CUINA.CAT
26/01/2023Amb el fred tocant a la nostra porta cada dia, és el moment de repassar receptes que ens ajudaran a conviure-hi més fàcilment. Sopes, cremes, arrossos... Una mica de tot per combatre el fred.
Sopa de marisc de Cambodja
És una opció un xic més exòtica que les altres, però no us deixeu enganyar pel nom perquè la recepta, tot i tenir origen asiàtic, pot fer-se amb marisc d'aquí.
Crema de carbassa i poma
Verdures i fruita, sempre d'hivern, i una sopa ben calenta per fer més passable el fred. Es tracta d'una recepta fàcil feta a partir de carbassa, poma i brou de pollastre, a la qual també podeu sumar ceba, porro i, fins i tot, una mica de formatge feta en la presentació.
Crema de cranc
Seguim amb una sopa molt fàcil de fer amb cranc, ceba, un porro, una pastanaga, brou de peix i una mica d'arròs. Haureu d'ofegar les verdures en oli i, després, afegir-hi el cranc passat per la paella. L'arròs i el brou de peix són els últims ingredients d'aquesta magnífica sopa ideal per a aquests mesos freds.
Canelons
Sí, amics i amigues. Podem (i volem!) menjar canelons, encara que no sigui Nadal. Això sí, carregueu-vos de paciència perquè ja sabeu que no és, precisament, la recepta més ràpida del món. Haureu de rostir la carn, fer bé el farciment, bullir o posar en aigua calenta les plaques, farcir els canelons, fer la beixamel..., però el resultat s'ho val!
Cassola d'arròs al forn Enrique Marco
Una gran cassola d'arròs, cigrons, carn de porc i vedella. Un plat complet i que requereix temps, així que us el recomanem més de cara al cap de setmana. És preferible que utilitzeu arròs bomba per la textura i capacitat d'absorció que té, així no se us covarà. També és millor que sofregiu l'arròs per donar-li més gust i, per acabar, si no teniu cúrcuma, podeu utilitzar colorant alimentari perquè l'arròs agafi color groc (això sí, la cúrcuma és molt més saludable). Bon profit!
Sopa de carquinyolis
Ada Parellada, xef referent en cuina sostenible, us proposa fer una sopa amb aquests dolços per evitar tirar menjar a les escombraries. La dificultat és baixa, i és un plat apte per a vegetarians.
Yakisoba, sopa japonesa de fideus
Els yakisoba són unes tallarines de farina de blat molt típiques a la cuina oriental. Al Japó, precisament, són especialistes a cuinar-los, però no cal anar al país nipó per tastar-los, perquè a partir d'ara els podreu cuinar a casa! I podeu utilitzar ingredients d'aquí si no trobeu els que us recomanem.
Sopa de carxofa amb curri Anna Garcia Frigola
Aquesta sopa amb sabor de curri us transportarà als països més exòtics. Si us agrada, podeu fer-la també en forma de crema. El resultat us sorprendrà!
Sopa de farigola
Una sopa ben senzilla i curiosa que al monestir de Montserrat oferien als pelegrins. Feta amb l'aroma d'aquesta herba tan tradicional i un brou de pollastre, és una recepta ben fàcil i bona.
Sopa de fredolics Becky Lawton
Rovellons, xampinyons, ceps... De bolets, n'hi ha de molts tipus, però sempre acabem parlant i cuinant amb els mateixos. Per això, aquesta sopa de fredolics és una gran opció si es vol una mica més de diversitat.
Sopa de marisc amb llet de coco
Una altra opció de sopa de marisc amb tocs orientals. Aquest cop, però, amb llet de coco.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: