Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els canelons més originals

Receptes per cuinar durant tot l'any un dels plats estrella del Nadal

CUINA.CAT

17/11/2020

Els canelons s'han convertit en un plat molt típic de les festes de Nadal. Tradicionalment, de carn, han anat evolucionant amb els anys i ara és habitual trobar-ne d'espinacs, de bolets o de peix. Avui fem un repàs de cinc receptes originals per cuinar canelons a casa qualsevol dia de l'any. 

01 Canelons de porros, pernil de gall dindi i salsa d'espàrrecs

Canelons de porros, pernil de gall dindi i salsa d'espàrrecs

Canelons de porros, pernil de gall dindi i salsa d'espàrrecs

Comencem amb uns canelons fets amb porro al vapor i unes làmines de pernil de gall dindi per sobre. Alerta, això sí, a les dues salses que marquen la diferència: una salsa d'espàrrecs i, pel damunt, una mica de beixamel. 

02 Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Seguim amb el verd! Aquesta recepta de canelons d'espinacs també és una opció interessant i diferent als ja tradicionals canelons farcits d'espinacs. En aquest cas s'utilitza aquesta hortalissa, juntament amb l'alvocat, per crear una massa que serà la que doni forma als canelons. Tomàquet i ceba caramel·litzada per condimentar.

03 Canelons de bacallà, crema de carxofes i pernil

Canelons de bacallà, crema de carxofes i pernil Pau Esculies

Canelons de bacallà, crema de carxofes i pernil

I del verd, al peix. Canelons de brandada de bacallà acompanyats d'una crema d'aquest mateix peix i carxofa per substituir la tradicional beixamel. A més, el podeu acompanyar amb unes rostes de pernil fregides per substituir el formatge ratllat i unes xips de carxofa, tal com apareixen a la recepta, per donar el punt cruixent a un plat de textura fina i gust suau.

04 Canelons de marisc

Canelons de marisc

Canelons de marisc

I si parlem de peix, també podem optar pels canelons de marisc. Per fer aquesta recepta necessitareu rap, salmó, sèpies i gamba. Uns canelons més típics, d'acord, però boníssims.

05 Canelons de mango amb 'mousse' de torró

Canelons de mango amb 'mousse' de torró

Canelons de mango amb 'mousse' de torró

I perquè també podeu cuinar 'canelons' com a postres, aquí trobareu un magnífic colofó al vostre àpat amb aquesta recepta de mango i torró de xixona. Espectacular.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 nov

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 245

NADAL KM 0. PASSAREM LES FESTES MÉS A PROP QUE MAI!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Eric Ortuño

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto