sí, ens hem proposat anar més enllà i preparar-los amb cama-secs i carn magra del coll del porc, que es barrejarà amb un sofregit de tomàquet, ceba, xerès i crema de llet. Una combinació de sabors única que enamorarà els fans de la pasta italiana, això sí, amb un toc català.

 

03 Conill amb carreroles i arròs amb bolets

Conill amb carreroles i arròs amb bolets

Conill amb carreroles i arròs amb bolets

El conill és una de les carns blanques per excel·lència. Nutritiva i baixa en calories, s'ha guanyat un lloc a la gastronomia catalana gràcies a plats com aquest, que us proposa el xup-xup de tota la vida amb un sofregit de tomàquet, llorer, farigola i carreroles, un bolet primaveral molt aromàtic. A més, sabent que us agraden els bolets, preparareu un arròs, estil risotto, amb llenegues, rovellons i ceba per acompanyar el conill.

 

04 Truita de múrgoles

Truita de múrgoles Food Photos / Cristina Rivarola

Truita de múrgoles

Una recepta amb bolets, fàcil i ràpida. Si alguna cosa tenen les truites, a més que ens encanten, és que són molt versàtils. Es poden preparar de moltes maneres i amb diversos ingredients. Nosaltres us proposem una truita de múrgoles, uns bolets de textura cartilaginosa amb un lleuger sabor dolç. Curiosament, la seva producció és baixa i això els converteix en un dels bolets més buscats al mercat. I sí, aquesta truita també la podeu acompanyar de pa amb tomàquet i un raig d'oli d'oliva. A més, és apta per a vegetarians!

05 Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Fricandó de vedella blanca amb bolets de primavera

Si hi ha un plat que no pot faltar en una casa catalana és el fricandó. Sí, aquell que us torna bojos i us obliga a comprar dues barres de pa amb antelació. Prepareu un bon grapat de bolets, ja que necessitareu moixernons, cama-secs i múrgoles fresques per acompanyar els filets de vedella, que haureu de fregir fins que quedin ben daurats. Per a aquesta recepta, és clar!, també haureu de preparar una picada que, aquest cop, us proposem fer amb alls, julivert, ametlles i, atenció, carquinyolis! Més català, impossible.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

15 mai

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada 249

BOJOS PER LES TRUITES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodie' de debò
  • Rafel Muria

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto