Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Bulliu l’arròs en aigua abundant amb una mica de sal, uns 15 min. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. Escorreu-lo, refresqueu-lo i reserveu-lo.
  2. Traieu la primera capa dels alls tendres i talleu-los a dauets (quan arribem a la part verda, talleu-ne una mica i rebutgeu la resta). Peleu la pastanaga i, amb l’ajut d’un adult, talleu-la a la juliana (a làmines fines) o a dauets.
  3. Peleu, si teniu un pelador dentat, el pebrot verd. Rebutgeu les llavors i feu-lo a tires o a dauets. Peleu i talleu la ceba tendra a làmines. Trenqueu la base dels espàrrecs per on es deixen (hi ha un moment que es trenquen perfectament) i peleu la tija. Talleu-los a daus.
  4. En una paella ben gran o, encara millor, en un wok, coeu la ceba tendra, la pastanaga, els espàrrecs i el pebrot, amb un bon raig d’oli, a foc baix, uns 10 min.
  5. Afegiu-hi els alls tendres i coeu-ho uns 3 min més.
  6. Poseu-hi l’arròs, la salsa de soja, les gambes i els brots de soja fresca. Remeneu-ho una mica, a foc fort, perquè l’arròs s’enrosseixi i la soja amari tots els ingredients.
  7. Quan vegeu que les gambes han canviat de color –en cap cas esperareu més de 5 min–, poseu-hi un bon grapat de sèsam torrat i serviu-ho.

El consell

Aquest arròs té un marcat toc oriental. Animeu-vos a menjar-vos-el amb bastonets!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto