Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Plats infantils per a la tornada a l'escola

Molts nens es queden al menjador, però d'altres tornen a casa a dinar. Us donem unes quantes idees perquè els prepareu plats originals, ràpids i senzills que també poden servir per sopar

21/09/2018
01 Macarrons amb bròquil i pernil

Macarrons amb bròquil i pernil Ada Parellada

Macarrons amb bròquil i pernil

En moltes ocasions, el bròquil no és el millor amic dels nens. Bé, ni aquest parent de la col ni, en general, cap verdura. Per això una molt bona opció és mesclar l'ingredient rebutjat en plats que sí que els agraden, com la pasta. En aquest cas, l'Ada ens proposa els macarrons, però també podeu utilitzar espaguetis o qualsevol altre tipus de pasta.

02 Arròs saltat amb gambes

Arròs saltat amb gambes Ada Parellada

Arròs saltat amb verdures i gambetes

Una altra manera de presentar ingredients que normalment no agraden als nens; en aquest cas, espàrrecs, alls tendres, pastanaga i pebrot. Ada Parellada afegeix soja a aquest arròs, però si ho trobeu massa agosarat per als vostres fills podeu preparar-lo sense aquest ingredient.

03 Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs

Broqueta de rap amb mongetes tendres i tirabecs Ada Parellada

Broqueta de rap, mongetes tendres i tirabecs

De vegades no es tracta d'emmascarar els ingredients que no agraden, sinó de presentar-los d'una altra manera. A més, sovint hem escoltat dir als nens que el peix és avorrit, però aquesta original broqueta de rap ho desmenteix.

04 Hamburguesa de salmó

Hamburguesa de salmó Ada Parellada

Hamburguesa de salmó

A més de tenir l'avantatge de presentar un ingredient de forma diferent i original, aquesta recepta té un 'pro' afegit: que els nens poden participar en el procés de posar el salmó en el motlle i convertir-lo en hamburguesa. A més, en ocasions, introduir un nou aliment és tan fàcil com canviar-li el nom. En aquest cas podeu dir que hi ha hamburguesa per sopar: quan veieu que els agrada, ja en direu salmó. Ah! I si voleu, podeu repetir l'operació amb un altre peix blau: la tonyina.

05 Pastís de verdures

Pastís de verdures Ada Parellada

Pastís de verdures

Aquest pastís és genial per dur de pícnic un dia que els nens vagin d'excursió. A més, si us voleu estalviar temps, podeu fer les verdures al microones. Només les heu de tallar ben petites i posar-les 2 min a potència màxima en un recipient tapat amb un parell de cullerades d’aigua. El pastís també es pot coure al microones. En 8-10 min el tindreu a punt. Això sí, no hi poseu el paper d’alumini!

06 Tomàquet 'punky'

Tomàquet 'punky' Ada Parellada

Tomàquet 'punky'

Sembla mentida, però aquesta és una recepta ràpida i senzilla. A més, els nens la trobaran d'allò més divertida i podran menjar-se el farcit amb els bastonets que donen aquest toc 'punky' als tomàquets.

07 Crema de coliflor amb sobrassada

Crema de coliflor amb sobrassada

Crema de coliflor amb sobrassada

Hi ha qui diu que la sobrassada és un ingredient massa fort per als menuts de la casa, però en aquesta recepta la podreu introduir de manera més suau, ja que no cal que en poseu una gran quantitat i els porros rebaixaran el gust fort d'aquest embotit balear.

08 Bacallà arrebossat amb 'corn flakes'

Bacallà arrebossat amb 'corn flakes'

Bacallà arrebossat amb 'corn flakes'

No és un plat ràpid i senzill de fer, però és original i el seu gust, el punt cruixent, la presentació i la combinació d'ingredients, segur que sorprèn els vostres nens.

09 Creps de pernil i avellanes

Creps de pernil i avellanes

Creps de pernil i avellanes

El pernil dolç se sol associar a l'entrepà de l'esmorzar o del berenar, però també el podeu utilitzar com a ingredient principal d'una crep salada. I com que l'aportació calòrica d'aquest plat és superior a la d'un entrepà senzill, podeu considerar-lo un primer o, fins i tot, un segon.

10 Pollastre farcit de préssec i romesco de quicos

Pollastre farcit de préssec i romesco de quicos

Pollastre farcit de préssecs i romesco de blat de moro torrat ('kikos')

Qui ha dit que el pollastre sempre ha de ser filetejat, arrebossat i a la planxa? El pollastre també es pot fer al forn: podeu optar per l'opció més senzilla i ràpida (un raig d'oli a la safata, unes quantes patates tallades a daus i les peces de pollastre) o per una altra més original com la que proposa Ada Parellada. A més, en aquest plat els nens també menjaran préssecs i un ingredient que sol ser un 'win win': els 'kikos'.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: