Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

A l'estiu, també us donem carbasses!

Receptes refrescants amb les varietats de temporada d'una hortalissa sorprenent

04/08/2021

Segons la dita popular, que et donin carbasses és el pitjor que et pot passar. Tant a l'escola com a la vida. Carbasses per les males notes a l’escola o carbasses quan el xicot o la xicota que t’agrada no et fa ni cas. Però, si les carbasses ens les donen ben cuinades... potser cal replantejar aquest refrany popular. L’hortalissa de color taronja llampant es reivindica com una triomfadora en les mil i una possibilitats gastronòmiques que ofereix. I no només a l'hivern, on triomfa entre cremes, pastissos i decoracions de Halloween. A l'estiu també et poden donar carbasses... i de les bones!

De carbassa, en trobarem tot l’any al mercat (hi ha tantes varietats d’estiu com d’hivern), encara que la temporada alta és de setembre a desembre. Les varietats estiuenques són de pell més clara i fina i de curta conservació (si les voleu conservar més temps, escaldeu-les i congeleu-les). Per començar a descobrir-les, us proposem algunes receptes refrescants que podeu preparar amb alguna d'aquestes varietats estiuenques de carbassa.

01 Gelat de carbassa

Gelat de carbassa Gemma Clofent

Gelat de carbassa

Gemma Clofent ens sedueix amb un gelat cremós de gust inesperat. A més, la recepta és d'allò més senzilla, ja que només necessitem dos ingredients. Sí, ho heu llegit bé, només dos: carbassa i llet condensada. De segur que us sorprendrà i voldreu tornar a fer la recepta ben aviat.

02 Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla

Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla Gemma Clofent

Flam de carbassa amb 'crumble' i gelat de vainilla

Unes postres clàssiques que Gemma Clofent prepara amb carbasses d’estiu, que tenen la pela més fina i són molt gustoses. Recordeu que és bo menjar carbassa per mantenir una bona ingesta de betacarotè, però, a més a més, té una gran quantitat de fibra, potassi i vitamina C. I, per arrodonir-ho, la carbassa és molt baixa en calories! Gaudiu d'unes postres ben saludables!

03 Hummus de carbassa

Hummus de carbassa

Hummus de carbassa

Una proposta fresca per als àpats estiuencs, però que és bona per menjar tot l'any. Només cal aprofitar les millors varietats de cada temporada i anar combinant els ingredients d'acompanyament: hortalisses, bastonets de pa, 'nachos'...  

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: