Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Grans receptes per combatre el fred

Des de cremes i sopes a plats de forn que us ajudaran a combatre el fred d'hivern

CUINA.CAT

13/01/2021

Amb el fred tocant a la nostra porta cada dia, és el moment de repassar receptes que ens ajudaran a conviure-hi més fàcilment. Sopes, cremes, arrossos... Una mica de tot per combatre el fred.

01 Sopa de marisc de Cambodja

Sopa de marisc de Cambodja

Sopa de marisc de Cambodja

És una opció un xic més exòtica que les altres, però no us deixeu enganyar pel nom perquè la recepta, tot i tenir origen asiàtic, pot fer-se amb marisc d'aquí. 

02 Crema de carbassa i poma

Crema de carbassa i poma

Crema de carbassa i poma

Verdures i fruita, sempre d'hivern, i una sopa ben calenta per fer més passable el fred. Es tracta d'una recepta fàcil feta a partir de carbassa, poma i brou de pollastre, a la qual també podeu sumar ceba, porro i, fins i tot, una mica de formatge feta en la presentació.

03 Crema de cranc

Crema de cranc

Crema de cranc

Seguim amb una sopa molt fàcil de fer amb cranc, ceba, un porro, una pastanaga, brou de peix i una mica d'arròs. Haureu d'ofegar les verdures en oli i, després, afegir-hi el cranc passat per la paella. L'arròs i el brou de peix són els últims ingredients d'aquesta magnífica sopa ideal per a aquests mesos freds.

04 Canelons

Canelons

Canelons

Sí, amics i amigues. Podem (i volem!) menjar canelons, encara que no sigui Nadal. Això sí, carregueu-vos de paciència perquè ja sabeu que no és, precisament, la recepta més ràpida del món. Haureu de rostir la carn, fer bé el farciment, bullir o posar en aigua calenta les plaques, farcir els canelons, fer la beixamel..., però el resultat s'ho val!

05 Cassola d'arròs al forn

Cassola d'arròs al forn Enrique Marco

Cassola d'arròs al forn

Una gran cassola d'arròs, cigrons, carn de porc i vedella. Un plat complet i que requereix temps, així que us el recomanem més de cara al cap de setmana. És preferible que utilitzeu arròs bomba per la textura i capacitat d'absorció que té, així no se us covarà. També és millor que sofregiu l'arròs per donar-li més gust i, per acabar, si no teniu cúrcuma, podeu utilitzar colorant alimentari perquè l'arròs agafi color groc (això sí, la cúrcuma és molt més saludable). Bon profit!

06 Sopa de carquinyolis

Sopa de carquinyolis

Sopa de carquinyolis

Ada Parellada, xef referent en cuina sostenible, us proposa fer una sopa amb aquests dolços per evitar tirar menjar a les escombraries. La dificultat és baixa, i és un plat apte per a vegetarians.

07 Yakisoba, sopa japonesa de fideus

Yakisoba, sopa japonesa de fideus

Yakisoba

Els yakisoba són unes tallarines de farina de blat molt típiques a la cuina oriental. Al Japó, precisament, són especialistes a cuinar-los, però no cal anar al país nipó per tastar-los, perquè a partir d'ara els podreu cuinar a casa! I podeu utilitzar ingredients d'aquí si no trobeu els que us recomanem.

08 Sopa de carxofa amb curri

Sopa de carxofa amb curri Anna Garcia Frigola

Sopa de carxofa amb curri

Aquesta sopa amb sabor de curri us transportarà als països més exòtics. Si us agrada, podeu fer-la també en forma de crema. El resultat us sorprendrà!

09 Sopa de farigola

Sopa de farigola

Sopa de farigola

Una sopa ben senzilla i curiosa que al monestir de Montserrat oferien als pelegrins. Feta amb l'aroma d'aquesta herba tan tradicional i un brou de pollastre, és una recepta ben fàcil i bona.

10 Sopa de fredolics

Sopa de fredolics Becky Lawton

Sopa de fredolics

Rovellons, xampinyons, ceps... De bolets, n'hi ha de molts tipus, però sempre acabem parlant i cuinant amb els mateixos. Per això, aquesta sopa de fredolics és una gran opció si es vol una mica més de diversitat.

11 Sopa de marisc amb llet de coco

Sopa de marisc amb llet de coco

Sopa de marisc amb llet de coco

Una altra opció de sopa de marisc amb tocs orientals. Aquest cop, però, amb llet de coco. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto